kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar sorum başlıktaki gibidir. 500GB M.2 NVMe SSD'ye sahibim. Artı olarak 2 adet 1TB SATA SSD'ye sahibim. Hafızam ne zaman dolsa yeni SATA SSD alıp takmaktan yoruldum ve 500GB olan önemli dosyaların ve Windows'un olduğu M.2 SSD'min kapasitesini yükseltmek istiyorum. Ancak tüm veriyi ve Windows'u koruyarak bunu yapmak istiyorum. Böyle bir yöntem var mıdır? 500GB SSD mi 2TB NVMe SSD'ye yükseltme düşüncem var.

Disk klonlama yapabilirsin, ben Samsung cihazlarda Magician kullanıyorum mesela mükemmel çalışıyor. Diğer markalarınki nasıl bilmiyorum.

Var, klonlama programları kullanabilirsiniz veya Windows'un kendi sistem görüntüsü oluşturma özelliği ile işletim sistemini diğer SSD'ye aktarabilirsiniz.

Teşekkürler arkadaşlar ama rica etsem biraz daha açıklayıcı şekilde yazabilir misiniz? Mesela bu dediğiniz yöntemlerle 2 SSD'yi aynı anda çoğaltıcı ile takmam gerekir mi? Veya ücretli bir sistem midir? Anakartım ASUS B450M-A modelidir. Ve birebir hiçbir eksik olmadan bu işlemi yapmak istiyorum mümkünse.

Ek soru: Sizce PCI slotuna SSD çoğaltıcı takıp 2. bir NVMe SSD takmak mı yoksa bu dediğim yöntemle daha yüksek boyutlu ana M.2 SSD'ye geçmek mi?

Araştırdığım kadarıyla bazı disk klonlama programlarında hedef ve kaynak göstermek zorundasın. Yani iki SSD de çalışmalı. Benim buna imkanım yok.

Teşekkürler arkadaşlar ama rica etsem biraz daha açıklayıcı şekilde yazabilir misiniz? Mesela bu dediğiniz yöntemlerle 2 SSD'yi aynı anda çoğaltıcı ile takmam gerekir mi? Veya ücretli bir sistem midir? Anakartım ASUS B450M-A modelidir. Ve birebir hiçbir eksik olmadan bu işlemi yapmak istiyorum mümkünse.

Ek soru: Sizce PCI slotuna SSD çoğaltıcı takıp 2. bir NVMe SSD takmak mı yoksa bu dediğim yöntemle daha yüksek boyutlu ana M.2 SSD'ye geçmek mi?

Araştırdığım kadarıyla bazı disk klonlama programlarında hedef ve kaynak göstermek zorundasın. Yani iki SSD de çalışmalı. Benim buna imkanım yok.
PCIe slotuna bir adaptörle M2 taktığınızda M2 hızları alamıyorsunuz diye biliyorum.

PCIe slotuna bir adaptörle M2 taktığınızda M2 hızları alamıyorsunuz diye biliyorum.
Anladım. Tam olarak bu yüzden M2 SSD slotundaki SSD yi değiştirmek istiyorum.

Klonlama 2 diski takmadan yapılabilir, yedekleme disklerinde 500GB boş alan varsa tabii.

Tamam ama bu hangi program işte. Genelde 2 diski takmamız isteniyor. Takmadan yapabilen program hangisidir? Yeni takacağım M.2 SSD 2 TB olacak. Eski SSD ise 500GB olacak. Rahatlıkla aktarım yapacağını düşünüyorum. Soru şu. Yeni bir SSD takmadan yapacaksam eski SSD'deki veriler nereye gidecek? Buluta mı kaydedecek?