Detaylar
Kim cevapladı?Onurmsl
Uzman
Bunlar ne anlama geliyor bilmiyorum. Ama ikisinin de fiyatı aynıFiyatları önemli, belki MacOS Sonoma ISO'su ile kurulup yapıp öyle kullanırsınız.
FreeDOS laptopa yani, eksik yazmışım.
SF26
Üstün
Bunlar ne anlama geliyor bilmiyorum. Ama ikisinin de fiyatı aynı![]()
Şöyle; bilgisayarda işletim sistemi yokken bir USB belleğe Rufus aracılığı ile macOS Sonoma sürümüne ait ISO dosyasını indirip yazdırıyoruz.
Yazdırdıktan sonra bilgisayarın BIOS düğmesi hangisi ise (markadan markaya değişmekte, mesela benim Acer marka laptopta F2 ile giriliyor.) Ona bilgisayarın güç düğmesine bastıktan sonra sürekli basıp BIOS ekranına geliyoruz.
Geldikten sonra boot kısmına gelip Secure Boot kısmını disable yapıp USB belleğimizi -F6 ile olması lazım- birinci sıraya alıp F10 ile kaydediyoruz ve bilgisayar kendini yeniden başlatınca kurulumu yapıyoruz.
Biraz uzun oldu ama OpenCore: macOS Sonoma 14.3 Intel & AMD Kurulum İmajı bu konuda Yusuf hocam detaylıca anlatım sağlamış.
Tabii ki uğraşmak istemezseniz 2017 model MacBook'u alabilirsiniz.
TrexMobile
Başarılı
İki cihaz da gayet mantıklı fakat ikisinin de desteği bitti. Çözümü var mı evet OCLP ile en son sürüme yükseltebilirsiniz gayet işinizi görür.
Onurmsl
Uzman
Yani aynı verimi veririmi bilmem. Bu kadar uğraşı bir şey yapmak istemiyorum açıkçasıŞöyle; bilgisayarda işletim sistemi yokken bir USB belleğe Rufus aracılığı ile macOS Sonoma sürümüne ait ISO dosyasını indirip yazdırıyoruz.
Yazdırdıktan sonra bilgisayarın BIOS düğmesi hangisi ise (markadan markaya değişmekte, mesela benim Acer marka laptopta F2 ile giriliyor.) Ona bilgisayarın güç düğmesine bastıktan sonra sürekli basıp BIOS ekranına geliyoruz.
Geldikten sonra boot kısmına gelip Secure Boot kısmını disable yapıp USB belleğimizi -F6 ile olması lazım- birinci sıraya alıp F10 ile kaydediyoruz ve bilgisayar kendini yeniden başlatınca kurulumu yapıyoruz.
Biraz uzun oldu ama OpenCore: macOS Sonoma 14.3 Intel & AMD Kurulum İmajı bu konuda Yusuf hocam detaylıca anlatım sağlamış.
Tabii ki uğraşmak istemezseniz 2017 model MacBook'u alabilirsiniz.
Tesekkurlerİki cihaz da gayet mantıklı fakat ikisinin de desteği bitti. Çözümü var mı evet OCLP ile en son sürüme yükseltebilirsiniz gayet işinizi görür.
TrexMobile
Başarılı
Hocam bana kalırsa 2014 Retina olan MacBook Pro cihazı alırdım. Retina MacBook Pro cihazlarda neredeyse Air kadar ince ve hafif. 2017 Air cihazlar dış kasa tip olarak bana kalırsa biraz daha eski gözüküyor, kalın çerçeveli falan e tabi bir de ekran kalitesi farkı zaten tartışılamaz. Pro da 2560x1600, Air da ise 1400x900.Yani aynı verimi veririmi bilmem. Bu kadar uğraşı bir şey yapmak istemiyorum açıkçası
Tesekkurlersizece hangisi?
Onurmsl
Uzman
Hmmm.. Karar veremedim simdiHocam bana kalırsa 2014 Retina olan MacBook Pro cihazı alırdım. Retina MacBook Pro cihazlarda neredeyse Air kadar ince ve hafif. 2017 Air cihazlar dış kasa tip olarak bana kalırsa biraz daha eski gözüküyor, kalın çerçeveli falan e tabi bir de ekran kalitesi farkı zaten tartışılamaz. Pro da 2560x1600, Air da ise 1400x900.
TrexMobile
Başarılı
Hocam sen en iyisi pil devri düşük bir 2014-2015 civarı MacBook Pro bak pişman olmazsın emin ol.
Onurmsl
Uzman
Peki şimdiden fiyat araştırmasına geçeceğim.Hocam sen en iyisi pil devri düşük bir 2014-2015 civarı MacBook Pro bak pişman olmazsın emin ol.![]()
Son düzenleyen: Moderatör:
TrexMobile
Başarılı
Hocam bir de nerede yaşıyorsun? Cihaz bulmaya yardımcı olabilirim.