Başlıkta da belirttiğim üzere Macbook Air cihazımı Linux ile kullanmak istiyorum. Şu anda arayüzü hoşuma gittiği için denemek amacıyla kurduğum Ubuntu Budgie yüklü ancak daha hafif, daha az güç tüketen ve sürücü problemi yaşamayacağım başka bir dağıtım tavsiyeniz var mı?

Macbookun işlemcisi Intel i5 2. Nesil ve 4GB RAM'e sahip.
Hocam Arch Linux kurun. Hem gereksiz paketlerden kurtulmuş oluyosunuz hemde kullanması bu dönemde acayip kolay sadcee program kurup kaldırmayı bilmek yeterli. Ben böyle kullanıyorum kendi bilgisayarımıda.

Hocam Arch Linux kurun. Hem gereksiz paketlerden kurtulmuş oluyosunuz hemde kullanması bu dönemde acayip kolay sadcee program kurup kaldırmayı bilmek yeterli. Ben böyle kullanıyorum kendi bilgisayarımıda.
Arch tabanlı Manjaro kurmuştum daha önce, sürücülerde problem yaşadım ve çok da hoşuma gitmedi maalesef.

Arch kurmaya çalışırken sinir krizinden MacBook'u parçalamasında.

Arch tabanlı Manjaro kurmuştum daha önce, sürücülerde problem yaşadım ve çok da hoşuma gitmedi maalesef.
Hocam manjaroda bir problem var. Birde vanilla Arch kurmayı deneyin.

Archinstall komudu ile kolayca Arch Linuxu bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

Ben kendi bilgisayarımı Wifi'ye iwctl aracı ile bağladım sizde böyle yapıp archisnatllı çalıştırabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1757112911041.webp
    1757112911041.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 23
MX Linux. Ama FluxBox masaüstü ortamı olanı indirin.
Hocam manjaroda bir problem var. Birde vanilla Arch kurmayı deneyin.

Archinstall komudu ile kolayca Arch Linuxu bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

Ben kendi bilgisayarımı Wifi'ye iwctl aracı ile bağladım sizde böyle yapıp archisnatllı çalıştırabilirsiniz.
Hocam Ventoy ile MX kurmayı denedim ama boot etmedi kurulum o yüzden önce Xubuntu deniyorum, bir süre deneyimleyip daha sonra MX i direkt flaşa yazıp deneyeceğim. Daha sonra da Arch denerim 😀 Dağıtımları tek tek deneyip hoşuma gidende kalmayı düşünüyorum.