Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, normalde ayarlardan doğal kaydırmayı açtığımız zaman hem fareyi hem de touchpad'i etkiliyor. Ancak touchpad normal çalışsa da fareyle aşağı kaydırdığımızda sayfada yukarı çıkıyor.

Bunu çözen açık kaynaklı bir uygulama var; adı mos. Ben homebrew kullanarak kurdum ama isterseniz DMG dosyasını indirerek de kullanabilirsiniz.

Kurulumu oldukça basit. Homebrew kullanacaksanız terminale şu komutu yazın:
brew install --cask mos

DMG dosyası ile kurmak isterseniz, bu adresten dosyayı indirin, açın ve uygulama ikonunu uygulamalar klasörüne sürükleyin. Bu kadar.

Uygulama varsayılan olarak istediğimiz ayarlarda geldiği için ekstra bir ayar yapmamıza gerek yok. Ancak DMG dosyasıyla kurarken ve uygulamayı ilk açtığınızda macOS “güvenli değil” uyarısı verebilir. tamam deyip sistem ayarları > gizlilik ve güvenlik bölümüne girin. Aşağıda güvenlik kısmında yine de aç seçeneği çıkacaktır.

Ben daha önce bu işlemi yaptığım için bende görünmüyor ama örnek bir fotoğraf ekledim.

1767765677086.webp

örenk fotoğraf koydum.

Uyglamayı açtığınızda sistem tepsisinde çalışmaya başlayacaktır. Fotoğraftaki en soldaki ikon.
1767765879608.webp

Yararli rehber. Logitech farenin yazilimi dun itibariyle calismayi biraktigi icin scrollum tersine donmustu. Onlarin uygulamalarini duzeltmesini beklerken fazlasiyla yardimci olacaktir diye dusunuyorum.

Ben sorunu alışarak çözdüm :thumbsup: Yıllarca Windows kullandıktan sonra izleme dikdörtgeninden çok harici farede çok garip gelmişti ama biraz kullandıktan ve alıştıktan sonra pek fark hissetmemeye başladım. Tek sorunum, Caps Lock'a çok hızlı basınca algılamaması, bu sorun harici klavyede de var.