Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

RockyHighway79

Üstün
Bu saçmalık yüzünden açtığım konu reddediliyor. Evet, açtığım konuda yapay zekadan yardım aldım ama sadece yardım aldım ve bu konuyu daha iyi hale getirdi. Yapay zekayı kullanarak sallamasyon bir konu açmadım yani. Yapay zekadan aldığım prompt'u silsem, konu muhtemelen normalde alacağından daha az etkileşim alacak, çünkü sorduğum soru çok açık uçlu ve insanlar konuyu gördüğünde pas geçme ihtimalleri yüksek. Yapay zekadan yardım aldığım kısım, gerçekten güzel, farkındalık sağlayacak sorular içeriyor. Açtığım ama açamadığım konunun ismi: "2024 yılında hayattan çıkardığınız dersler neler?". İstatistik kasmak için öylesine açılmış bir konu değil. Bayağı üstünde uğraştığım, yaklaşık 2 saatimi harcadığım bir konu. 2 saatimi harcadığım bir konuyu bir tıklama ile reddediyorsan, neden reddettiğini veya konuda neleri değiştirmem gerektiğini belirtmen lazım. Ki ben de ona uygun şekilde geri yükleyebileyim konuyu. Konuyu 2 kez yükledim ve 2 kez tam olarak nedeni açıklanmadan reddedildi. Konun neden reddedildiğini bilmiyorum, hangi kısmını düzeltmem gerektiği not düşülmüyor ve üstüne 1 saat mute cezası alıyorum? Adil değil.

Önerim: "Yapay zeka ile oluşturulan içerik paylaşımı"'nın ya altının doldurulması lazım, ya da böyle bir cezanın olmaması lazım. Açtığımız konular sırf bu yüzden çöp olmamalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -4 Eksi
Konu sahibinin açmaya çalıştığı konu içeriğini göremediğimiz için onun yaşadığı olay özelinde yorum yapamıyorum. Ancak yapay zeka konusunda şahsen oldukça hassasım. İnsanların yapay zeka kullanımının bahsettikleri kadar masum olmadığını düşünüyorum ve kimi zaman da görüyorum. Yapay zekayı kendilerini geliştirmek için bir "araç" olarak kullanmaları gerekirken bu kullanım giderek "amaç" haline geliyor ve insanlar tembelleşiyor.

Kitaplar okunmuyor yapay zekaya özeti çıkarttırılıyor, ödevler yapılmıyor yapay zekaya yaptırılıyor, formüller çözülmüyor yapay zekaya çözdürülüyor, kodlar yazılmıyor yapay zekaya yazdırılıyor. Bunlar sadece bir örnek. İnsanlar giderek tembelleşiyor, herhangi bir konuda bir ürün oluşturmak için veya bir eylemi gerçekleştirmek için emek harcamak istemiyor. Bu durum da sanıldığının aksine insanın öğrenmesini güçleştiriyor ve yaratıcılığına ket vuruyor.

Eleştirilerim konu sahibinden bağımsız, genel eleştirilerdir. Ne de olsa konu sahibinin yapay zekaya oluşturduğu ürünü göremiyoruz şu an.

Sonuç olarak öneriye katılmıyorum ve olumsuz oy kullandım. Kızacaksınız belki ama gerekirse bu kuralın daha da katılaşması gerektiğini düşünüyorum. Eğer kendimizi geliştirmekten, kendi yaratıcılığımızdan uzaklaşacaksak ve dolayısıyla yapay zekayı konuşturup her şeyi ona bırakacaksak, Recep siteye 1.000 adet yapay zekalı bot entegre etsin, biz de yapay zekaların birbiriyle konuşmalarını izleyip "vay be ne güzel sohbet ediyorlar, ne kadar güzel fikirler bunlar, ne güzel sorun çözüyorlar" diyerek vakit geçirelim o zaman (!)

Son düzenleme:
Konunuz bir defa yapay zekâ içerikli olduğundan uyarısız silinmiş ve siz de kısa bir süre sonra tamamen aynı şekilde konuyu tekrar göndermişsiniz ve bunun sonucunda uyarı almışsınız. Herhangi bir hata göremiyorum. Kaldı ki yapay zekâ ile yorumlanan konular birçok zaman SEO'da yetersiz kalabiliyor ve yapay zekâ içeriklerin yasaklanmasını da yine üye oy çoğunluğu istedi. Yapay zekâ ile oluşturulan konulara ben de karşıyım, zaten sormak isteyen sorabiliyor. Bu nedenle öneriyi kapatıyorum, iyi Sosyaller dilerim.

Konunuz bir defa yapay zekâ içerikli olduğundan uyarısız silinmiş ve siz de kısa bir süre sonra tamamen aynı şekilde konuyu tekrar göndermişsiniz ve bunun sonucunda uyarı almışsınız. Herhangi bir hata göremiyorum. Kaldı ki yapay zekâ ile yorumlanan konular birçok zaman SEO'da yetersiz kalabiliyor ve yapay zekâ içeriklerin yasaklanmasını da yine üye oy çoğunluğu istedi. Yapay zekâ ile oluşturulan konulara ben de karşıyım, zaten sormak isteyen sorabiliyor. Bu nedenle öneriyi kapatıyorum, iyi Sosyaller dilerim.
Hocam konumu görebildiğini sanıyorum, oradaki soruları herhangi birisinin sorması mümkün değil. Yapay zekadan yardım aldığım kısım "2024 yılında hayattan çıkardığınız dersler neler?" sorusunu destekleyecek ek sorulardan ibaret sadece. O soruları kaldırdığımda konu, oldukça sıradan tekdüze bir konu oluyor. Mühim olan o sorular ve o soruların yarattığı farkındalık. Dümdüz "2024 yılında hayattan çıkardığınız dersler neler?" diye sorsam çoğu kişi ya cıvık cevaplar verecek, ya da özlü söz tadında mesajlar yazıp geçecek. Eğer izin verirseniz, yapay zekanın o kalas dilini kaldırıp konuyu tekrar yüklemek istiyorum. Çünkü gerçekten 2 saat civarı uğraştım bu konuyu hazırlamak için. Böyle uzun uzun uğraş verip ortaya bir şey çıkardıktan sonra, o yaptığınız şeyin çöp olmasını görmek çok kötü bir duygu.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir hocam, iyi günler dilerim. Size de iyi sosyaller.

Derdini anlatabilme skilli eksik diye yorumladım.
Yok, konuyu görmediğim için bir şey diyemem ama Enes bey ile ben de geçen uyumsuzluk yaşadım. Savunmanız iyi olsa bile baştan savmak için kısa cevap verip bileti kapatıyor. Bu kısa cevabı ise 1 gün sonra falan veriyor, ki sizde geri cevap verme psikolojisi olmasın.