Macbook'un touchpad'i harika bir şey!

Tarafimiz belli olsun Thinkpad'in ayri yeri vardir bende.

Eki Görüntüle 82678
Tarafimiz belli olsun Thinkpad'in ayri yeri vardir bende.

Buna alışan birisi olarak söylüyorum, parmağı hareket ettirmeden istediğini yapmak bu olsa gerek!

Touchpadin üstünde tuşlar sağ ve sol tıklama görevi görür ortadaki tuş ise kaydırma scroll işlevini yapar, işin güzel yanı el trackpoint üzerinde iken hiç eli kaldırmadan parmaklar tuşların üzerinde olur.

Aşağıdaki asıl touchpad ise MacBook touchpadi ile aynı işte, biraz daha ufak ama modelden modele değişir. Konu sahibi biraz çok övmüş sadece...

Benim tek anlamadığım konu sahibine şu şu şu cihazları kullandın mı dedim bana evet hepsini ve alt modellerini bile kullandım ama en iyisi MacBook dedi, dedim neye göre en iyisi açıkla yazdım hala cevap verecek umarım

Hatta bu konu ile alakalı bir parodi konusu bile açtım, bknz; ASUS ROG'un Touchpad'i harika bir şey!

Benim anlamadığım böyle cift fare sistemine sahip bir sistemi beğenmeyip macbook'u beğendiren nedir, gerçekten merak ediyorum. (Cihaz 2.Bilgisayarım)

Son düzenleme:

Laptop sürekli yanımda olduğu için ek olarak şarj aleti ve mouse taşımak yük oluyor. Konu batarya olmadığı için şarj aletini es geçiyorum. MacBook'ta olduğu gibi üç parmak ile dosya sürükleme özelliği mevcut mu yoksa Click yaparak sürüklemek mi gerekiyor ve yine sağ Click için tıklama yapmak gerekiyor mu? Bunların tümü MacBook'ta çok kolay, Web'de gezinirken önceki sayfaya dönmek ve sayfalarda aşağı inmek yine sürükleme ile mümkün. Bunlar yoğun kullanımda çok önemli şeyler. Yeni Windows laptopları kullanmadığım için soruyorum.

Batarya konusunda bu cihazı es gecemezsin, 10 saatin üzerinde kullanım sunuyor, elimde 2009 model T400 var üzerinde orijinal bataryası ile 8 saat pil süresi veriyor. İsteğe göre çift batarya desteği var bu cihazların.

Üç parmak aktif, haricen trackpoint var.

Cihazı es geçtiğim yok zira o cihazları kullanmadım ve öğrenmek için soruyorum, ben batarya konusunu es geçtim. Söylediğim diğer özellikleri parmak kaydırarak yapmak mümkün mü? Benim için asıl mesele şu ki ben mouse olsa da kullanmam çünkü hız ve konfor açısından trackpad daha iyi.

Son düzenleme:

Bahsettiğimiz cihaz Thinkpad, Windows cihazların Allah'ı gibi bir şey.

Dell xps.
Lenovo Thinkpad.
HP EliteBook.

Bu cihazların hepsi bu desteğe sahip.

Selamlar, yoğun çalıştığımdan ve burayı aktif kullanmadığımdan henüz yeni yazmaktayım.

Bahsedilen laptopları ve daha fazlasını gerek yıllarca bilgisayar & yazılım mühendisi olduğumdan gerekse teknoloji editörü olarak kurumsal veya kurumsal olmayan birçok yerde çalışarak deneyimledim ve hala birçok laptop ve component’i yakından görerek deneyip test etmekteyim. Bu laptoplar hatta bu laptoplara ek olarak Huawei X Pro modeli de güzel touchpad’e sahipler fakat beni mouse kullanmayı bıraktıracak kadar süper bir touchpad deneyimi vermemiş olacaklar ki ben burda bu tecrübemi konu olarak açmak istedim.

Thinkpad’in üstündeki fare tuşları bana bir kolaylık sağlamıyor ayrıca touchpad’i Macbook gibi geniş ve cam gibi kaygan değil. Macbook’ta tüm yüzey geniş, tıklanabilir, çok pürüzsüz, hassas ve oldukça hızlı. Burdaki görüşlerim referans olarak alınacaksa da alacak kişinin her türlü en azından bir mağazada görüp karşılaştırarak denemesini isterim zira bu tarz şeyler kişinin kendi konforuna bağlı durumlar.

Benim gibi fare kullanmadan iş yapmayan bir mühendis için bu bahsettiğim MacBook deneyimi beni tamamen şaşırtan bir şey oldu. İlk kullanmaya başladığım zamanlar Mx Master 3 faresi ile kullanmaya başlamıştım. İşte daha önceki tecrübelerimden olacak ki MacBook’da da faresiz hızlı bir işlem yapamayacağımı düşündüm… taa ki sorunsuz bir şekilde faresiz kullanmaya başladığımı farkedene kadar. Hatta ilk başlarda @Recep Baltaş bile bana macbook’da bir fareye ihtiyacım olmadığını söylemişti ben bunu göz ardı ettim biraz. Bu sebeple bu deneyimimi olduğu gibi burda paylaşmak istedim.

Noktasına kadar bu şekilde olan ve kişisel tecrübemi kapsayan bu görüşümde komik olan bir şey olduğunu düşünmüyorum zira düşünsem deneyim yerine mizah amaçlı kategoride yazardım.

Bu sebeple, bana göre yani kendi tecrübeme göre MacBook trackpad’i diğer kullandığım birçok laptopların touchpad’inden daha iyi olduğunu ve diğerlerine nazaran en rahat kullandığım laptop olduğunu söylüyorum. Bunu sadece macOS değil Windows, Linux işletim sistemlerini de eş zamanlı olarak kullanan birisi olarak söylemekteyim.

Özetle burdaki konuşmanın amacı ne sizin fikrinizi değiştirmek ne de benim fikrimi değiştirmek. Bunların hepsi tecrübeye bağlı yorumlar. Paylaşmış olduğum tecrübeyi dikkate almak zorunda değilsiniz.

Ellerim terlediğinde veya abidik gubidik bir şey olursa falan touchpad'da yine pürüzsüz, tık demeden ilerleyebiliyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…