4925

Uzman
Arkadaşlar Big Sur'lu MacBook'uma Windows 10 Pro kuracağım. (Bootcamp olmadan, çünkü Bootcamp çalışmıyor.) Bölüntüleyiciden NTFS disk bölümü oluşturmak istiyorum, nasıl yapacağım?

Yanlış bilgi: MacOS Disk İzlencesi'nde NTFS desteği bulunmamaktadır.
Arkadaşlar Big Sur'lu MacBook'uma Windows 10 Pro kuracağım. (Bootcamp olmadan, çünkü Bootcamp çalışmıyor.) Bölüntüleyiciden NTFS disk bölümü oluşturmak istiyorum, nasıl yapacağım?

Artı -1 Eksi
macOS Native olarak NTFS desteklemez.
Öncelikle Intel mi M1 Mac mi kullanıyorsun? Bootcamp'in çalışmadığını söylemişsin. M1 makinelerde Bootcamp yerine Parallels kullanırız.

Disk İzlencesi'nde NTFS var mı?

Öncelikle Intel mi M1 Mac mi kullanıyorsun? Bootcamp'in çalışmadığını söylemişsin. M1 makinelerde Bootcamp yerine Parallels kullanırız.

Intel MacBook Air 2014

Yok maalesef

Ben ne bileyim. Ben hayatım boyunca Android ve Windows kullanmış bir herifim. Google'a yazınca bu çıktı bende hemen atayım dedim.

Mesela daha envelden Windows kullanan birisi harici HDD'yi NTFS yaptı. Ve macOS'e geçince şimdi bu verilere ulaşamayacak mı?
Ücretli bir yazılım kullanarak ulaşabilir. Çıkarılabilir (harici) depolama birimleri için bu kolay. Ama bir bölüntüyü NTFS olarak biçimlendirip sistem kurmak istemek ayrı bir olay.