Bütçe
110.000 TL

anıl.wav

Uzman
Cihaz
HP Victus 16 9Z790EA
Merhaba.

Şu an HP Victus 16 9Z790EA modelini kullanıyorum, bunu satıp aşağıda belirttiğim iki modelden birini almayı düşünüyorum. İkisi biraz alakasız bir kıyaslama oldu. Bir yandan OLED istiyorum ama ekran yanığından da korkuyorum. Maksimum 110.000 TL bütçem var. Başka modeller de önerebilirsiniz, fikirlerinize açığım.

Acer Predator Helios Neo 16
Lenovo Legion 5 15IRX10

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Şu an HP Victus 16 9Z790EA modelini kullanıyorum, bunu satıp aşağıda belirttiğim iki modelden birini almayı düşünüyorum. İkisi biraz alakasız bir kıyaslama oldu. Bir yandan OLED istiyorum ama ekran yanığından da korkuyorum. Maksimum 110.000 TL bütçem var. Başka modeller de önerebilirsiniz, fikirlerinize açığım.

Acer Predator Helios Neo 16
Lenovo Legion 5 15IRX10
Bütçeniz doğrultusunda tercih edebileceğiniz en makul modeller bunlar:

Marka takıntınız yoksa:

Ayrıca:

Benim tercihim Predator modelden yana olurdu.

Ek: 5070 GPU bence tercih edilebilecek bir GPU değil VRAM kapasitesinden dolayı. 5060 veya 5070 Ti alınmalı. Zaten Attığınız Legion cihazda 5070 GPU olmasına rağmen 100K fiyatı var. Bana kalırsa değmez.

Bütçeniz doğrultusunda tercih edebileceğiniz en makul modeller bunlar:

Marka takıntınız yoksa:

Ayrıca:

Benim tercihim Predator modelden yana olurdu.
Yerli ürünlere pek sıcak bakmıyorum, malum fason üretim gibi laptoplar. Muhtemelen Acer'ı tercih edeceğim.

Aceleniz yok ise RTX 5070 12 GB versiyon laptoplar çıkmaya başladı mantıklı bir seçenek olabilirler.

Örnek olarak bu model 3 fanlı ve 2 TB kapasityle fiyatına göre fena bir alternatif değil.

Gerçi @mortem.dll, hocamın attığı Acer da 2 TB'mış. Ben olsam servis kalitesi ve soğutma yapısından dolayı Game Garaj'ı seçerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aceleniz yok ise RTX 5070 12 GB versiyon laptoplar çıkmaya başladı mantıklı bir seçenek olabilirler.

Örnek olarak bu model 3 fanlı ve 2 TB kapasityle fiyatına göre fena bir alternatif değil.

Gerçi @mortem.dll, hocamın attığı Acer da 2 TB'mış. Ben olsam servis kalitesi ve soğutma yapısından dolayı Game Garaj'ı seçerdim.

Sizin tercihinizle tercihim aynı olur muhtemelen çünkü Acer'in servisine girmek hiç istemem birinden dahi iyi duyum alamadım oraya dahil.

Sizin tercihinizle tercihim aynı olur muhtemelen çünkü Acer'in servisine girmek hiç istemem birinden dahi iyi duyum alamadım oraya dahil.

Ben bizzat yaşadım hocam. 19 bin TL laptopa yanlış teşhis koyup 45 bin TL bedel istediler.
Tamam servisi değişti ancak yeni servis de iyi yorumlar barındırmıyor.

Hatta artık laptopu garantiye gönderirken kargo ücretini ödemek zorunda kalıyorsun.

Game Garaj'da problem yaşayanı duymadım ne sorun olsa çözüm odaklı bir davranış var.
Ayrıca hem ekran hem soğutma hem de işlemci açısından daha iyi eksi yönü biri Ti, biri Basic model.
Ama soğumadıktan sonra pek bir önemi yok maalesef.

Ben bizzat yaşadım hocam. 19 bin TL laptopa yanlış teşhis koyup 45 bin TL bedel istediler.
Tamam servisi değişti ancak yeni servis de iyi yorumlar barındırmıyor.

Hatta artık laptopu garantiye gönderirken kargo ücretini ödemek zorunda kalıyorsun.

Game Garaj'da problem yaşayanı duymadım ne sorun olsa çözüm odaklı bir davranış var.
Ayrıca hem ekran hem soğutma hem de işlemci açısından daha iyi eksi yönü biri Ti, biri Basic model.
Ama soğumadıktan sonra pek bir önemi yok maalesef.

Soğutma olarak Acer derdim ama servis olarak Game Garaj derdim hocam ben muhtemelen.Ayrıyeten Acer ile ASUS'u yapan servis aynı ama yapan kısımlar mı farklıydı öyle bir olay dönmekteydi bir zamanlar.

Soğutma olarak Acer derdim ama servis olarak Game Garaj derdim hocam ben muhtemelen ayrıyeten Acer ile ASUS'u yapan servis aynı ama yapan kısımlar mı farklıydı öyle bir olay dönmekteydi bir zamanlar.

Servis aynıydı ama çalışan ekip farklı olabilir.

Soğutmada Acer'in neden daha iyi olduğunu düşünüyorsun? Sıvı metal daha kısa sürede deforme olacak ve çift fan daha yüksek sesli çalışır 3 fana göre.

Servis aynıydı ama çalışan ekip farklı olabilir.

Soğutmada Acer'in neden daha iyi olduğunu düşünüyorsun? Sıvı metal daha kısa sürede deforme olacak ve çift fan daha yüksek sesli çalışır 3 fana göre.

Hocam ilk olarak fan sayısı etki etse dahi az fan ile daha iyi iş çıkarabilir ve testlerde Acer daha iyi diye aklımda kaldı ikisinin de testlerini inceledim yanlış hatırlamıyorsam Acer daha iyiydi yanlışam düzeltirsiniz yanlış bilgim düzeltilmiş olur.