Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

flapen

Gelişen
Dün akşam bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kullanıyordum, sabah açtığımda Windows'ta "Otomatik onarıma hazırlanılıyor" gibi bir ekranla karşılaştım. Kurtarma ekranında onarmayı denedim, sanırsam Windows çöktü ve bilgisayar açıldığında sürekli kurtarma ekranına gelmeye başladı.

Sorunu çözmek için format atmaya karar verdim (Windows 11 GPT non-CSM NTFS). USB belleğe bu formatta bir kurulum oluşturdum fakat Windows kurulum ekranında SSD NVMe diskimi görmüyor, bu yüzden format atamıyorum. BIOS ekranında SSD'yi sorunsuz olarak görebiliyorum. Yapılan testte "Pass" olarak gözüküyor ama o kadar BIOS ayarı denedim, olmadı; sıfırlayıp denedim, yine olmadı.

Konuyla alakalı yapabileceğim ne çıkış yolları önerebilirsiniz?

• ASUS Prime B650M-R AM5 anakart
  • XPG Gammix S70 Blade 2 TB PCI-e Gen 4 SSD
IMG_0321.webp

IMG_0322.webp

IMG_0323.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
115 GB olan SSD'niz ise diskpart'ta sel disk 1 deyin. Sonra da clean komutunu verin. USB belleğinizmiş.

Bu arada bu tercüme de hatalı bence :)

Seçili diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerinde işletim sistemi yalnızca GPT disklere yüklenemez.

XPG Gammix S70 BIOS'ta ne diye gözükmekte? Bozulmuş olma ihtimali yüksek. Laptop olsa VMD durumu derdim ama alakası yok maalesef.
115 GB olan SSD'niz ise diskpart'ta sel disk 1 deyin. Sonra da clean komutunu verin. USB belleğinizmiş.

Seçili diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerinde işletim sistemi yalnızca GPT disklere yüklenemez.

XPG Gammix S70 BIOS'ta ne diye gözükmekte? Bozulmuş olma ihtimali yüksek. Laptop olsa VMD durumu derdim ama alakası yok maalesef.

Çözüm

115 GB olan win11 kurulu bellek SSD 2TB göremiyorum.

Ayrıca bozulup bozulmadığına nasıl emin olabilirim başka sistemde denemem de fayda var mı?

Teşekkürler Recep bey

Dosya Ekleri

• IMG_0324.webp
    IMG_0324.webp
    719,8 KB · Görüntüleme: 50