8333

Deneyimli
Merhaba, yakın zamanda yurt dışına çıkıp hayat mücadelesine atılmak istiyorum. Bunu yaparken vlog tarzı videolar çekip YouTube'da paylaşmak istiyorum. Amacım kanalı büyütmek, para kazanmak vesaire değil. Kendime bir dijital günlük oluşturmak istiyorum. Yani anlayacağınız üzere ağır montaj yapacak veya render alacak birisi değilim. Ufak tefek render işlerimi görse yeterli. Öte yandan oyun vesaire oynamıyorum. Şarjı biraz uzun süre gitse bu güzel olur, çünkü her an şarj etme imkanım olmayabilir. Bir de videoları iPhone cihazımdan çekeceğim için, MacBook cihaza aktarma konusunda daha rahat olur sanırım. Kulaklık olarak da AirPods kullanıyorum zaten, o da benim için bir avantaj olur sanırım. Sizce bu şartlar altında MacBook mu daha mantıklı yoksa herhangi bir Windows cihaz mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller.

Düşündüğüm MacBook cihaz; MacBook Air 13.3

Merhaba, yakın zamanda yurt dışına çıkıp hayat mücadelesine atılmak istiyorum. Bunu yaparken vlog tarzı videolar çekip YouTube'da paylaşmak istiyorum. Amacım kanalı büyütmek, para kazanmak vesaire değil. Kendime bir dijital günlük oluşturmak istiyorum. Yani anlayacağınız üzere ağır montaj yapacak veya render alacak birisi değilim. Ufak tefek render işlerimi görse yeterli. Öte yandan oyun vesaire oynamıyorum. Şarjı biraz uzun süre gitse bu güzel olur, çünkü her an şarj etme imkanım olmayabilir. Bir de videoları iPhone cihazımdan çekeceğim için, MacBook cihaza aktarma konusunda daha rahat olur sanırım. Kulaklık olarak da AirPods kullanıyorum zaten, o da benim için bir avantaj olur sanırım. Sizce bu şartlar altında MacBook mu daha mantıklı yoksa herhangi bir Windows cihaz mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller.

Düşündüğüm MacBook cihaz; MacBook Air 13.3

Montaj kısmında sıkıntı çekmezsiniz. Adobe uygulamalarını rahatça kullanabiliyorsunuz macbooklarda. Fakat kullanmadığım için şarj kısmına bir şey diyemeyeceğim.

2 yıldır aktif olarak M1 MacBook Air kullanıcısıyım. Hiç kullanmadıysanız başlarda zor ama sonra alışıyorsunuz. 2 sene önceye dönseydim şahsen kesinlikle Windows alırdım. Sizin işinizi düşününce şarj etkeni, kullandığınız ürünlerin birbirine olan uyumu, oyun oynamamanız vs bence MacBook size uygun.

2 yıldır aktif olarak M1 MacBook Air kullanıcısıyım. Hiç kullanmadıysanız başlarda zor ama sonra alışıyorsunuz. 2 sene önceye dönseydim şahsen kesinlikle Windows alırdım. Sizin işinizi düşününce şarj etkeni, kullandığınız ürünlerin birbirine olan uyumu, oyun oynamamanız vs bence MacBook size uygun.
Hocam telefon olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz acaba? iPhone ile veri aktarımı diğer cihazlara göre daha rahat olur mu?

Fiyat komik. M1'li bir Macbook Air'in 16 GB RAM olması için fazladan 10k verilmez hocam. Yeterli mi? Sorusunun cevabı da: Yeterli değil. 256 GB hafıza hiç bir şeye yetmez. Harici SSD vs. uğraşırım diyorsanız da bu sefer ürünün donanımı kusursuzluğunu 2 yıl daha ya götürür ya da götürmez. Hatta yoğun kullanacak bir insan iseniz 1 yıl sonrasında takılmalar, yavaşlamalar nüksetmeye başlar. Zira eski bir ürün.

Son düzenleme:
Hocam telefon olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz acaba? iPhone ile veri aktarımı diğer cihazlara göre daha rahat olur mu?

iPhone 7 Plus kullanıyorum hiç veri aktarımı yapmadım ama çok fazla kolaylık sağladığına eminim. Aynı Apple kimliğini kullanınca bile hiçbir giriş yapmadan hesaplara otomatik giriş yapabiliyorum ve fotoğraflara erişebiliyorum.

Fiyat komik. M1'li bir Macbook Air'in 16 GB RAM olması için fazladan 10k verilmez hocam. Yeterli mi? Sorusunun cevabı da: Yeterli değil. 256 GB hafıza hiç bir şeye yetmez. Harici SSD vs. uğraşırım diyorsanız da bu sefer ürünün donanımı 2 yıl daha ya götürür ya da götürmez. Hatta yoğun kullanacak bir insan iseniz 1 yıl sonrasında takılmalar, yavaşlamalar nüksetmeye başlar. Zira eski bir ürün.
Peki hocam önerdiğiniz cihaz nedir? Çünkü malum diğer Windows cihazlar şarj olarak 6 saati bile çıkaramıyor. Ayrıca MacBook'un ekosistemde olduğum için sağladığı kolaylıklarda var.

iPhone 7 Plus kullanıyorum hiç veri aktarımı yapmadım ama çok fazla kolaylık sağladığına eminim. Aynı Apple kimliğini kullanınca bile hiçbir giriş yapmadan hesaplara otomatik giriş yapabiliyorum ve fotoğraflara erişebiliyorum.
Hocam kusura bakmayın gerçekten rahatsız ettim fakat şarjı ne kadar gidiyor acaba?

Hocam kusura bakmayın gerçekten rahatsız ettim fakat şarjı ne kadar gidiyor acaba?

Estağfurullah. Şarj konusu biraz yalan dolan başta size onu söyleyeyim. Sanırım 16 saat gibi bir süre şarjı dayanıyor diye bir iddası var Apple'ın. Lakin 16 saati görmesi için orta ışık seviyesinde bütün uygulamalar kapalı Netflix'ten film falan izliyor olmanız lazım. İlk aldığım zamanlar yazılımla alakalı kullanıyordum ve ortalama 12 saat civarı net bir şekilde dayanıyordu. 2 senenin sonunda toplamda 289 şarj deviri ile ortalama 9-11 saat arası gidiyor.

Not: Bu günlerde artık film, Discord, forumlar ve ufak weble alakalı şeylerle alakalı kullanıyorum. Yani bilgisayarın şarjını zorlayacak tek şey Google Chrome.

Bugün MacBook Air alacak ve sürekli olarak kullanacak bir insanın, M2'den aşağısına (tercihen M3) bakmaması lazım. Minimum 16 GB RAM ve 512 GB SSD tercih etmesi lazım. 512 GB bile komik bir değer ama en azından günü kurtarır. 1 TB SSD istediğiniz zaman fiyat inanılmaz seviyelere çıkıyor.

Fiyatlar üzücü maalesef. Öğrenci olduğunu varsayarak eğitim indiriminden faydalan diye PT linklerini atıyorum.

Bugün MacBook Air alacak ve sürekli olarak kullanacak bir insanın, M.2'den aşağısına (tercihen M3) bakmaması lazım. Minimum 16 GB RAM ve 512 GB SSD tercih etmesi lazım. 512 GB bile komik bir değer ama en azından günü kurtarır. 1 TB SSD istediğiniz zaman fiyat inanılmaz seviyelere çıkıyor.

Fiyatlar üzücü maalesef. Öğrenci olduğunu varsayarak eğitim indiriminden faydalan diye PT linklerini atıyorum.

256 GB SSD kısmı doğru benim kullandığım cihaza zamanında 3600 TL'ye 8 GB RAM veya +256 GB depolama alanı alınabiliyordu. Benim bütçem o zaman sadece 1 tanesini karşılamaya yettiği için 512 GB olarak seçmiştim.