mustafaaozk

Uzman
Merhaba arkadaşlar, son 1-2 aydır League of Legends bende kasmaya başladı. Özellikle ejder haritası değiştikten sonra FPS 20'lere kadar düşüyor. Sistemim 8 GB RAM ve M1 işlemcili MacBook. Daha önce bu kadar ani FPS düşüşleri yaşamıyordum ama son zamanlarda olmaya başladı. Monitör bağlıyken oyuna giriyorum, önceden böyle bir problem yoktu. Bu sorunu yaşayan başka biri var mı, ya da nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz ısınıyor olabilir mi? Isı ölçen yazılımlar ile deneyebilir misiniz?
Olabilir deneyeyim.

Ben de bunu yazmaya gelmiştim. LoL'e silicon Mac'lere özel grafik işlemci güncellemesi yapıldı. İstemci ayarlarından grafik işlemciyi metal olarak değiştirince performans artıyor.
Metal versiyonuna gecis yaptiniz mi?
Herhalde otomatik geçiş yaptı ayarlarda göremiyorum. Eskiden gözüküyordu OpenGL ile metal şimdi geçmeyi bulamıyorum. Yeniden yükleyip ısı testi yapacağım.

Arkadaşlar oyunu silip yükledim. ChatGPT ile dosya ayarlarında vs bir şey yaparak sildim. Sonra yeniden yükledim. Ardından forumlarda Reddit'te vs gördüğüm ayarı yaptım. finder > uygulamalar > League of legends> sağ tık > paket içeriğini göster > contents > LoL >config > game.cfg sonra game.cfg'den [General] bölümünün altına "MetalBetaTest=1” yazdım. Orta ayarlrda 100 üstü oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: