gustavo

Üstün
Makaleler
5
Yer
Türkiye
Genel olarak hemen hemen benzer fiyattalar. Hangisi daha fiyat performans, uzun vadede hangisi daha mantıklı ve önerebileceğiniz benzer bütçede alternatif var mı?

Biri masaüstü biri dizüstü bir ürün bence ikisi arasındaki ihtiyaç farkı gayet açık. Karşılaştırılabilecek ürünler değiller.

Genel olarak ikisinde nispeten taşınabilir olduğu için pek kullanım senaryosu farkı yaşayacağımı sanmıyorum ama genel olarak masaüstü kullanımda.

Genel olarak hemen hemen benzer fiyattalar. Hangisi daha fiyat performans, uzun vadede hangisi daha mantıklı ve önerebileceğiniz benzer bütçede alternatif var mı?
Macbook neo 512 sıfır açılmamış kutu piyasada 30-35 bine bulunuyor, ben 256gb sıfır 28 bine aldım 3 hafta önce.

Genel olarak Premiere ve oyun performansı ne durumda, bilgi verirseniz çok sevinirim.

Oyun için alınacak cihaz değil, ben emülatör oyunlarını sevdiğim için oynuyorum orası ayrı.

Premiere için bir şey diyemem ama Adobe indesing Illustrator kullanıyorum, devasa ağır işleri çok güzel açıyor.

Millet yok şöyle yok böyle diyor ama bugün güncel masaüstü işlemcilerine denk tek çekirdek performansı var, RAM hızı ise 7500MHz olduğu için 13 inclik minik bir canavar.

Diyorlar M2 ya da M3 Air alırım daha iyi, yok be başkan. A18 Pro bu iki yonganın da içinden geçiyor.

Ekran Resmi 2026-09-20 23.33.02.webp

Son düzenleme:
Oyun için alınacak cihaz değil, ben emülatör oyunlarını sevdiğim için oynuyorum orası ayrı.

Premiere için bir şey diyemem ama Adobe indesing Illustrator kullanıyorum, devasa ağır işleri çok güzel açıyor.

Millet yok şöyle yok böyle diyor ama bugün güncel masaüstü işlemcilerine denk tek çekirdek performansı var, RAM hızı ise 7500MHz olduğu için 13 inclik minik bir canavar.

Diyorlar M2 ya da M3 Air alırım daha iyi, yok be başkan. A18 Pro bu iki yonganın da içinden geçiyor.

Eki Görüntüle 281426
Şu yorumun yanakları olsa da öpsem. Bu bilgisayar tanıtıldığında forumda içinden geçtiler. Çok savaş verdik, dikenli yollardan geçtik, sırtımıza oklar, mızraklar yedik. Senin gibi kullanıcıların olumlu deneyimleri arttıkça hepsinin sesi kesildi. İyi ki varsın.

Konu sahibinin sorusuna gelirsem, ikisi farklı amaçlar için. Ancak fiyat/performans ve Apple diyorsak sorunun tek cevabı var, o da Mac Mini. Apple’ın fiyat performans kralı bir ürünü.

Diyorlar M.2 ya da M3 Air alırım daha iyi, yok be başkan. A18 Pro bu iki yonganın da içinden geçiyor.

Eki Görüntüle 281426

Kanka tamam, Geekbench'te anlık 5-10 saniyelik testte yüksek puan alıyor, kağıt üstünde "M2/M3 Air'ın içinden geçiyor" gibi duruyor da işin aslı hiç öyle yürümez. Sen o cihazı al ındesign'da onlarca sayfalık, içi devasa görsellerle ve vektörlerle dolu ağır bir katalog projesine ya da Illustrator'da binlerce vektör noktasının olduğu karmaşık bir tasarıma sok bakalım ne oluyor.

Geekbench cihaz ısınmaya bile fırsat bulamadan testi bitirdiği için yüksek skoru basar geçer. Ama sen gerçek işte 5 dakika boyunca sürekli yük bindirdiğinde, soğutma alanı kısıtlı olan o ufacık mobil çip fırın gibi olur, ısınmamak için frekansı çakıp performansı yarıya düşürür. M2/M3 Air ise o gövdesiyle ve termal tasarımıyla o ağır yükü dakikalarca kesintisiz taşır. Ayrıca 7500 MHz RAM olayı da göz boyamaktan ibaret. Ağır tasarım/kurgu işinde belirleyici olan MHz değil, bellek bant genişliğidir. A18 Pro'nun bellek bant genişliği 60 GB/s civarındayken M2/M3 çiplerinde bu rakam 100 GB/s. Otobanda araban hızlı ama şerit sayısı az yani ağır dosya geldikçe tıkanır.

Son olarak A18 Pro'da topu topu 2 tane performans çekirdeği var, M2/M3'te ise 4 tane performans çekirdeği ve çok daha kaslı bir GPU var. Kısacası sentetik testteki 5 saniyelik atraksiyonla gerçek iş yükündeki kas gücünü birbirine karıştırmamak lazım.

Neyse, A18 Pro zaten sonuçta bütçe odaklı bir cihazın içinde geliyor, kendi segmentine göre yine fena çip değil, o yüzden çok da yüklenmeyeyim.