6191

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,
Windows klavyemi MacBook'a bağladım fakat Windows'ta ESC'nin altındaki tuşa bastığımda ' " ' gelirken MacBook'a bağladığımda '<' olarak geliyor. Bunu değiştirmemin bir yolu var mı?
Örneğin alt gr + 3 yaptığımda # gelmiyor farklı bir karakter geliyor. Bunların hepsini Windows ile aynı yapmak istiyorum. Kısayollar ve klavyede bastığım tuşların hepsi Windows ile aynı olsun istiyorum.
Bunu yapmamı sağlayacak bir program var mı? YouTube'dan baktım fakat sadece aşağıdaki gibi yapılabiliyor bu işimi görmüyor.

1738881727070.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Windows klavyemi MacBook'a bağladım fakat Windows'ta ESC'nin altındaki tuşa bastığımda ' " ' gelirken MacBook'a bağladığımda '<' olarak geliyor. Bunu değiştirmemin bir yolu var mı?
Örneğin alt gr + 3 yaptığımda # gelmiyor farklı bir karakter geliyor. Bunların hepsini Windows ile aynı yapmak istiyorum. Kısayollar ve klavyede bastığım tuşların hepsi Windows ile aynı olsun istiyorum.
Bunu yapmamı sağlayacak bir program var mı? YouTube'dan baktım fakat sadece aşağıdaki gibi yapılabiliyor bu işimi görmüyor.

Eki Görüntüle 122204
MacBook'ta Windows klavyesini özelleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Karakter Eşlemesini Değiştir

- Karakter Eşleştirme Programı Kur: "Ukelele" gibi bir üçüncü parti yazılım kullanarak klavye düzenini özelleştirebilirsin.
- Ukelele İndir: Ukelele İndirme Linki.
- Uygulamayı kur ve aç.

- Yeni Bir Klavye Düzeni Oluştur:
- "New From Current Input Source" seçeneğini seç.
- İstediğin karakterleri tuşlara atayarak özelleştir.

- Düzeni Kaydet ve Yükle:
- Düzeni kaydet ve sistem tercihleri içindeki "Klavye" sekmesine giderek yükle.

2. Sistem Tercihlerini Kontrol Et

- Sistem Tercihleri > Klavye: Buradan farklı klavye düzenlerini ayarlayabilir ve kişisel tuş atamaları yapabilirsin.

3. Karakterlerin Gösteriminde Düzeltme

- Karakter Görünümünü Aç: Option tuşuna basarak özel karakterleri görebilir ve ihtiyaç duyduğun karakteri bulabilirsin.

4. Klavye Kısayollarını Özelleştirme

- Sistem Tercihleri > Klavye > Kısayollar: Buradan Mac'teki klavye kısayollarını özelleştirebilirsin.

5. Alternatif Yazılımlar (isteğe bağlı)​

- Karabiner Elements: Bu uygulamayla daha kapsamlı özelleştirmeler yapabilirsin. Karabiner Elements İndirme Linki.

6. Generator Kullanımı

- Remap veya Key Mapping Yöntemi: Kullanmak istediğin tuşları kendi istediğin karakterlerinle değiştirmek için uygun bir yazılım kullanabilirsin.

Bu adımları takip ederek MacBook’undaki Windows klavyeni özelleştirebilirsin. Herhangi bir sorunla karşılaşırsan, daha fazla yardım isteyebilirsin.