Arkadaşlar Big Sur'lu MacBook'uma Windows 10 Pro kuracağım. (Bootcamp olmadan, çünkü Bootcamp çalışmıyor.) Bölüntüleyiciden NTFS disk bölümü oluşturmak istiyorum, nasıl yapacağım?
Disk İzlencesi'nde NTFS var mı?Mac için Disk İzlencesi Kullanma Kılavuzu
APFS disk bölümlerini yönetmek, diskleri sınamak ve onarmak, silmek ve daha fazlası için Mac’inizde Disk İzlencesi’ni nasıl kullanacağınızı öğrenin.support.apple.com
Intel MacBook Air 2014macOS Native olarak NTFS desteklemez.
Öncelikle Intel mi M1 Mac mi kullanıyorsun? Bootcamp'in çalışmadığını söylemişsin. M1 makinelerde Bootcamp yerine Parallels kullanırız.
Disk İzlencesi'nde NTFS var mı?
Yok maalesefmacOS Native olarak NTFS desteklemez.
Öncelikle Intel mi M1 Mac mi kullanıyorsun? Bootcamp'in çalışmadığını söylemişsin. M1 makinelerde Bootcamp yerine Parallels kullanırız.
Ben ne bileyim. Ben hayatım boyunca Android ve Windows kullanmış bir herifim. Google'a yazınca bu çıktı bende hemen atayım dedim.macOS Native olarak NTFS desteklemez.
Disk İzlencesi'nde NTFS yokBen ne bileyim. Ben hayatım boyunca Android ve Windows kullanmış bir herifim. Google'a yazınca bu çıktı bende hemen atayım dedim.
Bootcamp'de aldığın hata nedir?
Koca Apple'da NTFS yokDisk İzlencesi'nde NTFS yok
Bootcamp'de aldığın hata nedir?
NTFS proprietary bir dosya sistemi ve Windows için tasarlandı. macOS üzerinde NTFS kullanmak için hiçbir sebep yok.Koca Apple'da NTFS yokLinux'ta hatta belki BSD'de bile var.
Mesela daha envelden Windows kullanan birisi harici HDD'yi NTFS yaptı. Ve macOS'e geçince şimdi bu verilere ulaşamayacak mı?NTFS proprietary bir dosya sistemi ve Windows için tasarlandı. macOS üzerinde NTFS kullanmak için hiçbir sebep yok.
Ücretli bir yazılım kullanarak ulaşabilir. Çıkarılabilir (harici) depolama birimleri için bu kolay. Ama bir bölüntüyü NTFS olarak biçimlendirip sistem kurmak istemek ayrı bir olay.Mesela daha envelden Windows kullanan birisi harici HDD'yi NTFS yaptı. Ve macOS'e geçince şimdi bu verilere ulaşamayacak mı?