Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dichter

Çalışkan
SSD gözükmüyor fakat bilgisayarı yeniden başlatınca SSD geliyor (bazen olmuyor bazen oluyor).
SSD belirli bir süre sonra tamamen kullanılamıyor, fakat bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor. Aldığım bir hata da yok.

Yardıma ihtiyacım var, arkadaşım Windows 11 kaynaklı bir sorun olduğunu söyledi fakat pek inanmadım. Disk kısmında gözüküyor ama kullanamıyorum. Videoları vs. açamıyorum ve bozuk değil. 2 adet M.2 kullanıyorum birinde bu problem mevcut. M.2 bozuk değil, bozuk olsa kapatıp açınca kullanamam. Neden olur bilmiyorum.

Ekran görüntüsü 2025-10-08 002342.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartının altında kalıyorsa sıcaklıktan dolayı devre dışı kalıyor olabilir. Bundan kaynaklı bir problem yoksa farklı bir sisteme takıp denenebilir. BIOS güncellemeyi de dene.
Kullandığınız SSD nedir hocam? Firmware güncellemesi yapın, hızlı başlatmayı kapatın, BIOS güncel değilse güncelleyin.
Başlat menüsüne 'Güç planını düzenle' yazıp girin, altta 'Gelişmiş güç ayarlarını değiştir' diye seçenek var, tıklayın. Açılan pencerede 'PCI Express' kısmını bulun, yanında ki + basıp altın da 'Bağlantı Durumu Güç Yönetimi' diye yazı çıkacak onu kapatın.

Güncelleme vs. nasıl yapacağım bilmiyorum.

CORSAIR 1TB MP600 Elite Heatsink ssd
Kullandığınız SSD nedir hocam? Firmware güncellemesi yapın, hızlı başlatmayı kapatın, BIOS güncel değilse güncelleyin.
Başlat menüsüne 'Güç planını düzenle' yazıp girin, altta 'Gelişmiş güç ayarlarını değiştir' diye seçenek var, tıklayın. Açılan pencerede 'PCI Express' kısmını bulun, yanında ki + basıp altın da 'Bağlantı Durumu Güç Yönetimi' diye yazı çıkacak onu kapatın.

Bilgisayarı alalı 1 ay oldu zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin kendi uygulamasını indirip, oradan güncelleyeceksiniz.
Kullandığınız anakart nedir hocam?
Hızlı başlatmayı kapatmak için denetim masasından güç seçenekleri bölümü gidin, 'Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin' seçenek var, tıklayın. 'Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir' kısma tıkla ve orada 'Hızlı başlatmayı aç (önerilen)' tiki kaldırın hocam. Ayarları kaydedip yeniden başlatın hocam.