Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

drpakers

Becerikli
Merhaba,

Dün akşam Patriot Viper Venom RGB PVVR564G600C30K CL30 6000MT 2x32GB satın aldım. Ama biraz tereddüt etmeye başladım. Anakartım MSI MAG B850 Tomahawk Max'in uyumluluk listesinde bu RAM yer almıyor. İzlediğim videolarda da kimse B850'ye bu RAM'den takmamış. Şu an kullandığım RAM XPG Lancer Blade RGB 2x16 GB CL30 6000MT, ona iade işlemi başlattım. Sizce sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam anakartın QVL listesine bakmana gerek yok, RAM'ler anakartın ile uyumlu.
DDR5 bütün RAM'leri takabilirsin anakartına, 6000 MHz'in tamamını da kullanabilirsin.
Anakart MSI MAG B850 Tomahawk Max'ın uyumluluk listesinde yok
Çok garip, halbuki ben belleği listede görebiliyorum 🤡

Kod:
4x DDR5 UDIMM, Maximum Memory Capacity 256GB
Memory Support DDR5 8400 - 5600 (OC) MT/s / 5600 - 4800 (JEDEC) MT/s
Ryzen™ 9000 Series Processors max. overclocking frequency:
• 1DPC 1R Max speed up to 8400+ MT/s
• 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MT/s
• 2DPC 1R Max speed up to 6400+ MT/s
• 2DPC 2R Max speed up to 4800+ MT/s

Supports AMD POR Speed and JEDEC Speed
Supports Memory Overclocking and AMD EXPO™
Supports Dual-Channel mode
Supports Non-ECC, Un-buffered memory
Supports CUDIMM, Clock Driver bypass mode only*

Son düzenleme:
Hocam alacağınız RAM'in o listede olmasına gerek yok. Orası sadece daha önce o anakartta test edilen bellekleri gösteriyor. Patriot'un bahsi geçen modeli ise henüz bu anakartta resmi olarak test edilmemiş anlaşılan, ancak buna bakıp da "uyumsuz" diyemeyiz.

MSI'da bulamayınca bir de ASUS, ASRock denemiş mi diye baktım, onlar da denememiş :). Birinde görsem tamam diyecektim. Anladığım kadarıyla da dünya çapında epey satılan bir RAM markası ve modeli. Cevaplarınız için teşekkürler.

MSI'da bulamayınca bir de ASUS, ASRock denemiş mi diye baktım, onlarda denememiş :). Birinde görsem tamam diyecektim. Anladığım kadarıyla da dünya çapında epey satılan bir RAM markası ve modeli. Cevaplarınız için teşekkürler.
Hocam fiyatına göre enfes bir RAM, eğer DDR5 bir sistemim olsa ben de bundan alırdım öyle söyleyeyim 😉