YunaUK

Becerikli
Merhaba üniversitede makine mühendisliği bölümünü okumayı düşünüyorum. 3 yıl sonra üniversite sınavına gireceğim. Makine mühendisleri ortalama ne kadar maaş alır. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

MMO 2025 yılı için brüt ücreti 70000 TL olarak öneriyor. Tabi bu firmadan firmaya çok değişkenlik gösteriyor.

Hangi üniversiteden mezun olacağına göre değişir. Ben Marmara Üniversite İngilizce makine mühendisliği için konuşabilirim. Kendi deneyimimde MMO'nun söylediği miktar kurumsal firmada çalışan arkadaşlarım için gayet geçerli.

Hangi üniversiteden mezun olacağına göre değişir. Ben Marmara üniversite İngilizce makine mühendisliği için konuşabilirim. Kendi deneyimimde MMO'nun söylediği miktar kurumsal firmada çalışan arkadaşlarım için gayet geçerli.

Muhtemelen Balıkesir üniversitesine gideceğim ayrıca meslek lisesinde makine bölümü okuyorum iyi bir maaş alabilmek icin makine mühendisliği okumak zorundayım galiba ayrıca makine mühendisliği bölümü denildiği kadar zormu genel olarak cevremde ve diğer forumlarda sitelerde zor olduğu söyleniyor.

Elektrik ve elektronik ile beraber en zor mühendislik maalesef. İsteyerek okuyorsan ve seviyorsan bir nebze çekilebilir oluyor ancak istemeden okuyorsan dünyada cehennemi yaşamak oluyor. Benim için makine mühendisliğini çekilebilir kılan şey tatmin hissiydi. Zihnim ve merakımı bu kadar tatmin edecek başka bir bölüm yoktu benim için.

Elektrik ve elektronik okuyorum 3. sınıf, makine de benzer herhalde okunacak bölümler değil git endüstri mühendisliği falan hedefle çok daha mantıklı teşekkür edersin

Elektrik ve elektronik ile beraber en zor mühendislik maalesef. İsteyerek okuyorsan ve seviyorsan bir nebze çekilebilir oluyor ancak istemeden okuyorsan dünyada cehennemi yaşamak oluyor. Benim için makine mühendisliğini çekilebilir kılan şey tatmin hissiydi. Zihnim ve merakımı bu kadar tatmin edecek başka bir bölüm yoktu benim için.

Makine mühendisliği lisede makine bölümü okuduğum ve ailem istediği icin makine mühendisliği bölümü okuyacağım makine bölümü mühendisliğinin nasıl bir meslek ve bölüm olduğu hakkında fikrim yok ortaokuldayken lisede hem ailem hem cevrem meslek lisesinde makine bölümü okumamı istemişti gitmeden önce makine bölümü hakkında hiçbir fikrim yoktu gittikten sonra pişman olmuştum makine mühendisliğine gittiğimde pişman oluyor muyum diye korkuyorum açıkçası ayrıca bölümü bitirdikten sonra iş bulmak kolaymı iş konusunda acıkta kalır mıyım ayrıca makine mühendisliğinde en cok hangi illerde calışıyor yani makine mühendislerim hangi ilde İş Bulması Daha Kolay Oluyor.