Geriliyorum

Uzman
Günümüz piyasasında 1000 HP M50 veya 2JZ swap'lı araç yapmanın maliyeti nedir? Kaporta ve şasisi sağlam F10 veya F30'a bunu yapmak istesek ne kadar mal olur?

İşten anlayan arkadaşlar madde madde şunları alman lazım, ortalama şu kadar tutar şeklinde cevaplayabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paradan çok işçilik ve yapacak kişi mesele. Bir de motoru attım bitti olmuyor. İşin içine girince zaten bu işin asla sonunun olmayacağını görüyorsun. 450 bin TL'ye hazır şanzımanlı 2JZ var mesela sarı sitede ama işçiliği olsun ekstralar olsun 2-3 katını bulur rahatlıkla diye düşünüyorum.

Günümüz piyasasında 1000 HP M50 veya 2JZ swap'lı araç yapmanın maliyeti nedir? Kaporta ve şasisi sağlam F10 veya F30'a bunu yapmak istesek ne kadar mal olur?

İşten anlayan arkadaşlar madde madde şunları alman lazım, ortalama şu kadar tutar şeklinde cevaplayabilir mi?
1000 HP’lik düzgün bir 2JZ veya M50 swap projesi ucuz iş değil. Aracın kendisi hariç motor, şanzıman, turbo, yakıt sistemi, ECU, diferansiyel, akslar, fren ve işçilikle beraber en az 2-3 milyon TL gözden çıkarmak lazım. Yürüsün yeter mantığıyla da ama uzun ömürlü ve gerçekten 1000 HP veren proje istiyorsan bütçe hızlı büyüyor.

1000 HP’lik düzgün bir 2JZ veya M50 swap projesi ucuz iş değil. Aracın kendisi hariç motor, şanzıman, turbo, yakıt sistemi, ECU, diferansiyel, akslar, fren ve işçilikle beraber en az 2-3 milyon TL gözden çıkarmak lazım. Yürüsün yeter mantığıyla da ama uzun ömürlü ve gerçekten 1000 HP veren proje istiyorsan bütçe hızlı büyüyor.
Peki 3m harcanan bir 2JZ sağlıklı yürür mü?
Benim bütçem var ancak hem işten anlamıyorum hem de işten anlayan çevrem yok.
Bu arada motor sıfır olarak mı satılıyor burda, yoksa yurt dışından mı getiriliyor ?
Birde hangi şanzıman ve turbo uygun oluyor 1000hp yürüyecek araçlara ?

Paradan çok işçilik ve yapacak kişi mesele. Bir de motoru attım bitti olmuyor. İşin içine girince zaten bu işin asla sonunun olmayacağını görüyorsun. 450 bin TL'ye hazır şanzımanlı 2JZ var mesela sarı sitede ama işçiliği olsun ekstralar olsun 2-3 katını bulur rahatlıkla diye düşünüyorum.
Bütçem var aslında ama tanıdığım çevrem yok bu işlerle ilgilenen. Böyle işler yapacaksan çok iyi ustaların olması lazım, yapanlarda ben bunu görüyorum.

Harcadım sağlıklı yürüyor durumu da yok. Örneğin kim çekti hatırlamıyorum sağlıklı yürüyen bir 2JZ'yi YT videosu için Dyno'ya sokup motor kırmışlardı. :D :D Ya bu işler buradan öğrenilecek şeyler değil. Paran cebindeyse Ankara Mamak'ta sanırım sanayiye gidip bulacaksın ne arıyorsan.

Peki 3m harcanan bir 2JZ sağlıklı yürür mü?
Benim bütçem var ancak hem işten anlamıyorum hem de işten anlayan çevrem yok.
Bu arada motor sıfır olarak mı satılıyor burda, yoksa yurt dışından mı getiriliyor ?
Birde hangi şanzıman ve turbo uygun oluyor 1000hp yürüyecek araçlara ?

Bütçem var aslında ama tanıdığım çevrem yok bu işlerle ilgilenen. Böyle işler yapacaksan çok iyi ustaların olması lazım, yapanlarda ben bunu görüyorum.
Hocam, arkadaşın da dediği gibi paradan çok işçilik önemli. Eğer iyi işçiliği olan birine yaptırırsanız problem yaşamazsınız.

Türkiye'de sıfır motor var mı bir bilgim yok, belli kilometrelerde motorlar var.
Duruma göre, yanlış bilmiyorsam yurt dışından getirtilebiliyor.

Şanzıman ve turbo konusuna gelirsek, en uygun parçaları yine yaptıracağınız ustanın tavsiyelerine göre hareket etmeniz daha sağlıklı olur.

Harcadım sağlıklı yürüyor durumu da yok. Örneğin kim çekti hatırlamıyorum sağlıklı yürüyen bir 2JZ'yi YT videosu için Dyno'ya sokup motor kırmışlardı. :D :D Ya bu işler buradan öğrenilecek şeyler değil. Paran cebindeyse Ankara Mamak'ta sanırım sanayiye gidip bulacaksın ne arıyorsan.
Şu dyno işine oldum olası ısınamadım, korkutuyor beni hocam.

2JZ de kırılması büyük başarı.

Görünen o ki daha çok fırın ekmek yemek lazım, işini içine girip temelden öğrenmeden sadece para israfı olacak heralde.
Neyse gücümüzün yettiğine binecez gene

Tekirdağ da yaşıyorum burda sanayide usta yok hepsi kalas.
Şimdiye kadar tek aracım oldu, 318i F30 kasa 3 silindirlerden. Büyük pişmanlıktı.

Bütçeme göre; S3 , Formentor 2.0, A45 vs alabiliyorum, ama hem bana yetersiz gelir hem de ben kendim uğraşmak istiyorum biraz. Bu işler uğraşarak öğreniliyor malum.