Tekerlekli sandalyeli bir adam var. Tekerlekli sandalyesinin arkasına kocaman bir hoparlör bağlamış sabah akşam saçma sapan şarkıları son ses açarak insanları rahatsız ediyor. Millet de engelli diye ayak uydurmaya çalışıyor. Her dükkandan ufak tefek şeyler satın alıyor, içeri giremediği için bekliyor. Müzik arkasından bangır bangır çalmaya devam ediyor. İçerde konuştuğumuzu duymaz oluyoruz. Muhtarımız da "mahallemizin çiçeği" diyerek kendisini paylaşmış. Bu adamı engelli gibi düşünmesek herhangi bir kişi böyle bir şey yapsa adamı eşek sudan gelinceye kadar döverler ama engelli olunca herkes " ay ne kadar hayat dolu" deyip güzelliyorlar. Engelliler diye her istediklerini yapmaya hakları yok diye düşünüyorum. Tabii ki Allah yardım etsin kolay bir durum değil ama insanları rahatsız etmeye ne hakkı var? Ben burada engeline herhangi bir laf etmiyorum yanlış anlamayın. Bunu normal bir insan da yapsa aynı tepkiyi gösteririm. Engelli diye hiçbir şey diyemiyorum suçlu ben olurum diye, sinir olup durmaya devam ediyorum. Burada paylaşıp biraz daha rahatlamak istedim.
Detaylar
Kim cevapladı?Ona bakan kişilerle konuşmanız lazım. Yoksa dava edebilirsiniz adama bakmakla sorumlu olan kişileri. Bizim sokakta 2 tane var. Haftada bir son ses müzik açıyor biri. Diğeride bağırıyor. Yapacak pek bir şey olmuyor genellikle.
Ona bakan kişilerle konuşmanız lazım. Yoksa dava edebilirsiniz adama bakmakla sorumlu olan kişileri. Bizim sokakta 2 tane var. Haftada bir son ses müzik açıyor biri. Diğeride bağırıyor. Yapacak pek bir şey olmuyor genellikle.
Zihinsel hiçbir sıkıntısı yok. Akli dengesi de yerinde. Kimle yaşıyor kim bakıyor bilmiyorum fakat işkence bitmiyor.
Neyse arkadaşlar ya Allah yardımcısı olsun yaşadığı kolay bir şey değil. Belki böyle yaparak kendini daha iyi hissediyordur. Hassas bir konu daha fazla üstünde durmak istemedim birden.
Son düzenleme:
5
5124
Ziyaretçi
Yanına gidip doğru düzgün güzel bir dilde açıklama yapabilirsin. Ha olmadı mı adam dinlemedi mi sinirli bir tavır mı yaptı hala aynısını yapıyorsa zabıta görevlilerine başvurun ceza keserler.
Daffy Duck
Üstün
Adam zihinsel engelli mi fiziksel engelli mi? Fiziksel engelliyse düzgün bir şekilde durumu izah edebilirsin.
Adam zihinsel engelli mi fiziksel engelli mi? Fiziksel engelliyse düzgün bir şekilde durumu izah edebilirsin.
Fiziksel engelli. Zihninde herhangi bir sıkıntı yok.
Fiziksel engelli. Zihninde herhangi bir sıkıntı yok.
Belki bu yüzden psikolojisi bozuldu. Bilinmez, vursan sen suçlu olursun. Bir de engelli, tastamam.
Belki bu yüzden psikolojisi bozuldu. Bilinmez, vursan sen suçlu olursun. Bir de engelli, tastamam.
Vurma gibi bir niyetim yok zaten ama yapma desen bile suçlu olursun onun için elden bir şey gelmiyor.