Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5707

Başarılı
Makaleler
4

1712496772696.webp

Yanlış pozitif olabilir mi? Bir oyunun çalışmasını engeller mi karantina çünkü sitesinde bunların yanlış olabileceği yazıyor.

Çözüm
Eğer oyunu çoktan indirdiysen bir sorun olacağını sanmıyorum. Dosya zaten "İndirilenler" klasöründeymiş gibi gözüküyor. Ayrıca bir şey yükleyici gibi duruyor adından gördüğüm kadarıyla.
Karantinaya al dedim ama temizleme opsiyonu çıkmadı, temizlendi mi?
Ana sayfadaki "Detection History" sekmesine girdikten sonra karantinadaki dosyaları görebiliyor olman lazım. Temizlemek istiyorsan oradan temizleyeceksin.
Tam olarak virüs diyemeyiz. Dosyayı VirusTotal'e atıp link atabilir misiniz? Yüksek ihtimalle virüs değildir.

Kaspersky'daki gibi direkt dosyanın olduğu klasöre giremedim konuya 20 dk yanıt gelmeyince garanti olsun diye karantinaya al dedim ama temizleme opsiyonu çıkmadı temizlendi mi?

Potansiyel bir virüs olduğunu söylüyor anladığım kadarıyla. Dediği dosya kesinlikle güvenilir bir kaynaktan indirildiyse sıkıntı yok ama başka bir dosya ise VirusTotal'e taratıp sonuçlarını buraya atın.

Dosyanın tam yeri de yazmadığı için elle bulamadım sonunda üç nokta vardı uğraşmak istemedim.
Virüs olduğunu sanmıyorum Kaspersky ile tam tarama yaptım casus yazılım gibi geldi.
Zayıf kızdan indirdim çoğu kişi virüs yemediğini söylüyor.

Eğer oyunu çoktan indirdiysen bir sorun olacağını sanmıyorum. Dosya zaten "İndirilenler" klasöründeymiş gibi gözüküyor. Ayrıca bir şey yükleyici gibi duruyor adından gördüğüm kadarıyla.
Karantinaya al dedim ama temizleme opsiyonu çıkmadı, temizlendi mi?
Ana sayfadaki "Detection History" sekmesine girdikten sonra karantinadaki dosyaları görebiliyor olman lazım. Temizlemek istiyorsan oradan temizleyeceksin.

Çözüm

Her ihtimale karşı exeyi çalıştırmadım. Temizlemeden önce exe kurayım çalışmazsa karantinadan çıkartırım. Hala exeyi çalıştırmadım duruyor öylece.

1712499082694.webp

İndir butonuna basınca geri yüklüyor, göze tıklayınca da beyaz listeye mi alıyor?

İndirilenlere girip on ile başlayan dosyalara baktım bir sürü inndirdiğim dosya onaylanmamış cr olarak gözüküyor hangi indirdiğim şeyden kaynaklandığını bilmiyorum ama 1 antivirüs 1 antimalware ile tam tarama yaptım buradan da virüs girerse saygı duyar PC'yi teslim ederim. Attığım resimde çıkmamış on ile başlıyorç.

1712499912724.webp