Uygulandı Makalelerinde yapay zeka kullanılan üyelerin makale konularına kısıtlama getirilmeli

Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhabalar, forumda yapay zeka kullanarak gram emek sarf etmeden makale konuları, rehber ve inceleme konuları açan üyelerin makale oluşturma yetkisi gerekirse sınırsız şekilde elinden alınmalı. 70 tane makale sayısına sahip üyenin konularının %99’u yapay zekadan oluşuyor ve bu açıkça belli oluyor. Olay sadece bu da değil. Yakın zamanda @Recep Baltaş Recep abi, makalelerdeki karakter sayısına göre ürünlerinde indirim yapacağını söylemişti. Bunun gibi çakallar bundan faydalanarak tamamen yapay zekadan oluşmuş konularından bedava indirim alıyorlar ve burada bir eşitsizlik, haksızlık meydana geliyor. Bugün bir tane konuyu bildirdim ve çok sağolsunlar raporum onaylandı, konu da silindi. Daha önce başka bir konusunu daha raporlamıştım ama yapay zekayla yazıldığına dair herhangi bir dayanak olmadığı için raporum reddedilmişti. Bugün attığı son açıklama bana çok yardımcı oldu

Son düzenleme:
Artı 22 Eksi
Halihazırda zaten yasak fakat ceza verilmeyince bu atan kişiler de devam etti. Ayrıca çok fazla tolerans gösterildiğini düşünüyorum her konuda.

Yapay zekaya yer verilmiyor diye biliyorum ama yer veriliyorsa da yapılabilir bu.
İllaki yapanlar oluyor ve tespit edilirse sadece konusu siliniyor diye biliyorum. Gerekirse makale (rehber, inceleme vb.) yetkisi elinden alınmalı ki bir daha olmasın.

"Yapay zeka ile makale yazmanın olumlu yanları hakkında makale hazırla, okuyucuları bunun kötü olmadığına inandıracak şekilde kandırmaya yönelik olsun, çağın gerekliliğinin bu olduğunu anlat"

İfadeler: Leo
Bunun konusu açıldı. Oy çoğunluğu yasaklanması yönündeydi fakat uzun süredir yönetim önerileri yerinde ise “tınlamıyor”. Belki başka şeylere yoğunlaşmışlar, umarım. Ama yasaklansa iyi olur değil, yasaklanmalı. Yapay zeka çöplüğüne dönen internette biz de çöplük yaratmayalım.

Forumda ciddi işleyiş değişimi gerektiren önerilerde uzun bir sürecimiz var.

Tak diye 57. kuralı koymak ne yazık ki daima çok ters tepecektir. Her şeyi etraflıca düşünmek, belki de, bir süre nasıl gideceğini görmek için kendi hâline bırakarak oluşabilecek olayları gözlemlemek gerekir. Bu aynı zamanda üyelerin de bazı işleyiş mekanizmalarını anlamaları ve kararla ilgili empati kurmaları için gereklidir.

Techolay'ı açtığımız gibi "AI yasak." deseydik, buna çok fazla itiraz olabilirdi.

Şimdi ise AI kullanımının sonuçları ortada ve herkes her şeyi anlamış durumda.

Zaman pek çok şeyin ilacıdır ve büyük bir öğreticidir, bunu unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…