Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
1758929580267.webp

1758929617113.webp

1758929632884.webp

1758929657585.webp

Eki Görüntüle 188089
Şu an arkada whatsapp ve techolay açık kullanılan RAM 9GB. Gerçekten 8GB RAM yeter demek saçma olur.
Yetiyor, senin belleğin 16 olduğu için rahat kullanıyor ama 8 bellekte tarayıcıda iş görür. Eğer ki 8 bellekle tarayıcıda ve birkaç ek programla o laptop takılsaydı zaten en başta satamazlardı. M1'de ben 8GB bellekle Metro Exodus açıyordum. Öbür arap forumunda kaldı rehber.

Eki Görüntüle 188132

Eki Görüntüle 188133

Eki Görüntüle 188134
Eki Görüntüle 188135

Yetiyor, senin belleğin 16 olduğu için rahat kullanıyor ama 8 bellekte tarayıcıda iş görür. Eğer ki 8 bellekle tarayıcıda ve birkaç ek programla o laptop takılsaydı zaten en başta satamazlardı. M1'de ben 8GB bellekle Metro Exodus açıyordum. Öbür arap forumunda kaldı rehber.
Bütçeyi yükselttim hocam. 26K düşünüyorum.

MacBook Pro M1 16GB w.Touchbar (ortalama durumda) mı yoksa Air M2 16GB Mint durumda olan bir cihazı mı tercih etmeliyim?

Birde bir makale vardı 2. el Mac alırken dikkat edilmesi gerekenler diye. Şuan pek vaktim olmadığından bulamadım, bilenler yazabilirse çok sevinirim.

MacBook Pro M1 16GB w.Touchbar (ortalama durumda) mı yoksa Air M2 16GB Mint durumda olan bir cihazı mı tercih etmeliyim?

Birde bir makale vardı 2. el Mac alırken dikkat edilmesi gerekenler diye. Şuan pek vaktim olmadığından bulamadım, bilenler yazabilirse çok sevinirim.
26K yapacaksanız M2 alın her halükarda.
Bu arada dikkat edin. İçinde Firmware kilidi veya iCloud olmasın. 2. El Mac alırken dikkat etmen gerek bunlara.
Şu ikisine çok dikkat edin.

M2 16GB RAM Air al. Eğer bulunduğun şehirde Pro varsa asıl onu al. Kutusu olmasına ve şarj aletinin temiz olmasına dikkat et. Büyük ihtimal sana format atılmış şekilde verecektir, iCloud girili mi ona bak. Buluşmaya gitmeden önce ChatGPT'den bakabilirsin bu gibi şeylere. O sana tam yerlerini de söylüyor.

Ben satalı çok oldu 3. nesil i7 vardı..

26K yapacaksanız M2 alın her halükarda.

Şu ikisine çok dikkat edin.
M2'nin deviri 132, sağlıgı 88. Tahmini 7-8 saat götürür değil mi?

M2 16GB RAM Air al. Eğer bulunduğun şehirde Pro varsa asıl onu al. Kutusu olmasına ve şarj aletinin temiz olmasına dikkat et. Büyük ihtimal sana format atılmış şekilde verecektir, iCloud girili mi ona bak. Buluşmaya gitmeden önce ChatGPT'den bakabilirsin bu gibi şeylere. O sana tam yerlerini de söylüyor.

Ben satalı çok oldu 3. nesil i7 vardı..
İkiside bulunduğum şehirde ama Pro M2 göremedim 26-30 civarında.

Götürür günlük kullanımda.

Pro modelleri çok fahiş olur ondan dolayı o ihtimali es geçiniz.
Bir sorum daha olacak, kusuruma bakmayınız lütfen :)

Silver M2 16/256 132-88 mi daha mantıklı olur yoksa Midnight M2 16/256 109-100 mu?

Renkten dolayı silver düşünüyorum çünkü Midnight'ın sıkıntılı olduğundan bahsediyorlar ve bence Apple'ye yakışmayan bir renk.

Bir sorum daha olacak, kusuruma bakmayınız lütfen :)

Silver M2 16/256 132-88 mi daha mantıklı olur yoksa Midnight M2 16/256 109-100 mu?

Renkten dolayı silver düşünüyorum çünkü Midnight'ın sıkıntılı olduğundan bahsediyorlar ve bence Apple'ye yakışmayan bir renk.
Hocam pil sağlığı çok önemli. Ben şahsen renge bakmazdım. Gece Yarısını renk olarak daha çok severim kişisel görüşüm. Laptop'un sağlığı diğerinden de iyi durumda hem. Ne kusuru lafı olmaz. Midnight bataryası sizi 12 saat götürür.

Dostlar bütçeyi genişlettim.

MBP M1 Pro (2022, 16/512, MBP, 150-%86) (29K) mı daha mantıklı yoksa MBA M4 (Sıfır, 16/256, MBA) (40K, PT'den tanıdığım aracılığı ile.) almak mı daha mantıklı? Ben MBP M1 Pro dusunuyorum fan vs.'den dolayı. Zaten işlemciler kafa kafaya ve 11k fiyat farkı var.

Yoksa 26K civarına M2 (16/512-256/~100-~%86) almak mı daha mantıklı?

@sobyuysa

Son düzenleme: