MAG B650 Mortar anakartta işlemci yükseltme sonrası CPU ve DRAM LED’leri yanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre295
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 226
  • Etiketler Etiketler
    bios sorunu

Emre295

Üyecik
Arkadaşlar, öncelikle herkese iyi akşamlar ve iyi bayramlar diliyorum. MSI MAG B650 Mortar anakart kullanıcısıyım. Bugün işlemcimi R5 7600X’ten R9 9950X’e yükselttim. Eve gelip montajı gerçekleştirdiğimde ekrana görüntü gelmedi ve anakart üzerinde VRAM ile CPU ışığı yanıyordu.

Bunun üzerine eski işlemcimi tekrar takıp son sürüm BIOS’u indirerek flash bellekten kurulum yaptım, ancak yine aynı hatayı aldım. Sonrasında ise eski işlemcim takılıyken bile aynı sorunu yaşamaya başladım; şu anda ekrana görüntü gelmiyor.

Daha sonra dosya adını MSI.ROM olarak değiştirip BIOS Flash yöntemini denedim. İnternetten araştırdığıma göre tüm bağlantıları söküp sadece anakarta güç vererek işlemi gerçekleştirdim. Flash BIOS sırasında yanıp sönen LED yaklaşık 40 dakikadır aralıksız yanıp sönüyor.

Şu anda parçaları yeniden taktım, bilgisayarı çalıştırmayı denedim. Bu sefer de egzoz fanına ve sıvı soğutmaya güç gelmiyor. Bilgisayar şu anda kapalı ve teslim etmem gereken bir evrak bu bilgisayarda bulunuyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, gerçekten çok zor bir durumdayım. Kasanın fotoğraflarını ekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım BIOS flashback kısmında BIOS bozulmuş, flashback aşamalarını doğru yaptınız mı?

FAT32 bellek, doğru USB slotu, dosya isimlendirmesi gibi.
Bence de flashback kısmında bozuldu ve sanırım şunu yanlış yapmış olabilirim. Benim anakartım wifi destekli ama ben yanlışlıkla wifi destekli olmayanı yüklemiş olabilirim. O kısmı atladım sanırım.

Tekrar flashback yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…