Alimen

Çalışkan
Alacağım RAM normalde bu, lakin aynı RAM başka yerlerde daha pahalı ve aradaki fiyat farkı 1000 Türk lirasından fazla. Acaba ucuz olan yer çakma ya da ikinci el gibi bir şey midir, yoksa neden bu kadar fiyat farkı var sizce?

https://www.n11.com/urun/crucial-ct...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Vatan Bilgisayar'da 4.414 TL iken, N11'de ise 3.038, 83 TL

Sizce Vatan Bilgisayar'dan almam daha mı mantıklı olur, daha mı güvenli olur? Yani, N11'dekinde problem çıkma olasılığı olabilir diye düşünüyorum ama Vatan Bilgisayar'da böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Düşünceleriniz nelerdir?

Alacağım RAM normalde bu, lakin aynı RAM başka yerlerde daha pahalı ve aradaki fiyat farkı 1000 Türk lirasından fazla. Acaba ucuz olan yer çakma ya da ikinci el gibi bir şey midir, yoksa neden bu kadar fiyat farkı var sizce?

https://www.n11.com/urun/crucial-ct...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Sizce Vatan Bilgisayar'dan almam daha mı mantıklı olur, daha mı güvenli olur? Yani, N11'dekinde problem çıkma olasılığı olabilir diye düşünüyorum ama Vatan Bilgisayar'da böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Düşünceleriniz nelerdir?

Vatan fiyat guncellememis olabilir cok satilan bir ürün olmadigi icin. N11'den alin hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garaj online yani GameGaraj satıyor. Buradan alabilirsin güvenilir. Hem de daha ucuz.

Sizin attığınız ürün CL48 sanırsam. Arkadaşın baktığı CL40.

Sizin sisteminizde tek 16 var, yükseltmek mi istiyorsunuz yoksa 2x16 var, 2x32 mi yapacaksınız?

Peki sisteminiz gerçekten 64 GB RAM'e ihtiyaç duyacak mı?
Gereksiz bir 64 yükseltmesi mi olacak?

2x16 da iş görmez mi?
Abim yazılım yapıyor, aynı zamanda bu laptoptan kullanıyor. 32 GB zaten yeter sanırım, ama gerçekten RAM kullanımı çok oluyor. Abim kullandığında da yüksek oluyor. Ben oyun oynadığımda 32 GB yeterdi sanırım, ama abimin işleri falan olunca ona 64 GB RAM'in lazım olduğunu söyledi.

Abim yazılım yapıyor, aynı zamanda bu laptoptan kullanıyor. 32 GB zaten yeter sanırım, ama gerçekten RAM kullanımı çok oluyor. Abim kullandığında da yüksek oluyor. Ben oyun oynadığımda 32 GB yeterdi sanırım, ama abimin işleri falan olunca ona 64 GB RAM'in lazım olduğunu söyledi.
Yani, 32 GB de yeterli olabilir belki, emin değilim. Ancak, 64 GB takmamın laptopum açısından bir sakıncası olur mu?

Abim yazılım yapıyor, aynı zamanda bu laptoptan kullanıyor. 32 GB zaten yeter sanırım ama gerçekten RAM kullanımı çok oluyor. Abim kullandığında da yüksek oluyor. Ben oyun oynadığımda 32 GB yeterdi sanırım ama abimin işleri falan olunca ona 64 GB RAM'in lazım olduğunu söyledi.

Yani, 32 GB de yeterli olabilir belki, emin değilim. Ancak, 64 GB takmamın laptopum açısından bir sakıncası olur mu?

Sakıncası olmasa da 32'nin yettiği yerde 64 boşuna masraf olacaktır.

Ayrıca sisteminiz üst düzey bir sistem değilse
İşlemci ekran kartı odağının dışında gerçekten sadece RAM'e fazla fazla ihtiyaç duyan spesifik bir uygulama dışında ben
Çok ta faydalı olacağını düşünmüyorum 64'ün

Şu an 16 GB da bile işini ucu ucuna görüyor ama biraz daha fazlası daha iyi olur düşünceniz var ise
32 görecektir işinizi.

Şöyle bir ürün buldum.
2x32 alsanız 6000 TL civarına gelecek.

64 GB'a gerek yok 2x16 32 alın dedik
O da 2800-3000 civarına gelecek
Ama siz de yetersiz gelir mi 32 GB diye kuşkuda kaldınız.

Alın size.
2x24 GB toplamda 48 GB 4000 TL

Fiyat performans olarak da
Kapasite kuşkunuzu da giderecek ürün.

Son düzenleme: