Önerilerinizi alabilir miyiz ?Bence Manjaro yerine kullanilabilecek bir yigin dagitim var.
Detaylar
Kim cevapladı?Alabilirsiniz. CachyOS, OpenSuse Tumbleweed, Envedaour OS, Fedora.
CachyOS ve EndeavourOS ~= ManjaroAlabilirsiniz.CachyOS, OpenSuse Tumbleweed,Envedaour OS, Fedora.
Birebir aynı olmamakla beraber birbirlerinin alternatifleri
Peki içine KDE Plasma olarak kurabilir miyim? Yanlış yazdıysam aldırmayın, KDE Plasma hakkında çok bilgim yok ama çok tatlı.Merhabalar,
Bilindiği üzere Manjaro linux forumdaşları arasında pek tavsiye edilmez. Manjarno gibi saçma sapan bloglarla birçok linç girişimi yaşamış distrodur. Fakat o kadar linç girişimine rağmen Manjaro neden distrowatch sitesinde ilklerde olduğunu hiç düşündünüz mü?
- Manjaro yüklersem, Arch linux kullanmış olur muyum?
+ Evet, Manjaro yüklerseniz arch linux kullanmış olursunuz. Manjaro, sadece Arch Linux'a GUI installer ve işinizi kolaylaştırmak için ek paket sağlar. Güvenliğinizi korumak içinde arch paketlerini belirli gün sayısı boyunca bekletir fakat bu durum Arch Linux olmadığını belirtmez. Eğer "ben Arch gibi kullanmak istiyorum" diyorsanız unstable reposunu deneyebilirsiniz.
- Manjaro'da bloat mloat var, abi yükledikten sonra şu kadar küsür fazla kaynak kullanımı oluyor.
+ Daha önce belirttiğim gibi Manjaro size işinizi kolaylaştırmak için ek paketler sağlar. Bu ek paketler sayesinde sisteminizde olumsuz bir durum olma ihtimalini azaltır. Eğer bloatçı fikir yapısına sahipseniz Manjaro size minimal installation adı altında minimum düzeyde paket yükleme imkanını vermektedir.
Basitçe, Arch wiki üzerinden saatlerde gezinim, config kurulumu vs + Zaman Kaybı = Manjaro minimal formülü diyebiliriz. Siz Arch Linux kurucam diye Arch Wiki üzerinden saatlerinizi verseniz dahi en son kaynak kullanımı olarak Manjaro ile aynı olacaktır.
Basitçe Manjaro, Arch'ın Ubuntu'sudur diyebiliriz. Siz ne kadar Arch Wiki üzerinden vakit verirseniz verin varacağınız en son nokta Manjaro ile yüklemeniz dağıtımla aynı olacaktır.
Evet KDE Manjaro kullanabilirsiniz.Peki içine KDE Plasma olarak kurabilir miyim? Yanlış yazdıysam aldırmayın, KDE Plasma hakkında çok bilgim yok ama çok tatlı.
Peki Arch Linux'takine benzer mi?
Teşekkürler bu arada cevabınız için, ne zamandır Arch Linux kurmak istiyordum ama ISO bulamıyordum. Manjaro denerim eğer NVIDIA desteği varsa.
Youtuber şahsın görüşleri bunlar. Yani bir kural kanundan bahsetmiyor, tecrübelerini aktarıyor.
Gibi fakat hiç biri daha önce AUR'a DDOS atmadı ya da aynı derecede bir beceriksizlik yapmadı
Cachynin kendi kernelleri var kendi build driverları var işlemcinin instruction setlerine göre. Hızlandırıyor gecikmeyi azaltıyor. Endevaour ise Manjaroya kıyasla birkaç şey daha katıyor bence.