Windows ile Mac'i o anlamda kıyaslama. 8 GB RAM Mac'te farklı çalışıyor ve pek çok şey yapılabiliyor. Swap olayı çok başarılı ve ihtiyaç olan yere RAM aktarımı çok hızlı ve verimli şekilde aktarılıyor. 8 GB RAM ile aynı anda çalıştırabildiklerine şaşırırsın emin ol. Şansın varsa bir mağazada dene.

Ama üniversite okumana daha 3 sene varsa ve mühendislik okuyacaksan 16 GB RAM tavsiye ederim. Kafan rahat olur.

Anladım ayrıca 8 GB RAM Microsoft Office 365 ya da AutoCAD gibi progamlar icin yeterlimi MacBook Air 8 GB RAM 256 GB SSD modelini almayı düşünüyorum ayrıca mühendislik icin MacBook Air M.2 8 GB RAM ve 256 GB SSD yeterli olur mu Windows laptoplar bütcemi aştığı icin MacBook'a yönelmeyi düşünüyorum.

Anladım ayrıca 8 GB RAM Microsoft Office 365 ya da AutoCAD gibi progamlar icin yeterli mi MacBook Air 8 GB RAM 256 GB SSD modelini almayı düşünüyorum ayrıca mühendislik icin MacBook Air M.2 8 GB RAM ve 256 GB SSD yeterli olur mu Windows laptoplar bütcemi aştığı icin MacBook'a yönelmeyi düşünüyorum.

8 RAM Minecraft oynamaya bile yetmiyordu. 8 GB parasına 16 GB satılıyor ptden al.

Anladım ayrıca 8 GB RAM Microsoft Office 365 ya da AutoCAD gibi progamlar icin yeterlimi MacBook Air 8 GB RAM 256 GB SSD modelini almayı düşünüyorum ayrıca mühendislik icin MacBook Air M.2 8 GB RAM ve 256 GB SSD yeterli olur mu Windows laptoplar bütcemi aştığı icin MacBook'a yönelmeyi düşünüyorum.
Evet dediğin programlar için yeterli. YouTube’dan da basit bir araştırmayla MacBook’ların ne kadar verimli RAM kullanımı olduğunu görebilirsin. Burada bana elma trollü diyen arkadaşlar MacBook deneyimlememiş kişiler. Benim hayatım iPhone’larla, Mac’lerle geçiyor.

Diğer soruna gelirsek, mühendislik okumana daha zaman olduğu için ve daha uzun ömürlü bir seçenek olacağı için (İlerde market uygulamalarının ve mühendislik yazılımlarının ne hale geleceğini bilemeyiz çünkü artık çoğu yazılım AI desteği almaya başladı) 16 GB almanı tavsiye ediyorum. Kafan rahat olur. Çünkü MacBook’ların RAM’leri yükseltilemiyor. Nasıl aldıysan öyle kullanıyorsun. PT’deki ürünü değerlendirebilirsin. PT, yetkili Apple satıcısıdır, güvenilirdir.

SSD olarak da benim kişisel bilgisayarım da 256 GB SSD’ye sahip. Harici depolama ile işimi görüyorum. Bütçeni toparladıktan sonra bir tane taşınabilir SSD alırsın, sorunun kalmaz. Onun için ekstra ücrete girmene gerek yok. Gereksiz bir şey tutmazsan bilgisayarında 256 yetecektir.

Eski telefonumda daha fazla ram vardı, bilgisayarda 8gb ram kullanmayı 2014 de bıraktım.

16 bile ilerisi için az bence, sürekli swap yaparak ssd ömrü patates olur gibi.

Videolu kanıt at görelim. Böyle bir şey mümkün değil. Manipülasyon yapıyorsun. 16 GB'lık RAM'e sahip MacBook asla böyle davranmaz.

Chrome'da açılan TikTok yayını ne kadar RAM tüketiyor biliyor musun? Cihazımı satalı birkaç hafta oldu, ama sosyal medya paylaşımı yapmak sanırım yasak olduğu için ancak konu açabilirim. 16 GB'lık RAM dediğin şey 2025 yılında telefonlarda bile standart hale geldi.