LunaAyer 11

Gelişen
Öncelikle merhaba.

Bazı sorunlardan dolayı mezuna kalan bir arkadaşım yine aynı sorunlardan dolayı bu sene çalışamadı. İyi bir sıralama yaptığım için benden fikir almak istiyor ama açıkçası çok bir fikrim yok, yine de bana güvendiği için yardım etmek istiyorum elimden geldiğince. Sayısalda 304.000 yaptı. Galiba mühendislik barajı 300.000 imiş ve yüzden mühendislik yazamıyor. KPSS'ye de yine sorunlarından dolayı çalışma şansı yok. Bölüm yazıp gitmeyi düşünüyor. Ekte koyduğum listeyi hazırlamış. 2 yıllık bölüm yazıp DGS yapma ihtimali de var fakat 2026'da ne kadar olası bunu yapması? Fen lisesi mezunu, kafası iyi çalışıyor. DGS soruları bildiğim kadarıyla TYT seviyesinde. Rahat yapar diye düşünüyorum ama kontenjanlar az diye biliyorum, sisteme güven olur mu bilemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ne önerirdiniz?

IMG-20260806-WA0023.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ayrımlamayla bu listeden hiçbiri gelmez muhtemelen. Bence yeniden mezuna kalınmalı veya ön lisans bölümleri tercih edilmelidir.

DGS yapmayı deneyebilir. Zor bir sınav değil sorular TYT tarzında geliyor fakat TYT kadar yorum soruları yok. Daha çok soru tarzını bilme ve konuya hakim olmaya dayalı. Sınavı zor yapan şey kontenjanların az olması. DGS'nin tek riski yazdığı bölümden DGS ile geçebileceği bölümlerin sene içerisinde değişmesi. Devlet dönem içinde kafasına göre çıkıp ben A bölümünden B bölümüne DGS ile geçişi kaldırdım diyebiliyor. Onun dışında çalışanın kazandığı normal bir sınav sistemi. Ben geçen sene girdim ve kazandım DGS'yi aklına takılan soru varsa yardımcı olabilirim. İngilizce biliyorsa iki yıllık Dış Ticaret bölümüne de bakabilir listeye hiç yazmamışsınız. DGS ile sonrasında Uluslararası ticaret veya işletme gibi bölümlere geçebilir eğer özel şirketlerde çalışma gibi bir düşüncesi var ise.