burak1999

Çalışkan
Merhaba, 7 ay önce yüklenmiş olan eski MacBook nasıl güncellenir videosunu izledim.

Elimde bulunan 2016 model MacBook Pro 13inc cihazıma en son sürüm olan Sequoia'yı kurmak istedim videoyu açtım adım adım gitmek istedim Type-C bir 32 GB flash bellek satın aldım cihaza taktım adımları yaptım diske yazıldı vs. En son install kısmına geçtim EFI bootu seçtim kurmaya başladım kuruluma başladı süre verdi devam etti 15-20 dk sonra siyah ekran oldu hiçbir şey gelmedi bekledim bekledim tık yok en son tuşa bastım PC açılsın diye EFI Macintosh sequioia yükle seçenekleri yine geldi tekrar EFI'den denedim yine başladı 15-20 dk sonra olmadı çöktü ve şu hata çıktı.

1731165536081.webp

Görüntü bana ait değildir internetten aldım ama hata budur. Sonrasında USB'yi çıkarıp temiz başlatmayı denedim bu sefer ise.

1731165597621.webp

Bu hata ile karşılaştım ne yapmam gerekiyor ne adım atmam lazım kurtarıp verilerimin silinmesini istemiyorum her adımı doğru dikkatlice takip edip uyguladım neden böyle yapıyor. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba cihazım bu: MacBook Pro (13 inç, 2016, dört Thunderbolt 3 bağlantı noktası)
Şu an recovery moda geçtim ne yapacağımı bilmediğim için diski sıfırladım. Maalesef şu an tekrar cihazın en son resmi olarak aldığı Monterey sistemini kuruyorum. Açıldıktan sonra tekrar kurabilir miyim? OpenCore ile riske girmeli miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman şöyle mi yapacağım: Recep Bey'in videosundaki gibi tüm adımları yapacağım ardından OpenCore'un sitesinden en son versiyonunu indireceğim. Kurduktan sonra Sequoia yerine Ventura ile aynı adımları mı yapacağım, doğru mudur?

Rehber videoyu indireceğiniz Ventura sürümü için uygulayın, bir farklılık olmayacaktır. Ayrıca lütfen yazım kurallarına uyun.
Teşekkür ederim. O zaman şu adımları izleyeceğim doğru mudur?
Sırasıyla
1. Adım : OCLP 2.1.2 sürümünü indireceğim ve cihaza kuracağım. Burada demek istediğim Recep Bey'in videoyu yüklediği tarihte sürüm farklı OCLP sürekli güncelleme alıyor o bir sorun teşkil eder mi onu merak edip bir sıkıntı yaşamamak adına sormaktayım.
2. Adım : Sequoia sürümü yerine Ventura sürümünü seçip indirmesini bekleyeceğim. Ardında Flash Bellek'i cihaza takıp yazmasını bekleyeceğim.
3.Adım : Rehberdeki gibi reboot edip EFI'yi seçip kurmasını bekleyeceğim.

Doğru mudur? Bir soru daha eklemek istiyorum 32 GB Flash Belleğim type c olmadığı için dönüştürücü ile kullanıyorum bu herhangi bir sorun teşkil etmez değil mi? Çünkü hata verir ise tekrar kurmak çok zaman alıyor eski resmi sürümünü.

Uyarınızı dikkate aldım daha dikkatli olacağım. Teşekkür ederim.

OCLP'nin daha güncel sürümünü kullanabilirsiniz, videodaki ile spesifik outdate sürümü kullanmanıza gerek yok.

Teşekkür ederim. Şu an en güncel OCLP Sürümü 2.1.2 o sürümü indirerek rehber videosunda ki her adımı yaparak ventura sürümünü kuruyorum o zaman. Diğer sorular için bir sorun teşkil etmediğini düşünerek işlemi gerçekleştireceğim. Umarım hatasız ve temiz olacaktır.

Yardımınız için teşekkür ederim. Venturayı sorunsuz bir şekilde kurdum. Sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.

Teşekkür ederim. Şu an en güncel OCLP Sürümü 2.1.2 o sürümü indirerek rehber videosunda ki her adımı yaparak ventura sürümünü kuruyorum o zaman. Diğer sorular için bir sorun teşkil etmediğini düşünerek işlemi gerçekleştireceğim. Umarım hatasız ve temiz olacaktır.

Yardımınız için teşekkür ederim. Venturayı sorunsuz bir şekilde kurdum. Sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.

Anlamsız bir şekilde başıma bela oldu sanki kurdum masaüstüne ulaştım her şey tamam son olarak reboot seçeneğini kaldırdım videoda ki gibi yeniden başlattı ve tekrar o yasak amblemi çıkıyor kafayı yemek üzereyim.

Anlamsız bir şekilde başıma bela oldu sanki kurdum masaüstüne ulaştım her şey tamam son olarak reboot seçeneğini kaldırdım videoda ki gibi yeniden başlattı ve tekrar o yasak amblemi çıkıyor kafayı yemek üzereyim.
usb takılı olmadan asla açılmıyor açarkende sürekli option ile boot menüye girip ardından efiye tıklayıp açmam gerekiyor nasıl çözebilirim

@tarko kusura bakmayın rahatsız etmekteyim fakat delirmek üzereyim saatlerdir.

Son düzenleme: