Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

409

Üstün
Makaleler
3
Biliyorsunuz, forum son dönemde oldukça yavaşladı. Öyle bir hâle geldi ki, konulara çoğu zaman yanıt veremiyoruz, siteye giremiyoruz. Yanlış yazıp sonradan fark ettiğimiz mesajları düzenleyip kaydedemiyoruz. "Düzelt" butonuna bastığımızda çoğu zaman tepki almak bile dakikalar sürüyor. Bu yüzden maalesef ya elle düzeltmek zorunda kalıyoruz ya da yapay zekaya başvuruyoruz. Son kısım bir şekilde idare edilebilir ama diğer sorunlara maalesef çözüm yok.

Tüm bunların yanında, forumda bir de yapay zekânın azizliğine maruz kalıyoruz. Yapay zekânın konumuza 5-10 gün sonra aniden musallat olması, insanların yapay zekâya soru sorduğunda düzgün bir yanıt alamaması gibi birçok etken var. Bana göre, yapay zekâ bize bir kolaylık sağlamıyor. Hem sizin için ek bir masraf hem de siteyi yavaşlatan bir unsur olabilir. Çünkü bu sistem geldikten sonra özellikle büyük bir yavaşlık başladı. Çok kullanmak isteyen varsa ChatGPT zaten ücretsiz.

Ayrıca kapatmak için seçenek var diye saçmalayacak varsa hiç yazmasın. Zira ben kapatsam dahi bu sistem ve kullananlar olduğu sürece kullanmayanlar ayrı rezil oluyor.

Son düzenleme:
Yapay zekanın konuna uğramaması için en aşağıda ayar var konuyu açarken, çok işlevli valla.
Yapay zekânın bir zararı yok, @Recep Baltaş forumun yavaşlığıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söylemişti. Beklemekte fayda var.

Bununla ilgili öneride bulunmuştum. Konu açarken varsayılan olarak kapalı gelsin diye.

İnanılmaz basit bir çözüm.

1000015825.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zekanın konuna uğramaması için en aşağıda ayar var konuyu açarken, çok işlevli valla.
Yapay zekânın bir zararı yok, @Recep Baltaş forumun yavaşlığıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söylemişti. Beklemekte fayda var.
Okumadan yazanın durumu bir başka oluyormuş gerçekten :). Artık vanilla sürümüne kadar beklersin. Eksileyin konuyu şimdi buyurun.

'Techolay neden yavaş çalışıyor?' konusundaki mesaj https://techolay.net/sosyal/konu/techolay-neden-yavas-cal-s-yor.107859/post-1032734

O kadar cümleden sonra konunun gerçekten sadece yapay zekâ olduğunu mu düşündün?

O kadar cümleden sonra konunun gerçekten sadece yapay zekâ olduğunu mu düşündün?

Ayrıca kapatmak için seçenek var diye saçmalayacak varsa hiç yazmasın.

Okumadan yazanın durumu bir başka oluyormuş gerçekten :). Artık vanilla sürümüne kadar beklersin. Eksileyin konuyu şimdi buyurun.

Gerginsin biraz nedense?

Yazdığın her şey yapay zekayla alakalı. Evet, konu "gerçekten" yapay zeka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum. Yapay zekanın forum içinde bir işe yaradığını düşünmüyorum. Hem gereksiz ve saçma cevaplar veriyor hem de foruma yük oluyor.

Yapay zekanın verdiği öneriyi uygulayan var mı? Benim konuma yazarsa okumuyorum bile.

Ayrıca forumun yavaşlığı da insanı çileden çıkartıyor, eğer yavaşlık Yz'dan kaynaklıysa kaldırılabilir.

Arkadaşlar eğer bot ChatGPT tabanlı ise forumu yorduğunu düşünmüyorum. Çünkü yaptığı tek şey gerektiğinde API ile OpenAI arasında veri alışverişi olur. Bunu da bir yere cevap vermesi gerekir ise yapar.

Eğer modeli Techolay kendi sunucusunda çalıştırıyor ise (ki hiç ama hiç sanmıyorum) o zaman performansı düşürür.

Yapay zekanın site performansına etki ettiğini hiç düşünmüyorum açıkçası.