Ken Carson 2
Uzman
Görünüşe göre M3 Air alınabilir güncel olması açısından. Ancak ağır işlere girerim yüke sokarım derseniz garanti olması açısından M3 Pro mantıklı.
Film, ödev işleri yaparım. Yapacağım en ağır iş ara sıra Minecraft oynamak olur sanırım
5 yıldan fazla götürmesi. Eski Mac'lerde Ram yükseltme olduğu için 2012 Pro kullanan arkadaşım Ram, SSD yükseltmesiyle hala kullanabiliyor. Yeni modellerde böyle durum olmadığı için uzun ömürlü olmasını istiyorum.
Monitör var zaten. Küçük ekran seviyorum. 15 alma niyetim yok. 8'in ömrü ne kadar olur ki? 8 ile 16 arasında fiyat farkı var. Uzun vadeli kullanım için fark ödemeye değer mi?M2 Air alıp yanına yüksek yenileme hızı ve yüksek çözünürlüklü monitör alırsın. Zaten 13 inç ekran ile film izlemek tatmin etmez. 8 GB RAM size göre yetecektir.
Türkiye'den almayacağım. Alacağım yerde M2'lere 12 ay vade farksız, M3'lere 24 ay vade farksız taksit yapabileceğim için fiyat farkını önemsemiyorum.Gereksiz 10.000 TL fark. M3 çipte sadece ışın izleme özelliği var. Onun dışında pek fark yok. Arkadaş da bunu kullanmayacaktır.
En başta M1 düşünmüştüm. Yazılım desteği işlerinden günceline döndüm.Yazılım desteği farkı olacaktır. Olp kullanırsa bilemem. Almışken iyisini almak her zaman daha mantıklı.