Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ExellionTR

Başarılı
Bilmediğimiz bir konu için çoğumuz artık yapay zekadan destek alıyoruz. Çoğu zaman da işe yarıyor. Şahsen son zamanlarda herhangi bir sorun yaşadığımda internetten araştırmaktansa, direkt olarak ChatGPT'ye sorup, ondan destek alıyorum. Başarısız olursa, farklı yerlerden araştırıyorum ama çoğu zaman işime yarıyor.

Örneğin, geçen hafta eski bir Dragon Age oyununu açamadığım için yapay zekadan destek almıştım. Forumlarda veya YouTube'da bulamadığım veya saatlerce araştırırsam ancak öğreneceğim bilgileri, ChatGPT bana saniyesinde söyledi. Denedim ve nihayetinde başardım.

Biliyorsunuz ki forumda yapay zekadan alınan bilgiyi ve çözümü paylaşmak yasak. Bu, ceza sebebi. Bu nedenle, geçtiğimiz günlerde ceza almıştım. Halbuki ChatGPT kullanarak verdiğim yanıt doğruydu ama yine de silindi. Özetle, ChatGPT kullanılarak verilen bir yanıt kaynağını belirtmek (kaynak: ChatGPT gibi) ve konudan alakasız olmamak, doğruluğu ve güncelliği teyit edilmiş olmak ve belirli konuları kapsamak şartıyla ( her konu için değil tabii ki ) serbest olmalı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Artı -18 Eksi
Normalde ben konu açmadan önce bilginin doğruluğunu öğrenmek için ilk başta ChatGPT'e metni atıp soruyorum. Ancak eğer ChatGPT'nin söylediği her şey kabul görürse (tıpkı hadislerin dinde kaynak kabul edilmesi gibi) prompt ettiren kişinin dediklerine tamamen güvenmemiz gerekir. Çünkü bizim üzerimizden öğrenim sağlıyor bizim gibi konuşuyor, belki de bilerek yanlış bilgi ekle bir yere yazabilir. Bu yüzden ilk başta mantıklı gibi görünse de kötüye kullanıma aşırı açık bir görüş. Ancak çok fazla eksi olduğu için artıladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmediğimiz bir konu için çoğumuz artık yapay zekadan destek alıyoruz. Çoğu zaman da işe yarıyor. Şahsen son zamanlarda herhangi bir sorun yaşadığımda internetten araştırmaktansa, direkt olarak ChatGPT'ye sorup, ondan destek alıyorum. Başarısız olursa, farklı yerlerden araştırıyorum ama çoğu zaman işime yarıyor.

Örneğin, geçen hafta eski bir Dragon Age oyununu açamadığım için yapay zekadan destek almıştım. Forumlarda veya YouTube'da bulamadığım veya saatlerce araştırırsam ancak öğreneceğim bilgileri, ChatGPT bana saniyesinde söyledi. Denedim ve nihayetinde başardım.

Biliyorsunuz ki forumda yapay zekadan alınan bilgiyi ve çözümü paylaşmak yasak. Bu, ceza sebebi. Bu nedenle, geçtiğimiz günlerde ceza almıştım. Halbuki ChatGPT kullanarak verdiğim yanıt doğruydu ama yine de silindi. Özetle, ChatGPT kullanılarak verilen bir yanıt kaynağını belirtmek (kaynak: ChatGPT gibi) ve konudan alakasız olmamak, doğruluğu ve güncelliği teyit edilmiş olmak ve belirli konuları kapsamak şartıyla ( her konu için değil tabii ki ) serbest olmalı diye düşünüyorum.
Bazı kategorilerde serbest olmalı, bazı kategorilerde serbest olmamalı. Fakat zaten yapay zekaya sor kategorisi yok mu?

Aynen öyle. O an cevap vermedikten sonra hiçbir esprisi kalmıyor buradaki yapay zeka botunun.
Moderatör abilere bildirmek istiyorum da; şimdi soracaklar hangi konunuzda ne kadar süre sonra cevap verdi, diye. Böyle bakakalıcam çünkü o yanıt verene kadar sorun çözülüyor zaten.

Moderatör abilere bildirmek istiyorum da; şimdi soracaklar hangi konunuzda ne kadar süre sonra cevap verdi, diye. Böyle baka kalacağım çünkü o yanıt verene kadar sorun çözülüyor zaten.

Benim geçmişte açtığım 1-2 konuya çok uzun zaman sonra cevap vermişti. Aradan bayağı bir zaman geçtiği için bulmam zor şimdi ama dediğiniz sıkıntıyı ben de yaşadım. Konu açıldıktan sonra en azından birkaç saat içinde cevap vermedikten sonra bir anlamı kalmıyor o botun.

Hocam zaten yapay zekadan da bilgi alıp, o bilgiye kendi araştırdığınız veya bildiğiniz bilgilerinizi de ekleyerek kendiniz bir cevap ürettiğinizde, ürettiğiniz cevap yanlış ya da hatalı değil ise yapay zekadan destek alıp almadığınızı kim, nasıl anlayabilir? Verdiğiniz cevaplar bariz yapay zeka ürünü ise zaten siz bir şeye cevap vermiş olmuyorsunuz, yapay zeka vermiş oluyor ki insanlar bir şeylere kolay yoldan cevap bulamadığı için buraya konu açıyorlar.

Mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kişi zaten çözüme yapay zeka üzerinden ulaşabilse bile gelip buraya danışıyorsa illaki insani bilgi ihtiyacına gerek olduğu için buraya yazıyordur. Yanıt veren kişi de gelip yapay zeka üzerinden cevabı gönderirse buraya yazmasının bir mantığı kalmayacağını düşünüyorum.

Mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kişi zaten çözüme yapay zeka üzerinden ulaşabilse bile gelip buraya danışıyorsa illaki insani bilgi ihtiyacına gerek olduğu için buraya yazıyordur. Yanıt veren kişi de gelip yapay zeka üzerinden cevabı gönderirse buraya yazmasının bir mantığı kalmayacağını düşünüyorum.

Hocam kaç kez belirttim hem konu başlığında hem yorumlarda, söylediğim şey forumdaki tüm konularda geçerli değil. Örneğin Build sorularında kullanılabilir diyorum. Basit, pratik öneri konuları için söylüyorum bunu. Sanki tamamıyla serbest olsun, kendimiz yazmayalım her şeyi yapay zekaya sorup kopyala yapıştır yapıp geçelim gibi bir algı oluştu ne hikmetse. Konuyu okumadan yazıyorlar galiba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.