Uyutun diyoruz aramızda anlaşamıyoruz, barınak diyoruz anlaşamıyoruz.
Tabii ki herkesi bir fikre empoze etmek veya herkesin seveceği bir karar almak zor, ama bu Türkiye'de daha da zor. Avrupa'da bu yasa onaylanırken nasıl zorlandılar bilmiyorum, ama burada bu kadar gereksiz algı sinirimi bozuyor.

Daha iyi hale getirilebilir barınaklar.

Devlette para bol zaten daha iyi hale getirsinler bir de.

Yahu kardeşim sen hangi devlette yaşıyorsun, Aynı yerde yaşadığımıza emin miyiz? Büyükşehirdeysen çık bir çarşıya bak bakayım nasıl 2 tane köpek tarafından kovalanıyorsun. Bu kadar hayalperest olunmaz ya.

Devlette para bol zaten daha iyi hale getirsinler bir de.

Yahu kardeşim sen hangi devlette yaşıyorsun, aynı yerde yaşadığımıza emin miyiz? Büyükşehirdeysen çık bir çarşıya bak bakayım nasıl 2 tane köpek tarafından kovalanıyorsun. Bu kadar hayalperest olunmaz ya.

Bir canlı ölsün çözüm yok diyen birisi yarın bir gün insana veya çevresine de aynı tepkiyi verebilir. Bu durum böyle gelişir zaman içerisinde büyür. Zaten ülkede cani çok var. Sokağa çıksan her 5 kişiden 3'ü rahat vardır.

Bir canlı ölsün çözüm yok diyen birisi yarın bir gün insana veya çevresine de aynı tepkiyi verebilir. Bu durum böyle gelişir zaman içerisinde büyür. Zaten ülkede cani çok var. Sokağa çıksan her 5 kişiden 3'ü rahat vardır.

Hayvanlar acı içinde ölüyor zaten. Ben neden sebepsiz yere birini öldüreyim? Muhtemelen daha fazla hayvanseverim senden. En az 30 tane kedi sahiplenip bahçemde yer açtım hepsine, yavrularına da baktım. Ama köpekler artık bir problem olmaya başladı ve onların daha fazla acı çekmemesi için uyutulması gerek. Sanki keyfimizden o kadar hayvanı öldürüyoruz ya.

Avrupa'da bu yasa onaylanırken nasıl zorlandılar bilmiyorum, ama burada bu kadar gereksiz algı sinirimi bozuyor.
Avrupa'da hükümete güven tam. Yolsuzluk, usulsüzlük, kayırma, adamcılık yok. Bence yasa layığıyla yerine getirilmiştir yürütülmüştür uygulanmıştır ve problem çıkmamıştır.

Ben öyle düşünmüyorum. Sonuç olarak canlı öldürmektir bu. Pitbull gibi tehlikeli köpek besleyenlere de ağır cezalar verilmeli. Sokakta bolca görüyoruz gezdiriyorlar.
Hayvanları ben de çok seviyorum hatta bir sürü hayvanım var Bu arada hiçbir zaman bir hayvanımı sokağa atmam :)

Ama durum kontrolden çıkıyor çocuklar insanlar ölüyor. Bu mecburiyet.

Hayvanlar acı içinde ölüyor zaten. Ben neden sebepsiz yere birini öldüreyim? Muhtemelen daha fazla hayvanseverim senden. En az 30 tane kedi sahiplenip bahçemde yer açtım hepsine, yavrularına da baktım. Ama köpekler artık bir problem olmaya başladı ve onların daha fazla acı çekmemesi için uyutulması gerek. Sanki keyfimizden o kadar hayvanı öldürüyoruz ya.

Öldürmek zorunlu gibi gözükse dahi bir şekilde çözmeleri gerekiyor. Basit bir şey değil onu demek istiyorum.

Bir canlı ölsün çözüm yok diyen birisi yarın bir gün insana veya çevresine de aynı tepkiyi verebilir.

İşte saçmalığın başladığı yer burası. Yahu köpekler ölmesin diyenler de aynı tepkiyi vermiyorlar mı? Tüm katiller, hapistekiler köpekler uyutulsun düşüncesinde insanlar değiller sonuçta.

Durum böyle gelişir zaman içerisinde büyür.

Zaman makinen mi var? Nereden biliyorsun.

Evet, çok var. Hatta bizdekiler yetmedi dışarıdan ithal cani getirdik.

Öldürmek zorunlu gibi gözükse dahi bir şekilde çözmeleri gerekiyor. Basit bir şey değil onu demek istiyorum.
Hocam başka bir çözüm yolu olsa dünyanın herhangi bir yerinde uygulanmıştı. Bu kadar fazla miktarda hayvanı muhafaza etmek imkansız olduğundan uyutulma tek çare.