Lyoka 06: Doğu Türkistan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan agg1401
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 349
A

agg1401

Ziyaretçi
Aki elindeki gücü kaybettiği için, o kızdan ve oğlandan nefret ediyor artık. Bunun için onları kaldırmak için başka bir plana ihtiyacı var. Bu yüzden fabrikasına koşarak gider.

Fabrikayı girince odasına çekilir. Internette boş boş gezerken karşısına Doğu Türkistan yazısını görür ve onu okumak için sayfaya tıklar. Sayfa başta yüklenmez ama ikinci kez deneyince Aki içinden;
- Sonunda.

Sonra göz gezdirir. İçinden;
- Bu ülkedeki insanların zulme uğraması kadar acı bir şey yok. Arahora halkı boşuna bunlara Toyuka dememişler.

Toyuka: Mafya demektir.

Aki yazıları okudukça üzülür ama insanları uyandırmak için bir kurban gerekiyor. Bu kurbanı ise bulmak zorunda.

O sırada yere bayılan Hana'yı Nosa ve Vaka'nın yardımı ile Nosa'nın evine götürür.

Nosa üzülerek;
- Demek, dünkü gördüğüm kız sendin.

Vaka sakince;
- Ne oldu ki dün?

Nosa üzülerek;
- Sen virüs yediğin için benim üzerime salan adam, daha canice planlar için bu kıza kim bilir neler yaptı?

Vaka sinirlenir ama içine atar. Vaka'nın cep telefonu çalar arayan, Ayuna'dır.

Ayuna sesi endişeli;
- Neredesin bakalım?

Vaka sakince;
- Nosa-ne'nin evindeyim.

Ayuna sakinleşir. Beni bekle.

Ayuna koşa koşa o eve gelir. Zaten evin konumu okula oldukça yakın.

Ayuna kapıya tıklatır ve kapıyı açan Vaka'dır.

Vaka sakince;
- Merhaba, Ayuna-ne.

Ayuna sakince;
- Söyle bakalım, bu aralar ne yapıyorsunuz?

Hana kendine gelir ve ağlayarak;
- Ne oldu bana?

Nosa gülümseyerek;
- Beynine erişerek Caniko'yu temizledim.

Hana şaşkın bir surat yapar. Ayuna sakince;
- Sen kimsin?

Hana'nın bu durumda kafası karmaşık olduğu için ağlamaya başlar. Fakat herkes onu anlayamaz.

Ayuna ağlamaklı;
- Tamam ağlama. Ben gidiyorum.

Vaka sakince;
- Bekle.

İkisi hazırlanıp çıkarlar o evden.

Ertesi Sabah

Aki yeni virüsü bilgisayarında tasarlar ve kurban için onunla beraber dışarıya çıkar. Önce okula doğru gider ama Vaka ve arkadaşlarına görünmeden bir yerlerden onları izlemeye başlar. Tabii ki yaptığı Caniko cebindedir.

Vaka sakince ve yürüyerek;
- Burası özel bir okul olan Nomari De Goneyi. Okula herkesi almazlar normalde ama benim bir bağlantım bu işi çözdü. Hana-ne, artık bu okulda bir öğrencisin.

Vaka'nın yanında, Nosa, Ayuka ve Hana var.

Ayuka sakince;
- Senin adın ne?

Hana sakince;
- Hana Ninja.

Aki bunları izlerken okuldan bir kız ve erkek aralarındaki bağrışmayı duyar.

O kız sarı saçlı ve gece mavi gözlüdür. O erkek ise, beyaz gözlü ve kel birisidir.

O kız sinirlice;
- Çinliler, Doğu Türkistan'daki insanları zulmediyor. Sen nasıl bu kadar rahat bir Çinlileri seviyorsun?

O erkek sinirlice;
- Bana ne?

Aki içinden;
- Kurbanımı buldum ama adını da bir şekilde öğrenmem lazım. Konuştur kel.

O kız sinirlice;
- İyi yarın bir gün bir sevdiğini o ülkede müslüman olan bir tanıdığını keyfi tutuklanırsa ağlaşma bana Vimaye-na.

Vimaye: Parıltı.

Vimaye sinirlice;
- Bana ne?

O kız sinirlice;
- Dünyada senin kafada. İnsanların tepkisiz kalması beni deli ediyor.

Aki içinden;
- Demek o kelin adı Vimaye.

Vimaye sinirlice;
- Senin gibiler korkak.

O kız sinirlice;
- Hak savunmak ne zamandır korkak?

Vimaye sinirlice;
- Doğu Türkistan'ı tanıyan ülke yok. Anlayacağın öyle bir yerde yok.

Aki sinirlice ama içinden;
- İlk cümlen doğru ama ikinci cümlende ağır ol bakalım.

O kız sinirlenir ve sesini biraz daha açarak;
- Senin gibi bir insan olmaz olsun. Doğu Türkistan için üzülmüyorsun ama eline bir fırsat geçse, diğer ülkeler için göz yaşı dökersin.

Aki sakinleşince içinden;
- Hadi sarı kafalı, adını söyle.

Vimaye sinirlice;
- Ne halin varsa gör Asya Akelma.

Asya
bağırarak;
- Tamam.

Aki içinden;
- Sonunda lanet kel kafalı.

Aki cebinden Caniko'yu çıkartır. Aki sakince;
- Asya Akelma Beyninde Toka OS (Osu) işletim sistemi yüklü. Sistem güncel ama bir açığı var. Gir o işletim sistemine alt üst et ve kızın bilinç altındaki olayları dışarıya yansıt.

Caniko hızla girer ve kızı ele geçirir.

Asya sağ ayağını kaldırır ve Vimaye'ye tekmeyi basarak onu Doğu Türkistan topraklarına havale eder.

Aki kahkaha atar ve bunu Vaka duyar. Bu sesin kaynağına doğru gider. Hana ve diğerleri de onu takip ettiği için onlarda peşine düşer. Vaka bu sefer Aki'ye bağırarak;
- Ne yaptığını sanıyorsun?

Asya bu sefer Vaka'ya yanaşır. Bunu gören Hana arkasını döner ve sol elini sıkarak yumruk atar. Asya geri sıçrar.

Asya sinirlice;
- Doğu Türkistan'ı biliyor musun?

Hana sakince;
- Benim okuldaki ilk günümü mahvettiğin için bunu yaptım.

Asya tam konuşacakken, Vaka sakince;
- Demek derdin bu. İnan bana benim de derdim bu. İnsanlar ve dünya bu ülkeyi tanımıyor. Tanıyanlar ise senin gibi bir avuç insan. Oradaki insanların, kültürlerinden, ülkesinden, dininden ve dilinden asimile ediliyorlar. Bazıları da maalesef çok kötü şartlar altında eziliyor.

Asya ağlayarak;
- İnsanlar, neden tüm haklarından mahrum ediliyor?

Vaka sakince;
- Toyuka'ların kendi zevkleri.

Asya sakinleşince. Tabii ara ara gözlerinden yaşlar süzülerek;
- Toyuka'lar kim? Ben bu ülkeye 1 hafta önce geldim.

Vaka sakince;
- Bizler, Çin'e böyle deriz.

Asya sakince. Göz yaşları durur;
- Oradaki insanlar hasta olunca ne oluyor, biliyor musun?

Vaka sakince;
- Bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum. Tek istediğim, bu saçmalıkların bir an önce duyulmasıdır. Toyuka'lar dünyayı elinde çeviriyor. Dilediğini söylettiriyor. Dilediğini de yok ettiriyor. Bu olayın popüler olmamasının ana sebebi belki de bu.

Asya sakinleşir tamamen ve bunu fırsat bilen Nosa sakince Asya'ya yanaşarak ona sarılır. Bu sarılmanın etkisiyle Caniko ortadan kaybolur.

Aki koşarak onların yanına yaklaşır ama bu sefer Vaka arkasını döner ve ellerinin üzerine durarak Aki'ye doğru ayaklarını kaldırır. Böylece Aki yere düşer. Aki ayağa kalkar ve oradan uzaklaşır.

6. Bölüm Sonu

Bazı terimler;
  • Virüs: Caniko
  • -ne: Kızlar, -na: Erkekler için söyleniyor.

Normalde bu serinin bölümleri yayınlanmaz ama birkaç arkadaş istediği için eklendi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir çalışma olmuş şevkle okudum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Öncelikle Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızı konuya dökmeniz çok hoş, tebrik ederim. Bu yazılar neyin senaryosu bilmediğim için kesin yorum yapamıyorum. Eğer bir 3D oyun senaryosuysa bunu oyunda yediremezsiniz ama bayağı harika çizgi roman olur. 2D bir oyunda da bir şekilde yedirilebilir diye düşünüyorum.

Her şeyden önce senaryonu insanlara tanıtabilmek için harika bir marketing yolu çizmen gerekiyor. Youtube'den araştırabilirsin. Mesela en basitinden bir örnek vermem gerekirse bu hikaye ile alakalı 2D çizimler yapılıp ilgili Reddit sayfalarında paylaşılabilir. Bunu kendinde öğrenebilirsin, freelancer kiralayıp da yaptırabilirsin veyahut kendine aynı frekansta bir çalışma arkadaşı da bulabilirsin.

Ama unutma her mecranın işleyişi farklı. İnsanlara reklam yaparken ana amacın onlara bir şeyler satmak falan olmamalı. Video oyunu yayınlarken bu hatayı çok yapar millet. Örneğin direkt oyunumu oynayın para verin ulan yaparlar. Halbuki önce oyundan ekran görüntüleri, özel üretilmiş içerikler, fragmanlar vermek gerekir. Bunu yaptığın içeriğe uyarlayıp yap bir şekilde. Roman mı yazıyorsun, çizgi roman mı yapıyorsun değişir ona göre.

İsimler olmamış bence. Senaryo Japonya gibi bir yerde geçiyorsa farklı bir yorum yapmam gerekir tabii. Türkleri konu alan bir senaryoda Aki, Noyuka, Ariha falan değişik geldi bana. Kimin kim olduğunu unuttum hemen. Asya çok güzel bir isim tercihi olmuş. Hem kısa hemde Türkçe. Eğer senaryo aklımdaki gibiyse sana tavsiyem eski Türk isimlerine (kısaltarak kullanabilirsin) geçmen.
Örnekler:
Bagatur = Baga
Bora
Perinçek = Perin
Eren

Mafya ismi olarak yine eski Türkçe kelimelere bakıp biraz değiştirebilirsiniz. Veya Fransızca, Almanca falanda olabilir. Örneğin Jandarma normalde Gendarmerie demektir. Cenderie falan yapar kullanırsınız. Diğer isimlerden de kolayca ayrılmış olur, okuyucunun kafası karışmaz. Özellikle Çin'in ismi kafama hiç yatmadı. Mesela biz Tabgaç falan dermişiz onlara. En iyi seçenek Çin'in kendi kentlerinden birini araklayıp biraz değiştirmek olur gibi. Şian, Tianjin, Şenyang isimleri direkt Çin kokuyor örneğin.

Saat geç oldu, epeydir ayaktayım biraz saçmalamış olabilirim. Senaryonun geleceği var gibi duruyor. Kolay gelsin şimdiden.

Selâmlar, hikâye Japonyada değil, kendi uydurduğum ülke Arahora'da geçiyor. İsimler ve bazı terimler o ülkeye ait. O yüzden böyle yazıldı. Bu kendimi geliştirmek için bir hikâyedir. Arahora dili de kendim tarafından uydurdum.

Senaryoyu tanıtmayı beceremiyorum. Tanıtım konusunda çok berbatım ve artık saldım. Tek alana yoğunlaşıp o işi öğreneceğim. Sonrasını da zamanı gelince düşünürüm. Reddit gibi yerleri sevmem ve animasyoncular süreye göre deli gibi para isterler. Benim o kadar param yok. O iş yaş anlayacağın. Youtube'da seslendirme işini denedim o da olmadı.

İsimler konusunda ilk paragrafımı oku. Zaten gereken açıklamayı yaptım. Arahora (hâyâli ülkeme) ülkesine göre, Çin'e Toyuka derler. Onlara göre mafyadan farksızdır. Arahora dilinde kurallar var. Hâyâlimdeki dil: Arahora (Tekil Konu) bu konuyu okursun.

Güzel dileklerin ve mesajın için teşekkür ederim.

Elinize emeğinize sağlık çok güzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…