Masaüstü bilgisayar için 12 GB RAM yeterli midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dark_1234
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 93
  • Etiketler Etiketler
    12gb

dark_1234 7

Yetkin
Merhaba, 12 GB RAM yeterli midir? Yoksa 16 GB yapmak şart mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anlık sistemimdeki boşta RAM kullanımı. Eğer Windows 11 kullanacaksanız bir süreliğine gündelik işler için 16 yeterli olabilir ama 12 GB sistemi zorlayacaktır. Oyun da oynayacaksanız işiniz zor.

Bence minimum 16 GB alınmalı. Eğer oyun oynanmayacaksa ve günlük kullanım tarzı içinse 12 GB yeterli olabilir.

Windows 11 boşta ~10 GB RAM kullanmıyor. Arkada yazılım, Google vs. açınca sistem boşta olmuyor hocam. Tamamen her şeyi kapatıp o şekilde bakınız.

Windows 11 boşta ~10 GB RAM kullanmıyor. Arkada yazılım, Google vs. açınca sistem boşta olmuyor hocam. Tamamen her şeyi kapatıp o şekilde bakınız.

Sistemi yenilediğim için daha yeni Windows kurdum hocam. Bilgisayarda arkada çalışacak ve tüketimi ciddi ölçüde arttıracak bir şey yüklü değil. Windows 11 o kadar dengesiz bir yapıya sahip ki zaman zaman hiçbir şey açık olmasa da 8-10GB arası bir RAM kullanımı görmek mümkün.

Yaptığın işe bağlı. AAA seviyesinde oyunlar oynuyorsan 16 GB daha iyi olur, 12 GB'dan fazla RAM kullanan birçok oyun var.

Çok RAM'e abanmayan oyunlar oynayıp internette takılıyorsan yeterli.

Valorant, GTA V, Minecraft oynuyorum hocam, yeter bence.

Nasıl mümkün ya?

Sistemde her şey kapalıyken masaüstünde ~4 GB RAM kullanımı görüyorum 16 GB RAM ile. Siz arka planda bir şey açıyor olmalısınız bence.

Mesela "yüksek RAM kullanımı" diye konular açılıp sistem boştayken bu kadar kullanılıyor yazıyorlar, RAM kullanan uygulamalara bakıyoruz, bir sürü şey açık oluyor arkada. Ekipman yazılımları, Chrome, Steam vb...

Bilemiyorum, tamamen bomboş halde 10 GB görüyorsanız sizin sistemde sorun var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…