Archinstall önermemenizin sebebi tam olarak nedir? Ben kullanırken bir sıkıntı çıkarmamıştı da. Arch kurulum felsefesinden dolayı mı?
Felsefe bir yana, cidden sorunlu bir araç, özelleştirilebilirliği kısıtlı. Sorun yaşamamış olabilirsiniz fakat daha sonra kullanacağınız zaman yaşamanız çok muhtemel. @rpmb yaşamıştı bunu örnek olarak.

Felsefe bir yana, cidden sorunlu bir araç, özelleştirilebilirliği kısıtlı. Sorun yaşamamış olabilirsiniz fakat daha sonra kullanacağınız zaman yaşamanız çok muhtemel. @rpmb yaşamıştı bunu örnek olarak.
Doğrudur. Archinstall gerçekten sorunlu bir scripttir. Hiç beklemediğiniz bir zamanda kurulum başarısız olabiliyor. Ayrıca archinstall'ın içinde gelen disk bölümleme programının kullanımı çok zor. Manuel kurmak o kadar zor değil hocam.

Manjaro konusuna gelecek olursak ben kullanırken hiç sıkıntı çekmemiştim ama bazı kullanıcılar bozuk paketler geldiğini söylüyorlardı. Geçen günlerde tekrar kurdum ve sıkıntı yaşamadım. Artık Manjaro'ya bozuk paketler gönderiyor diyen birisini görmüyorum. Denemeye değer.

Ama kralı da kenara koyalım: The makers' choice for sysadmins, developers and desktop users.

Archinstall önermemenizin sebebi tam olarak nedir? Ben kullanırken bir sıkıntı çıkarmamıştı da. Arch kurulum felsefesinden dolayı mı?

Her zaman sorun çıkaracak diye bir kaide yok lakin, benim yaşadığım sorunda mesela Pipewire'ı yanlış ve hatalı kuruyor. Bir de Calamares vb varken archinstall çok ama çok basit kalıyor. Saf Arch kurma inadınız yoksa diğer dağıtımlara bakabilirsiniz.

Önerim saf Arch kurman. Archinstall'la kurması çok kolay oluyor.
Archinstall kurulum aracı değil, otomasyon aracı. Ne yapacağını bilmeyen yeni kullanıcılara önermeyi bırakın artık.
Manjaro bozmuştu Arch tabanlı olarak ama son zamanlarda iyi diyorlar. Güncel yorumlara baktım kullananlar son derece memnun gibi. Ben geçmişte kullanmıştım oldukça iyiydi. Şu anki hali ile günlük kullanım ve oyun için önerir misiniz? Kurar isem GNOME verisyonunu kuracağım.
Takip ettikleri paket güncellemesi zamanlamalarının berbat olması yüzünden hiçbir zaman Manjaro iyi olmadı, olmayacak. Mantık hatası içeriyor çünkü.

Onun yerine bunu kurun:
RebornOS.
ArcoLinux.

Manjaro bozmuştu Arch tabanlı olarak ama son zamanlarda iyi diyorlar. Güncel yorumlara baktım kullananlar son derece memnun gibi. Ben geçmişte kullanmıştım oldukça iyiydi. Şu anki hali ile günlük kullanım ve oyun için önerir misiniz? Kurar isem GNOME verisyonunu kuracağım.

Alternatif de önerebilirsiniz ama modern ve özelleştirilmiş bir arayüz istiyorum. Çok kişiselleştime ile falan uğraşmak istemiyorum. Dümdüz kullanacağım mümkün olduğunca terminale bağlı kalmadan. Manjaro bu yüzden iyi bir tercih gibi gözüktü Arch tarafında. Eğer iyi bir alternatif yoksa Zorin kurup geçeceğim.

Sistemim:
  • İşlemci: i5 11400H
  • RAM: 16 GB
  • Ekran Kartı: GTX 1650
  • SSD: 500GB
Öncellikle bunu kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum benim önerim Garuda Linux olur. Bir Nvidia ve KDE kullanıcısı olarak Garuda hariç tüm dağıtımlarda KDE Wayland oturumunda belli başlı sorunlar yaşıyordum ister en güncel driver ister stabil driverlar olsun hepsinde efektlerde hafif bir bug oluyordu bu sorunu tek yaşamadığım dağıtım Garuda Linux bu yüzden onu öneriyorum ve kullanıyorum. Ayrıca gene kendi deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim en iyi fps değerlerini oyunlarda Cachyos repoları ve kerneli veriyor bu yüzden Garuda'nın üzerine Cachyos repolarınıda ekledim. Eklemek çok basit 3-4 komutla direk ekleyebiliyorsun komutlar ve wiki burada: Cachyos repoları nasıl arch based distrolara eklenir?

Ekran Görüntüsü_20240904_220318.webp

Şimdilik CatchyOS iyi gibi. Genelde uygulamalarımı Flatpak kurdum. İlerleyen zamanlarda gene yorum yaparım.
Ekran Görüntüsü_20240904_224057.webp

Hazır tema kurdum. Daha da iyi oldu.

Güncelleme: İlk günüm sıkıntısız geçti gibi. Steam'de sdisk görmeme sorunu yaşadım o da Flatpak kaynaklıymış AUR Steam'a geçiş yaptım. Sorun kalmadı. Bir de boştayken ya da küçük işlerde fanlar Windows 10'a göre bir tık daha sesli.

Son düzenleme: