tobisto

Uzman
Arkadaşlar selam.
256 GB SSD'den 1 TB NVMe diske klonlama yapıyorum, ne yaparsam yapayım bir türlü 1 TB yapamadım boyutu. Hedef disk sürekli küçülüp 256 GB oluyor. 1 TB diski nasıl kendi boyutunda tutabilirim? Adım adım bir rehbere ihtiyacım var gibi.

256 GB olan diskteki bölümünü tamamen kopyaladığın için 1TB olan diskte 256 GB bir bölüm oluşturuluyor. Windows için arama kutusuna "diskmgmt.msc" yazıp çıkan sonuçtaki uygulamayı çalıştırın. Hangi diski genişletmek istiyorsanız sağ tıklayıp "Birimi Genişlet" seçeneğini seçerseniz ayrılmamış alanı var olan bölüme ekleyip toplam kullanılabilir alanı artırabilirsiniz.

256 GB olan diskteki bölümünü tamamen kopyaladığın için 1TB olan diskte 256 GB bir bölüm oluşturuluyor. Windows için arama kutusuna "diskmgmt.msc" yazıp çıkan sonuçtaki uygulamayı çalıştırın. Hangi diski genişletmek istiyorsanız sağ tıklayıp "Birimi Genişlet" seçeneğini seçerseniz ayrılmamış alanı var olan bölüme ekleyip toplam kullanılabilir alanı artırabilirsiniz.
İşe yaramıyor hata veriyor extend volume seçeneğiyle genişletmek istediğimde. Boot edemezsin falan şeklinde bir hata veriyordu. Devam et desem de hata veriyordu yine başka bir hata. Hataları ekleyeceğim buraya müsait olduğum anda.

Son düzenleme:
Ücretsiz minitool Partition wizard programını indir. Programı açıp 1 TB'lık diskindeki C bölümüne sağ tıklayarak extend seçeneğini seç, açılan çubuğu en sağa çekip tüm boş alanı C'ye aktar ve sol alttan apply diyerek onayla. Bu programlar Windows'un korkup kilitlediği o boot engellerine takılmadan, verilerine veya sistem açılışına hiçbir zarar vermeden diski arkadan temizce genişletir ve anında 1 TB yapar.

İşe yaramıyor hata veriyor extend volume seçeneğiyle genişletmek istediğimde. Boot edemezsin falan şeklinde bir hata veriyordu. Devam et desem de hata veriyordu yine başka bir hata. Hataları ekleyeceğim buraya müsait olduğum anda.
Müsait olduğunda "Disk Yönetimi" uygulamasının arayüzündeki resmi ile aldığınız hatanın resmini paylaşın yardımcı oluruz. Windows izin vermezse @Relapse'nin de önerdiği gibi harici programlar kullanarak istediğiniz şekilde birleştirmeyi tamamlayabiliriz.