Genuine 58

Üstün
Yer
/home
Selamunaleyküm.

Geçtiğimiz günlerde aracımızın LPG tankının kullanım ömrü dolduğundan dolayı tank değişimi yapıldı ve gerekli belgeler alındı. Aynı zamanda aracımızın muayenesi de bitmek üzere ve randevu alacağım. TÜVTÜRK'ten muayene randevusu alırken muayene hizmeti seçmem isteniyor. Tadilat muayenesi mi seçilmeli? Ekstra olarak egzoz emisyon ölçümü de yapıldı.

Başka yapılması gereken, dikkat etmemiz gereken hususlar var mıdır?

Tankı taktırdığınız yere muayeneye yakın bir zamanda uğrayın, size belge verecek. TÜVTÜRK istasyonunda vezneye belgeyi vereceksiniz, o sisteme girecek. Eğer ki vermezseniz sonrasında bu mümkün olmayıp araba ağır kusur alacaktır. Sebebi ise gaz sistemi onaysızdır.

Tankı taktırdığınız yere muayeneye yakın bir zamanda uğrayın, size belge verecek. Tüvtürk istasyonunda vezneye belgeyi vereceksiniz, o sisteme girecek. Eğer ki vermezseniz sonrasında bu mümkün olmayıp araba ağır kusur alacaktır. Sebebi ise gaz sistemi onaysız.
Evrakları aldık.
  • LPG/CNG Yakıt Sistemi Montaj Belgesi
  • LPG'li Araç Kontrol Formu
  • AİTM Sertifika
  • Hizmet Yeterlilik Belgesi
  • LPG dönüşüm markasına ait bir kağıt
  • Proje bedeli faturası
Hepsi de kaşeli imzalı ve üzerinde de "ASLI GİBİDİR" yazısı var.

Evrakları aldık.
  • LPG/CNG Yakıt Sistemi Montaj Belgesi
  • LPG'li Araç Kontrol Formu
  • AİTM Sertifika
  • Hizmet Yeterlilik Belgesi
  • LPG dönüşüm markasına ait bir kağıt
  • Proje bedeli faturası
Hepsi de kaşeli imzalı ve üzerinde de "ASLI GİBİDİR" yazısı var.
Normal araç muayenesi alacaksınız. Tadilat, arabaya sonradan eklenen ruhsata işletim muayene soktuğunuz tadilat muayene ayrıdır.

Sadece muayene randevusu alıp gitmen yeterli, yanında LPG evraklarını bulundurman iyi olur. Normal randevu alacaksın TÜVTÜRK'ten.
Hocam tadilat muayenesi için randevu almanız gerekiyor diye biliyorum.
Tadilat muayenesini seçmeye karar verdim.

Yapay zekâya da aynı soruyu sordum ve cevaplarından bazıları:

LPG tankı değiştirildiği için TÜVTÜRK randevusunda “Tadilat Muayenesi” seçmeniz gerekir. Bu işlem, aracın LPG sisteminde yapılan değişikliğin ruhsat ve teknik kayıtlarla uyumunun kontrol edilmesi içindir.

Burada önemli nokta, sadece tankın fiziksel olarak değiştirilmiş olması değil; yeni tankın bilgilerinin araç kayıtlarına işlenebilmesi. Muayenede tankın üzerindeki seri numarası, üretim bilgileri vb. ile belgelerdeki bilgilerin uyuşmasına dikkat edilir.

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.

Ben de arabamı aynı şekilde soktum ama normal muayene olarak alıp gittim. Tadilat muayenesi, araç modifiye, sonradan ruhsata işletilip muayene uygun görülen tadilat muayenesi gerekir diye biliyorum.
1786189028080.webp

Anladım. Olumsuz bir durum olmaz diye düşünüyorum ama bakalım gidince göreceğiz.
Ek ücret vs. (yaşanır mı emin değilim sadece aklıma geldi.) yaşamamak için randevunu olması gerektiği gibi al. Senin tek yapman gereken normal muayene randevusu alıp gitmek. Aracına tadilat yapmadın, deponun tarihi geldi yenilettin.