Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MeReKGs67

Uzman

Dosya Ekleri

• Screenshot_74.webp
    Screenshot_74.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu M2 Gen 4 ve Gen 3 hız farkı nerelerde ortaya çıkar peki oyunlarda fark oluşturacağını sanmıyorum.
Oyununa bagli ancak cogu oyun icin Gen 3 hizlari da oldukca yeterli. Sirali dosya aktarimlari disinda cok farkini hissedeceginizi sanmiyorum.
Bir de mesela WinRAR dosya ayıklama hızı SSD ve işlemciye mi bağlı daha çok?
Ikisi de acikcasi. WinRAR'da Gen 4 diskiniz olsa da diskten tam hiz alacaksiniz diye bir kaide yok. Tabii durum arsiv acmak degil, yapmak ise o zaman CPU biraz daha one cikiyor.

Daha üst modellerde 4x4 yazıyor, benim anakartta 3x4 yazıyor, nedir bu terimler? Bendeki M.2 bu:

yani anakart 4.0 desteklese herhalde 3600 hız değil de 4600 falan alırdı o zaman.

PCI-E ile bagladiginiz her cihaz (ozellikle GPU'lar) icin gecerli bu.

GPU için PCle x16 versiyonu 3.0 veya 4.0 şeklinde yazıyor epey sitesinde öyle x4 falan yazılmıyor herhalde bunlarda

GPU için PCle x16 versiyonu 3.0 veya 4.0 şeklinde yazıyor Epey sitesinde öyle X4 falan yazılmıyor herhalde bunlarda?
GPU'larda x4 veya x8 cok da populer bir degildir zaten. RX 6400 4.0 x4, RTX 4060 gibi GPU'lar 4.0 x8 ornegin. Onun disinda cogu GPU x16 hizinda.

Tabii onlarda olusan fark ile M.2 disklerde olusan fark bambaska. GPU'da 4.0 x4 degil de 3.0 x4 hizi almak bazen cok kritik sorunlar yapabiliyor. M.2 disklerde 3.0 x4 bile yeterince hizli, o yuzden pek sorun degil.

GPU'larda x4 veya x8 cok da populer bir degildir zaten. RX 6400 4.0 x4, RTX 4060 gibi GPU'lar 4.0 x8 ornegin. Onun disinda cogu GPU x16 hizinda.

Tabii onlarda olusan fark ile M.2 disklerde olusan fark bambaska. GPU'da 4.0 x4 degil de 3.0 x4 hizi almak bazen cok kritik sorunlar yapabiliyor. M.2 disklerde 3.0 x4 bile yeterince hizli, o yuzden pek sorun degil.
İşte benim ekran kartı 4060 ama anakart 3.0 destekliyor PCle