18373

Gelişen
Arkadaşlar iyi sosyaller.

Ben bir MacBook almayı düşünüyorum. Sadece şarjı çok uzun gittiği için, sürekli oraya buraya gidiyorum. Windows laptopların 3 saatlik şarj ömrü yetmeyebilir, bu yüzden daha uzun giden Windows varsa önerilerinizi beklerim.

İlk defa Mac kullanacağım. Mısır'da PC mühendisliği okuyacağım, Mac Air alın geçin diyorlar. Pro'ya pek gerek yok diyorlar, fakat Air'daki fan olmayışı ileride sorun olur mu bilmiyorum.

Öbür tarafta Mac Pro'da M4 Pro dışındaki CPU'lar ile arasında M3'ün çok farkı yok, M4 Pro olan da inanılmaz inanılmaz pahalı.

Sizce ne yapmam lazım?

Arkadaşlar iyi sosyaller.

Ben bir MacBook almayı düşünüyorum. Sadece şarjı çok uzun gittiği için, sürekli oraya buraya gidiyorum. Windows laptopların 3 saatlik şarj ömrü yetmeyebilir, bu yüzden daha uzun giden Windows varsa önerilerinizi beklerim.

İlk defa Mac kullanacağım. Mısır'da PC mühendisliği okuyacağım, Mac Air alın geçin diyorlar. Pro'ya pek gerek yok diyorlar, fakat Air'daki fan olmayışı ileride sorun olur mu bilmiyorum.

Öbür tarafta Mac Pro'da M4 Pro dışındaki CPU'lar ile arasında M3'ün çok farkı yok, M4 Pro olan da inanılmaz inanılmaz pahalı.

Sizce ne yapmam lazım?
- Kullanım Amacı ve İhtiyaçlar: MacBook Air, günlük kullanımlar, ofis uygulamaları ve hafif programlama için idealdir. Eğer mühendislik programları kullanacaksan, sistem kaynaklarının yeterli olup olmadığını düşünmen gerek. Hangi yazılımları kullanacağını belirlemek önemli.

- Şarj Süresi: MacBook Air, uzun şarj süresi ile bilinir. Eğer gün boyunca hareket halinde olacaksan, bu senin için büyük bir avantaj.

- Fan Olmaması: MacBook Air'ın fanı yok, bu da sessiz çalışmasını sağlıyor. Ancak yoğun işlem gerektiren işler yaparsan ısınma problemi ile karşılaşabilirsin. Pro’da fan olması, yoğun işler için daha iyi performans sağlar.

- M3 ve M4 Pro İşlemcisi: Eğer daha yüksek performans gerektiren işler yapacaksan (örn. mühendislik simülasyonları), M4 Pro ile daha iyi bir deneyim elde edersin. Ancak fiyat farkını göz önünde bulundurmalısın.

- Alternatif Windows Laptoplar: Eğer MacBook Air yeterli gelmezse, Dell XPS veya Lenovo ThinkPad serisi gibi uzun pil ömrü sunan Windows laptoplar da araştırabilirsin. Bu modeller genellikle benzer performans ve pil ömrü sunar.

- Karar Verme: Eğer hafif işler yapacaksan MacBook Air yeterli olacaktır. Eğer mühendislik uygulamaları için daha fazla performansa ihtiyaç duyacağını düşünüyorsan, biraz daha bütçe ayırarak MacBook Pro’yu değerlendirmeyi düşünebilirsin.

Bu maddeleri göz önünde bulundurarak ihtiyacına en uygun seçeneği belirleyebilirsin.

Programındaki derslerin içeriğinde uygulamalar MAC ile uyumluysa MAC alabilirsin. MAC ile yarışacak laptoplar aşırı derecede pahalılar. Zenbook 200V 70-80 bin TL. Omnibook yuvarlasak 70 bin TL.

Air'de fan olmayışı hiçbir şeye engel değil. İş bilgisayarı için tanımlanmış en başarılı yapımlardan birisi ve senin de amacın iş yönünde. Dolayısıyla senin gibi birisi için MAC en doğru tercih.

Uzun süreler ciddi yüke maruz kalmayacaksa fansız haliyle Air kesinlikle yeterli.
Ayrıca Şarj konusunda ASUS ZenBooklar da iyidir alternatif olarak.