Ben Makine Mühendisiyim. 2 yıllık Makine bölümü okuyup zanaatini icra edebileceğin bir sektöre atılmanı tavsiye ederim. Bizim sektörde hiçbir zaman iş bitmez, ayrıca çalışabileceğin alan neredeyse sınırsız. Havadan karasına, karasından denizine her alanda. Tek şart, kendini geliştirmen gerekiyor.

Ben makine mühendisiyim. 2 yıllık makine bölümü okuyup zanaatini icra edebileceğin bir sektöre atılmanı tavsiye ederim. Bizim sektörde hiçbir zaman iş bitmez, ayrıca çalışabileceğin alan neredeyse sınırsız. Havadan karasına, karasından denizine her alanda. Tek şart, kendini geliştirmen gerekiyor.

Makine bölümü zor mu hocam? Bir arkadaşım 29 kişilik sınıfta 20 kişinin kaldığını söyleyince zor olduğunu düşündüm.

Makine bölümü zor mu hocam? Bir arkadaşım 29 kişilik sınıfta 20 kişinin kaldığını söyleyince zor olduğunu düşündüm.
Doğrudur, bölüm derslerini geçmek biraz emek istiyor. Genellikle son gün çalışıp da çok iyi harf notları alabileceğin bir bölüm değil. Seviyorsan, tüm dersleri ilgiyle takip ediyorsun. İmalat ile alakalı dersler biraz zordur, akış-ısı analiz derslerinin zorluğu sevenine göre değişiyor. Zaten hepsini sevmek ve hepsine hakim olman beklenmiyor. 2. sınıfı bitirdikten sonra alanın şekilleniyor ve alanınla ilgili dersleri seve seve veriyor ve mezun oluyorsun.

Makine mühendilsiği baya zor bir bölüm. Direkt tüm mühendislikler zordur. Jeofizik mühendisliği okuyan arkadaşıma baktığımda halime şükrediyorum (İstatistik okuyorum). Ayriyetten makine kazanması da zordur. Okuma hevesiniz yoksa ya da fiziğe, matematiğe aşık değilseniz okumayın. Yoksa işkence gibi olur.

Doğrudur, bölüm derslerini geçmek biraz emek istiyor. Genellikle son gün çalışıp da çok iyi harf notları alabileceğin bir bölüm değil. Seviyorsan, tüm dersleri ilgiyle takip ediyorsun. İmalat ile alakalı dersler biraz zordur, akış-ısı analiz derslerinin zorluğu sevenine göre değişiyor. Zaten hepsini sevmek ve hepsine hakim olman beklenmiyor. 2. sınıfı bitirdikten sonra alanın şekilleniyor ve alanınla ilgili dersleri seve seve veriyor ve mezun oluyorsun.

Çok matematik isteyen dersler yoksa hallederim bir şekil :D matematik varsa sıkıntı.

Makine mühendilsiği bayağı zor bir bölüm. Direkt tüm mühendislikler zordur. Jeofizik mühendisliği okuyan arkadaşıma baktığımda halime şükrediyorum (İstatistik okuyorum). Ayrıyeten makine kazanması da zordur. Okuma hevesiniz yoksa ya da fiziğe, matematiğe aşık değilseniz okumayın. Yoksa işkence gibi olur.

Mühendislik değil hocam 2 yıllık makine bölümünden bahsediyorum ben.