UNS

Çalışkan
Yer
İstanbul / Zeytinburnu
MacBook Neo tahoe ile çok seriydi ama 27.0 sürümüne hemen atlayanlardan olarak arayüzde hafif takılmalar ve boot süresinin uzaması gibi eksi yönleri hissetmiştim, özellikle cihazı kapatırken ekranın bir süre daha acık kalması gibi saçma şeyler.

Açıkçası OS X 28.0.1 ya da 28.0.2 çıkmadan daha güncellemem gibi, sizlerin hissettiği negatif ya da pozitif sorunlar var ise bu konu altında paylaşalım güncelleme yapacak arkadaşlara referans olur.

Ekran Resmi 2026-10-04 21.50.19.webp

Ekran Resmi 2026-09-20 23.33.02.webp

Apple’ın yeni güncellemeler sonrası ufak detayları düzeltmesi çok zaman almıyor. 0.1 sürümleri genelde hızlı geliyor ve çoğu şey çözüm buluyor. Ha, ekran kapanırken birkaç saniye daha açık kalmış bunlar kullanımı ne kadar etkileyen senaryolar, tartışılır. Ben her sürüme direkt güncelliyorum. Şu ana kadar hayati bir sorunla karşılaşmadım. Sadece iOS 18 ilk geldiğinde ciddi ısınmalar olmuştu, 1 haftada halledilmişti. Buna güvendiğim için gözüm arkada kalmıyor.

Apple'ın yeni güncellemeler sonrası ufak detayları düzeltmesi çok zaman almıyor. 0.1 sürümleri genelde hızlı geliyor ve çoğu şey çözüm buluyor. Ha, ekran kapanırken birkaç saniye daha açık kalmış bunlar kullanımı ne kadar etkileyen senaryolar, tartışılır. Ben her sürüme direkt güncelliyorum. Şu ana kadar hayati bir sorunla karşılaşmadım. Sadece iOS 18 ilk geldiğinde ciddi ısınmalar olmuştu, 1 haftada halledilmişti. Buna güvendiğim için gözüm arkada kalmıyor.

Ekran açık kalıyor ama kapağı kapatınca uykuya geçiyor acınca saçma sapan şeyler oluyordu o yüzden ekran kapanana kadar bekliyordum :D

Şu an ciddi anlamda tüm sorunlar giderilmiş gibi, benim güven bir kere sarsıldı ve büyük ihtimalle OS X 28'in ufak yamaları cıkmadan daha güncellemem.

Ekran açık kalıyor ama kapağı kapatınca uykuya geçiyor acınca saçma sapan şeyler oluyordu o yüzden ekran kapanana kadar bekliyordum :D
Ekranın siyah ışığı sönene kadar beklemek lazım evet. Yoksa uyku moduna alabilir tam kapanmazsa.

Gerçi MacBook’umu en son ne zaman kapattım hatırlamıyorum. Kapağını kapatıp geçiyorum.

Ben hiç hata fark etmemiştim. Gayet hızlı geldi bana Air M5'de. Boot süresi ne durumda bilmiyorum, 1 ay olmuştur kapatmayalı.

Ekranın siyah ışığı sönene kadar beklemek lazım evet. Yoksa uyku moduna alabilir tam kapanmazsa.

Gerçi MacBook'umu en son ne zaman kapattım hatırlamıyorum. Kapağını kapatıp geçiyorum.

Bizimki esnaf işi, dükkan kapanmadan önce her şey kapanır :)

Ben hiç hata fark etmemiştim. Gayet hızlı geldi bana Air m5'te. Boot süresi ne durumda bilmiyorum, 1 ay olmuştur kapatmayalı.

Büyük ihtimalle M5 hissettirmemiştir :D

MacBook Neo tahoe ile çok seriydi ama 27.0 sürümüne hemen atlayanlardan olarak arayüzde hafif takılmalar ve boot süresinin uzaması gibi eksi yönleri hissetmiştim, özellikle cihazı kapatırken ekranın bir süre daha acık kalması gibi saçma şeyler.

Açıkçası OS X 28.0.1 ya da 28.0.2 çıkmadan daha güncellemem gibi, sizlerin hissettiği negatif ya da pozitif sorunlar var ise bu konu altında paylaşalım güncelleme yapacak arkadaşlara referans olur.

Eki Görüntüle 283523

Eki Görüntüle 283524
Ben M1 Pro kullanıyorum, performans konusunda bir sorun yaşamadım. Ancak Sideloadly, PlayCover gibi programlarım 27 güncellemesinden sonra çalışmamaya başlayınca veya her hafta fixlemek zorunda kalınca uğraşmak istemedim. Sequoia'ya geri döndüm, şimdilik halimden memnunum.