Görünüşe göre M3 Air alınabilir güncel olması açısından. Ancak ağır işlere girerim yüke sokarım derseniz garanti olması açısından M3 Pro mantıklı.

Film, ödev işleri yaparım. Yapacağım en ağır iş ara sıra Minecraft oynamak olur sanırım :D
5 yıldan fazla götürmesi. Eski Mac'lerde Ram yükseltme olduğu için 2012 Pro kullanan arkadaşım Ram, SSD yükseltmesiyle hala kullanabiliyor. Yeni modellerde böyle durum olmadığı için uzun ömürlü olmasını istiyorum.

M2 Air alıp yanına yüksek yenileme hızı ve yüksek çözünürlüklü monitör alırsın. Zaten 13 inç ekran ile film izlemek tatmin etmez. 8 GB RAM size göre yetecektir.
Monitör var zaten. Küçük ekran seviyorum. 15 alma niyetim yok. 8'in ömrü ne kadar olur ki? 8 ile 16 arasında fiyat farkı var. Uzun vadeli kullanım için fark ödemeye değer mi?

Gereksiz 10.000 TL fark. M3 çipte sadece ışın izleme özelliği var. Onun dışında pek fark yok. Arkadaş da bunu kullanmayacaktır.
Türkiye'den almayacağım. Alacağım yerde M2'lere 12 ay vade farksız, M3'lere 24 ay vade farksız taksit yapabileceğim için fiyat farkını önemsemiyorum.
Yazılım desteği farkı olacaktır. Olp kullanırsa bilemem. Almışken iyisini almak her zaman daha mantıklı.
En başta M1 düşünmüştüm. Yazılım desteği işlerinden günceline döndüm.

Film, ödev işleri yaparım. Yapacağım en ağır iş ara sıra Minecraft oynamak olur sanırım :D

5 yıldan fazla götürmesi. Eski Mac'lerde RAM yükseltme olduğu için 2012 Pro kullanan arkadaşım RAM, SSD yükseltmesiyle hala kullanabiliyor. Yeni modellerde böyle durum olmadığı için uzun ömürlü olmasını istiyorum.

Monitör var zaten. Küçük ekran seviyorum. 15 alma niyetim yok. 8'in ömrü ne kadar olur ki? 8 ile 16 arasında fiyat farkı var. Uzun vadeli kullanım için fark ödemeye değer mi?

Türkiye'den almayacağım. Alacağım yerde M.2'lere 12 ay vade farksız, m3'lere 24 ay vade farksız taksit yapabileceğim için fiyat farkını önemsemiyorum.

En başta M1 düşünmüştüm. Yazılım desteği işlerinden günceline döndüm.

Bence iyisinden almayı düşünün paranın değeri yok sonuçta.

Şahsen eski Mac'ler bile yeni OS'ları çalıştırabiliyor iken yazılım desteğini kafaya takmamak lazım. Zaten arkadaş işlem ağırlıklı bir şey yapmayacak.

Biraz da kişiye bağlı ben olsam Pro olanı seçerdim. Fan olması benim için güvence demek.

Şahsen eski Mac'ler bile yeni OS'ları çalıştırabiliyor iken yazılım desteğini kafaya takmamak lazım. Zaten arkadaş işlem ağırlıklı bir şey yapmayacak.
Güncel bir tasarımda da olmasını isterim ama her türlü bi miktar para gidecek zaten. M3 benim için daha avantajlı taksitten dolayı ama ısınma problemi varsa M2'ye geçerim. Sonuçta Pasif soğutması var üflesem bile etkisi olur :D
Bence iyisinden almayı düşünün paranın değeri yok sonuçta.

Biraz da kişiye bağlı ben olsam Pro olanı seçerdim. Fan olması benim için güvence demek.
Keşke küçük bile olsa fan ekleseler.

Güncel bir tasarımda da olmasını isterim ama her türlü bir miktar para gidecek zaten. M3 benim için daha avantajlı taksitten dolayı ama ısınma problemi varsa M.2'ye geçerim. Sonuçta pasif soğutması var üflesem bile etkisi olur :D

Keşke küçük bile olsa fan ekleseler.

Maalesef yok ileride fikirleriniz değişirse satmak zorunda kalırsınız. Bazı ek işleriniz çıkar veya biraz daha iyi oyun açmak isteyebilirsiniz.

Maalesef yok ileride fikirleriniz değişirse satmak zorunda kalırsınız. Bazı ek işleriniz çıkar veya biraz daha iyi oyun açmak isteyebilirsiniz.
Dizüstü bilgisayarda oyun oynama gibi niyetim hiç olmadı ama Yazılım öğrenmek istiyorum. Böyle işlere yeter mi? M3'ten M2'ye geçerim derken karar olarak demiştim :D Daha almadığım için hala ikisi arasındayım.
Yaşadığın yer ne kadar sıcak bilmiyorum ama fansızlığı aşırı güzel.
En çok İstanbul'dayım. Onun yanında Muğla ve Girne'de de oluyorum.

Dizüstü bilgisayarda oyun oynama gibi niyetim hiç olmadı ama yazılım öğrenmek istiyorum. Böyle işlere yeter mi? M3'ten M.2'ye geçerim derken karar olarak demiştim :D daha almadığım için hala ikisi arasındayım.

En çok İstanbul'dayım. Onun yanında Muğla ve Girne'de de oluyorum.

Sıcakta nasıl çalışıyor bilmiyorum Muğla ve girne için fanlı daha iyi olabilir. M.2 Pro alamaz mısın?

Sıcakta nasıl çalışıyor bilmiyorum Muğla ve girne için fanlı daha iyi olabilir. M.2 Pro alamaz mısın?
Önemli olan İstanbul'da nasıl çalışacağı. Oralarda çok kullanacağımı düşünmüyorum. Duruma bağlı belki Pro'ya yükseltebilirim bütçemi ama o kadarına gerek var mı? Sonuçta bilgisayarı zorlamayacağım bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan İstanbul'da nasıl çalışacağı. Oralarda çok kullanacağımı düşünmüyorum. Duruma bağlı belki Pro'ya yükseltebilirim bütçemi ama o kadarına gerek var mı? Sonuçta bilgisayarı zorlamayacağım bile.

Şimdi düşününce Apple ürünlerini Yunanistan''da da kullananlar var ve orası da sıcak. Güney Kıbrıs'ı fazla değerlendirmeye almıyorum kullanan azdır diye. İstanbul için sıkıntı yapacağını düşünmüyorum.