Merhaba arkadaşlar konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce önü açık mıdır? İleride savcı olmayı planlıyorum fakat işler çok torpil ile döndüğü için biraz tedirgenliyorum sizce hukuk okunur mu?

Her işte torpil var, bunun önüne geçilemez. Okumak istiyorsan okumalısın bence çünkü zaten 20 30 yıla meslek diye bir şey kalmayacak. Yapay zeka benim gibi dilcilerden sonra en çok hukuk bölümünü etkileyecek. Ağzının laf yapması ve ezberin iyi olması lazım avukat-savcılık için.

Her işte torpil var, bunun önüne geçilemez. Okumak istiyorsan okumalısın bence çünkü zaten 20 30 yıla meslek diye bir şey kalmayacak. Yapay zeka benim gibi dilcilerden sonra en çok hukuk bölümünü etkileyecek. Ağzının laf yapması ve ezberin iyi olması lazım avukat-savcılık için.
Hocam sizce okunur mu boğaziçi veya koç hukuk düşünüyorum

EA'deki en makul bölüm olabilir. Bence bundan bağımsız güzel bir bölüm, insanın ufkunu genişletecek bir alan. Ama sadece savcı olmak için okunmaz.

Hukuk yazmayın, yazmayın, yazmayın. İktisat'ın, işletme'nin, sosyoloji'nin önü hukuktan daha açıktır emin olabilirsiniz.

Şuan en iyi okuldan hukuk mezunu olsanız bile cidden varlıklı ve büro sahibi bir aileniz yoksa hukuk okumanızın hiçbir tutarlı tarafı yok.

Hiçbir hukuk mezunu cidden hakettiği değeri görmüyor. Hakettiğinden kastım, bölümün zorluğu ve gelecek kazancınız. Mezun olunca eğer cidden iyi bir aile içi network'e sahip değilseniz ömür boyu bürolarda büro sahibi avukatlar adına çalışır, onların hamallığını yapar bunun karşılığında da asgari ücret + Sodexo alırsınız.

Hukuk yazmayın, yazdırmayın. Güzel bir meslek ama önümüzdeki 10 sene için teminat veririm ki hiç geleceği yok. O puanla nispeten iyi bir üniversitede iktisat, işletme okursanız Marketing, HR alanlarında zamanla kendinizi geliştirirek güzel paralar kazanabilirsiniz. İktisat okuyarak hayatınızı kurtarma ihtimaliniz hukuktan daha yüksek bir ihtimal.

Tekrar söylüyorum, istediğiniz tartışmaya dahil edebilirsiniz. Tartışabiliriz. Ancak hukuk yazmayın, yazmayın, yazmayın.

Edit: Hukuk için Koç, Boğaziçi bile farketmiyor. Koç, Boğaziçi mezunu olmanız bürolarda asgari ücretli işlere alınmanız için sizi öne atabilir sadece. O bürolara girince de başka birinin adına evrakları düzenleyerek onun hamallığını yaparsınız. Hukuk'un Türkiye'de özeti üzülerek söylüyorum maalesef bu. Önüme gelen herkesi bu hatayı yapmaması için uyarıyorum.

Boğaziçi mezunu bir iktisatçı, Koç mezunu bir işletmeci olursanız eminim ki şirketlerin size bakış açısı hukuktan kat ve kat daha olumlu olacaktır. Ayrıca İktisat ve İşletme (özellikle işletme) okunması bana kalırsa en zevkli bölümlerdendir. Bunu değerlendirin derim.

Son düzenleme:
Biraz geç yanıt verdim ama cevaplayayım. Beklentilerinize göre. Öncelikle @Canepe nin dediklerine katılmıyorum. Ülkede hiçbir şey okuyamadığı için iktisat okuyan insanlar doluyken (üzülerek ve maalesef ki böyle) iktisat övmesi tutarlı değil. Ayrıca kendinizi iktisatta geliştirirseniz başarılı olursunuz diyor aynı şey her alan için geçerli, farkında değil (:

Ben Anadolu Üniversitesi mezunuyum. Ailemdeki ilk hukukçuyum. Sayısal çıkışlı olmama rağmen EA sıralamam beklediğimden iyi geldiği için hukuk yazdım. 4 sene illallah ederek okudum, her yıl bölümü bırakmak istedim. 2024 yılında mezun olup, 2025 yılında yüksek lisansa başladım şu an tez aşamasındayım. Rahatlıkla söyleyebilirim ki hukuk okuma kararımdan dolayı içim rahat. Bilişim ve ticaret hukuku alanında çalışmalar yaptığım için bu yönde çalışan ve Denizli’deki en ünlü bürolardan birinde çalışıyorum. Her meslekte olduğu üzere başlangıç maaşları oldukça düşük olmasına karşın ailenizde hukukçu yoksa herkes ilk işi düştüğünde size ulaşıyor. Bunun yanında CMK sistemi, 5 yıldan sonra açabileceğiniz arabuluculuk gibi yan kazanç kalemleri de var.

Kısacası, iş sizde bitiyor. Hukuk okumak ve devamında avukat olmak disiplin ister. Okul bittikten sonra kendinizi geliştirmeniz gerekir. Yüksek lisans yapmak bence artık lisans yerine geçmiş durumda mesela (: Şahsen akademik hedefim olmamasına karşın doktora da yapacağım. Kendini her geçen gün geliştiren birinin farkına varılması inanın zor olmuyor.

Merhaba arkadaşlar konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce önü açık mıdır? İleride savcı olmayı planlıyorum fakat işler çok torpil ile döndüğü için biraz tedirgenliyorum sizce hukuk okunur mu?
Tanıdığım bir çok arkadaşım bilgisayar yazılım gibi bölümleri bırakıp hukuk bölümlerine geçtiler.

Tanıdığım bir çok arkadaşım bilgisayar yazılım gibi bölümleri bırakıp hukuk bölümlerine geçtiler.
Kimse sormadı?

Sosyoloji veya psikoloji daha iyi olabilir.