Dagster3532 11

Uzman
M.2 SSD satacağım ancak alıcı kişi içindeki verileri sonradan bir şekilde kurtaramasın istiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Disk 2 TB.

Low Level Format (zero fill) işlemi yapın. Ancak dikkatli olun, yanlış disk silmeyin.

Coca Cola'nın gizli formülü falan yoksa kim ne yapsın senin verini kurtarma ile. Sabancı'nın torunu falan olsan hadi fidye için para harcarlar kurtaracağız diye deriz de yani paranoyaklığa giriyor bu biraz.
Öyle demeyin. Neler neler oluyor bir bilseniz...

Low Level Format (Zero fill) işlemi yapın. Ancak dikkatli olun, yanlış disk silmeyin.

Öyle demeyin. Neler neler oluyor bir bilseniz...

Hocam bu genelde HDD için geçerli olmuyor muydu? SSD manyetik ortama sahip fiziksel bir disk yok diye bu işlemiyor diye biliyorum. USB ile Linux üzerinden bir ortam ile silmeyi denesem hangi modu tavsiye edersiniz? Küçüklük resimlerimden cüzdan şifrelerime kadar her şey bu diskteydi. Alan kişi kurtarır ise köşeyi bile dönecek kadar özel bilgilerim var o derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu genelde HDD için geçerli olmuyor muydu? SSD manyetik ortama sahip fiziksel bir disk yok diye bu işlemiyor diye biliyorum. USB ile Linux üzerinden bir ortam ile silmeyi denesem hangi modu tavsiye edersiniz? Küçüklük resimlerimden cüzdan şifrelerime kadar her şey bu diskteydi. Alan kişi kurtarır ise köşeyi bile dönecek kadar özel bilgilerim var o derece.
Bu işlem diskin mevcut olan her byte verisini 0 olarak değiştiriyor. SSD'ler için de işe yarar ve güçlü bir önlem olacaktır.

Değil. O rastgele veri yazıyor. Zero Fill ise tüm her yere "0" verisi yazıyor.

Hangi ortamdan yaptığımın önemi var mı hocam? Ana diskimde yer alan verileri sileceğim. Sonra Windows kurmak istiyorum. Elimde bir tane daha dolu SSD ve boş bir tane USB bellek var. Şunu kur oradan temizleyebilirsin dediğiniz bir dağıtım yok ise rehberdekini temizlemek istiyorum.