256 ve M2 model aşırı üzücü çok açık söyleyeyim. Hele ki günümüzde 256GB gibi bir rakam cidden mantıksız. Ama Apple'ın da fiyat politikası bu maalesef.

Konu sahibine önerim bu sevdadan vazgeçmesi olabilir. Zamlardan sonra ekonomik bir cihaz arayanlar için uygun bir seçenek olmaktan çok uzaklaştı. İkinci el takıntısı olmasa neyse de.
Katılıyorum; ne yazık ki 256 GB SSD gündelik kullanım için bile artık yetmezken bir de konu sahibi devamlı render alacak. Apple ekosistemine seni bağlıyor, bir güzel de kazık fiyattan aldırıyor cihazları. İkinci el düşünülürse iyi cihazlar bulunabilir gerçi.
Harici 256 GB'lık bir SSD var pek kullanmadığım. Ona depolayabilirim çalışmalarımı.
O şekilde yapabilirsen senin açından iyi olur. Çoğu insan Mac cihazlarını zaten taşınabilir SSD modelleri ile kullanıyor.

16 GB gayet yeterli, müthiş profesyonellikte bir iş yapmayacak sonuçta. Evet öyle ahım şahım güçlü bir cihaz değil ama M4 + 16 GB kombosu gayet yeterli.

After Effects, GPU tabanlı gerçek zamanlı bir render motoru değil, RAM tabanlı bir Preview yazılımıdır. Sen timeline üzerinde bir saniye ilerlediğinde, program her bir kareyi (frame) sıkıştırılmamış veri olarak RAM'e yazar.

After Effects'in yeni sürümleri işlemcideki her çekirdek için ayrı RAM ayırmak ister. 16 GB RAM ile bu işlemci gücünü bile kullanamazsın yazılım kendi içinde darboğaza girer.

İkinci el düşünülürse iyi cihazlar bulunabilir gerçi.
Biraz bakındım, ikinci ele gerçekten uygun cihazlar var. En azından ihtiyacını gayet karşılayabilecek derecede.

After Effects, GPU tabanlı gerçek zamanlı bir render motoru değil, RAM tabanlı bir Preview yazılımıdır. Sen timeline üzerinde bir saniye ilerlediğinde, program her bir kareyi (frame) sıkıştırılmamış veri olarak RAM'e yazar.

After Effects'in yeni sürümleri işlemcideki her çekirdek için ayrı RAM ayırmak ister. 16 GB RAM ile bu işlemci gücünü bile kullanamazsın yazılım kendi içinde darboğaza girer.
AI güzel bir yazı hazırlamış, ama zamanında daha berbat cihazlar ile işimin bu olmasından dolayı söyleyebilirim ki öğrencilik aşamasında M4 Macbook 16 GB haliyle gayet yeterli olur.

Dostum gözünü seveyim, hazır bilgi alırken lütfen düşünün "acaba bu kişiler kullanmış olabilir mi?" diye. Hani bu cihazlar AE'de patlayan cihazlar değiller. En azından son nesilden bahsediyorsak.

Konu sahibi Notre Dame'yi modellemeyecek sıfırdan, öğrencilik aşamasında kullanacak.

Biraz bakındım, ikinci ele gerçekten uygun cihazlar var. En azından ihtiyacını gayet karşılayabilecek derecede.

AI güzel bir yazı hazırlamış ama zamanında daha berbat cihazlar ile işimin bu olmasından dolayı söyleyebilirim ki öğrencilik aşamasında M4 MacBook 16 GB haliyle gayet yeterli olur.

Dostum gözünü seveyim, hazır bilgi alırken lütfen düşünün "acaba bu kişiler kullanmış olabilir mi?" diye. Hani bu cihazlar AE'de patlayan cihazlar değiller. En azından son nesilden bahsediyorsak.

Konu sahibi notre Dame'yi modellemeyecek sıfırdan, öğrencilik aşamasında kullanacak.

AI yazmadı bunu 2000+ saat After Effects'de iş yapmış ben yazdım.

İşletim sistemi farkı. macOS ile Windows aynı gözle bakıyorsanız, diyecek bir şey bulamıyorum.

İşletim sistemi farkı dediğin şey, RAM yönetimindeki verimliliktir ancak matematiksel veri boyutunu değiştirmez. After Effects'in frame-by-frame ön izleme mantığı hem macOS hem de Windows'ta aynıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi farkı. MacOS ile Windows aynı gözle bakıyorsanız, diyecek bir şey bulamıyorum.
Güldüm geçtim cidden, akıcılığıyla bilinen bir işletim sistemine ve düzinelerce AI çekirdek ile donatılmış M4'e öğrencilik aşamasında dahi yetmeyeceğini Windows işletim sisteminde yapılan bir test ile atıp bana şizofren diyor. :LOL:

İşletim sistemi farkı dediğin şey, RAM yönetimindeki verimliliktir ancak matematiksel veri boyutunu değiştirmez. After Effects'in frame-by-frame ön izleme mantığı hem macOS hem de Windows'ta aynıdır.
Dediğin gibi her şey aynı olsaydı, aynı güç tüketimlerinde, aynı şartlarda aynı performansları veriyor olurlardı. İşletim sistemi ve M çip CPU çok fark yaratıyor. Rica ediyorum konuyu daha fazla dağıtmayalım.

Dediğin gibi her şey aynı olsaydı, aynı güç tüketimlerinde, aynı şartlarda aynı performansları veriyor olurlardı. İşletim sistemi ve M çip CPU çok fark yaratıyor. Rica ediyorum konuyu daha fazla dağıtmayalım.

Mesele işletim sisteminin hızı değil, After Effects'in veriyi işleme tarzı. M işlemci ve macOS veriyi çok hızlı iletir evet ama bir pikselin RAM'de kapladığı fiziksel alanı küçültemez. 1080p bir karenin ham verisi sabittir ve After Effects bu kareleri tek tek belleğe yazar.

Güldüm geçtim cidden, akıcılığıyla bilinen bir işletim sistemine ve düzinelerce AI çekirdek ile donatılmış M4'e öğrencilik aşamasında dahi yetmeyeceğini Windows işletim sisteminde yapılan bir test ile atıp bana şizofren diyor. :LOL:
Mesele Windows testi falan da değil, mesele Adobe’nin 30 yıllık hantal kod mimarisi. After Effects, RAM tabanlı çalışan bir yazılımdır Apple tabanlı değil. 16 GB birleşik belleğin 4 GB'ını sistem, 4 GB'ını GPU çekse, elinde After Effects'e 8 GB kalır. 4K bir projede hatta ne 4K’sı düz 1080p videoda bile teklersin.

Mesele Windows testi falan da değil, mesele Adobe’nin 30 yıllık hantal kod mimarisi. After Effects, RAM tabanlı çalışan bir yazılımdır Apple tabanlı değil. 16 GB birleşik belleğin 4 GB'ını sistem, 4 GB'ını GPU çekse, elinde After Effects'e 8 GB kalır. 4K bir projede hatta ne 4K’sı düz 1080p videoda bile teklersin.
Tekrar ediyorum, M4 + 16GB ikilisi öğrencilik aşamasında konu sahibinin isteğini karşılar, dallandırmaya ve budaklandırmaya gerek yok.

Ama bir konuda hakkını vereyim, iş ağırlaştığında tabii ki tekleyecek.