Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dewberry

Üstün
Makaleler
2
Yer
LTAD
Selamlar, içimdeki Mac merakını dindirmek için bir MacBook arayışındayım. Bütçem 19k, ikinci el olacak.

Not: Bilgisayar Mühendisiyim.

Yapacaklarım,
  • Web surfing
  • Xcode vb. IDE'ler (yoğun) kullanılacak
  • Mail vb. yine basit işlemler
Depolama pek önemli değil, harici disk kullanıyorum.

Aklımda şu modeller var:
  • MacBook Air M1 16GB/256GB
    • Beğenmediğim yanı ekran çerçevelerinin kötü durması
    • En mantıklı gelen cihaz.
  • Macbook Air M2 8GB/512GB
    • RAM miktarı az. 16'nın bile ömrü doldu diyebiliriz. IDE'lerde tıkınacağını düşünüyorum.
    • Ekranı ve tasarımı hoşuma gidiyor.
  • Macbook Pro i7 2019 16GB
    • Intel işlemci, macOS desteği bittikten sonra Windows açısından güvenli gemi ama M1 gibi bir işlemci ile karşılaştırıldığında çok fazla sorunu var (ısınma etc.)
    • Pro model, daha iyi ses sistemi ve büyük ekran.
    • macOS desteği kesildi, kesilecek.
Hepsinin fiyatı genel olarak aynı, ben M1 16GB alma taraftarıyım. Windows açısında Thinkpad P15 Gen 2'im var ama sene sonunda satabilirim kendisini.

Sonuç: 65.000 TL'ye PT.com'dan MacBook Pro M4 16/512 alındı.

Son düzenleyen: Moderatör:
M2'yi 16GB yapıp 256GB depolamaya düşürebilirseniz daha iyi bence. RAM'den dolayı M1 derdim. İntel Macler batarya konusunda M çipleri kadar iyi performans sunamıyor ve performans farkı ortada.

Selam, içimdeki Mac merakını dindirmek için bir MacBook arayışındayım. Bütçem 19k, ikinci el olacak.

Not: Bilgisayar mühendisiyim.

Yapacaklarım,
  • Web surfing.
  • Xcode vb. IDE'ler (yoğun) kullanılacak.
  • Mail vb. yine basit işlemler.
Depolama pek önemli değil, harici disk kullanıyorum.

Aklımda şu modeller var:
  • MacBook Air M1 16GB/256GB
    • Beğenmediğim yanı ekran çerçevelerinin kötü durması.
    • En mantıklı gelen cihaz.
  • MacBook Air M.2 8GB/512GB
    • RAM miktarı az. 16'nın bile ömrü doldu diyebiliriz. IDE'lerde tıkınacağını düşünüyorum.
    • Ekranı ve tasarımı hoşuma gidiyor.
  • MacBook Pro i7 2019 16 GB.
    • Intel işlemci, macOS desteği bittikten sonra Windows açısından güvenli gemi ama M1 gibi bir işlemci ile karşılaştırıldığında çok fazla sorunu var (ısınma ETC.)
    • Pro model, daha iyi ses sistemi ve büyük ekran.
    • macOS desteği kesildi, kesilecek.
Hepsinin fiyatı genel olarak aynı, ben M1 16 GB alma taraftarıyım. Windows açısında Thinkpad P15 gen 2'im var ama sene sonunda satabilirim kendisini.

MacBook Pro'nun hiçbir mantıklı yanı yok. 16 GB M2 alınamıyorsa 16 M1 alacaksınız.

Emulator açmayacaksın ama "Xcode vb. IDE'ler (yoğun) kullanılacak" yüzünden 16GB RAM şart. İkinci el M2 16GB bak sıfır gibi 100 döngülü laptoplar bulabilirsin. Bu devirde de sıfır M1 almak mantıksız olur. Ya M2 8GB ya da M2 16GB ikinci el al. M2'nin gücünü M1'deki 16GB tölare eder.

i7/i9 olanlar hoşaf oldu.

Emulator açmayacaksın ama "Xcode vb. IDE'ler (yoğun) kullanılacak" yüzünden 16GB RAM şart. İkinci el M2 16GB bak sıfır gibi 100 döngülü laptoplar bulabilirsin. Bu devirde de sıfır M1 almak mantıksız olur. Ya M2 8GB ya da M2 16GB ikinci el al. M2'nin gücünü M1'deki 16GB tölare eder.

i7/i9 olanlar hoşaf oldu.
Hiç biri sıfır değil :)

Ekran Resmi 2025-09-26 23.26.42.webp

Şu an arkada whatsapp ve techolay açık kullanılan RAM 9GB. Gerçekten 8GB RAM yeter demek saçma olur.