Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emre03

Gelişen
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi günler dilerim.

Ben internet sitesi üzerinden kasa topladım, şu an monitör dışında her şeyim var. Evdeki televizyona bağlamak istedim ama HDMI görmüyor sanırım veya FreeDOS olduğu için açılmıyor.

Orijinal Windows aldım ama CD şeklindeymiş kasada CD oynatıcı da yok. Yarın harici CD Player da alacağım onun için.

Onun dışında TUF gaming 550W güç kaynağı aldım, internet sitesine montaj yapılsın dememe rağmen ekran kartını takmamışlar mecbur ben taktım. Güç kaynağını açayim dedim kasa çalışıyor bazı kabloları sanırım bağlanmış ama güç kaynağı içinde bazı dişi bağlantı noktaları boşta duruyor.

Acaba boşta kalması gereken kablolar mı yoksa benim mi bir yere bağlamam gerekiyor bilemiyorum. Ayrıca ekran kartına taktığım 8 iğneli kablodan iki tane var birini ekran kartına taktım diğeri boşta kaldı.

Son olarak da anakartta boş kalan bazı yerler var ne olduklarını bilmiyorum, TPM, speaker, SATA6g_1, 2, 3, 4 (hepsi de boş), CLRTC, SPDIF OUT, CHA_FAN 2, COM, add gen 2.1.

Biliyorum çok şey sordum ama ilk kez PC topladım ve hiçbir terime aşina değilim.

Techolay ekibinin YouTube kanalında çok video izledim ama benim sorunlarıma değinilmemiş gibiydi. Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-12-21 at 19.49.42.webp
    WhatsApp Image 2024-12-21 at 19.49.42.webp
    185 KB · Görüntüleme: 92
  • WhatsApp Image 2024-12-21 at 19.49.41.webp
    WhatsApp Image 2024-12-21 at 19.49.41.webp
    99,7 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evdeki televizyona bağlamak istedim ama HDMI görmüyor sanırım veya FreeDOS olduğu için açılmıyor.

Sistem FreeDOS olsa bile BIOS'un açılması gerekiyor. Ha şöyle bir şey var: TV, BIOS ekranında gelen çözünürlüğü göstermeyebilir.
Orijinal Windows aldım ama CD şeklindeymiş kasada CD oynatıcı da yok. Yarın harici CD Player da alacağım onun için.
Almayın. Lisansı almanız yeterli. Rufus yazılımı ile USB belleğe yazabilirsiniz. Tabi bunun için belki başka bir bilgisayar ya da internet kafeye gitmeniz gerekebilir bunu yapmak istemiyorsanız ancak DVD ile kurulum yapabilirsiniz.

Güç kaynağını açayim dedim kasa çalışıyor bazı kabloları sanırım bağlanmış ama güç kaynağı içinde bazı dişi bağlantı noktaları boşta duruyor.
Güç kaynağında bütün kabloların bağlı olması şartı yok.
Ayrıca ekran kartına taktığım 8 iğneli kablodan iki tane var birini ekran kartına taktım diğeri boşta kaldı.
Burada da anormal bir durum yok. Ekran kartını desteklediği kadar kablo takılır.
Son olarak da anakartta boş kalan bazı yerler var ne olduklarını bilmiyorum, TPM, speaker, SATA6g_1, 2, 3, 4 (hepsi de boş), CLRTC, SPDIF OUT, CHA_FAN 2, COM, add gen 2.1.
Bunların hepsinin boş kalmasında hiçbir sorun yok. Mesela bunlardan bir tanesi (TPM) zaten bilgisayarınızda var o yüzden ekstra satın almanız boşa masraf olur.
Techolay ekibinin YouTube kanalında çok video izledim ama benim sorunlarıma değinilmemiş gibiydi. Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.
Bu video birçok sorunumuzu cevaplayacak:

Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi günler dilerim.

Ben internet sitesi üzerinden kasa topladım, şu an monitör dışında her şeyim var. Evdeki televizyona bağlamak istedim ama HDMI görmüyor sanırım veya FreeDOS olduğu için açılmıyor.

Onun dışında TUF gaming 550W güç kaynağı aldım, internet sitesine montaj yapılsın dememe rağmen ekran kartını takmamışlar mecbur ben taktım. Güç kaynağını açayim dedim kasa çalışıyor bazı kabloları sanırım bağlanmış ama güç kaynağı içinde bazı dişi bağlantı noktaları boşta duruyor.

Acaba boşta kalması gereken kablolar mı yoksa benim mi bir yere bağlamam gerekiyor bilemiyorum. Ayrıca ekran kartına taktığım 8 iğneli kablodan iki tane var birini ekran kartına taktım diğeri boşta kaldı.

Biliyorum çok şey sordum ama ilk kez PC topladım ve hiçbir terime aşina değilim.

FreeDOS ise görüntü siyah olur.
CD'ye gerek yok USB ISO ile yükleyebilirsiniz diye biliyorum.

Hocam tabii ki güç kaynağında her çıkış illa bir şeye bağlı olacak gibi bir durum yok. Ekran kartının da ayrı gönderilme sebebi genelde kargo sırasında hasar görmesi. Montajı diğerlerine zor bir parça olmadığındandır.

Ekran kartının modeline göre bir video izleyip kablodan emin olun derim. Satıcının müşteri hizmetlerinden de teknik destek alabilirsiniz.

Ayrıca PSU gibi anakartta da boş yerler olabilir çok normal.

Evdeki televizyona bağlamak istedim ama HDMI görmüyor sanırım veya FreeDOS olduğu için açılmıyor.

Sistem FreeDOS olsa bile BIOS'un açılması gerekiyor. Ha şöyle bir şey var: TV, BIOS ekranında gelen çözünürlüğü göstermeyebilir.
Almayın. Lisansı almanız yeterli. Rufus yazılımı ile USB belleğe yazabilirsiniz. Tabi bunun için belki başka bir bilgisayar ya da internet kafeye gitmeniz gerekebilir bunu yapmak istemiyorsanız ancak DVD ile kurulum yapabilirsiniz.

Güç kaynağını açayim dedim kasa çalışıyor bazı kabloları sanırım bağlanmış ama güç kaynağı içinde bazı dişi bağlantı noktaları boşta duruyor.
Ayrıca ekran kartına taktığım 8 iğneli kablodan iki tane var birini ekran kartına taktım diğeri boşta kaldı.
Burada da anormal bir durum yok. Ekran kartını desteklediği kadar kablo takılır.
Bunların hepsinin boş kalmasında hiçbir sorun yok. Mesela bunlardan bir tanesi (TPM) zaten bilgisayarınızda var o yüzden ekstra satın almanız boşa masraf olur.

Çözüm
FreeDOS ise görüntü siyah olur.
CD'ye gerek yok USB ISO ile yükleyebilirsiniz diye biliyorum.

İnternette baktığım yerlerde ekran siyah olsa bile bir yazı oluyor please button boot tarzı kelimeler oluyor, benim ekranda hiçbir şekilde yazı bile yok. Hatta bazılarında BIOS ekranı açılıyormuş bende o bile açılmadı. Kasa montajında HDMI VGA kısımları zarar mı gördü ya da hiç yapılmadı mı diye korkuyorum.

Hocam tabii ki güç kaynağında her çıkış illa bir şeye bağlı olacak gibi bir durum yok. Ekran kartının da ayrı gönderilme sebebi genelde kargo sırasında hasar görmesi. Montajı diğerlerine zor bir parça olmadığındandır.

Ekran kartının modeline göre bir video izleyip kablodan emin olun derim. Satıcının müşteri hizmetlerinden de teknik destek alabilirsiniz.

Ayrıca PSU gibi anakartta da boş yerler olabilir çok normal.

Anladım teşekkürler, ekran kartının videosunu izlemiştim de detaylı anlatım göremedim kablonun bir kısmını takmışlar diğerini anlatmamışlar bile, belki de onun boşta kalması gerektiği için bahsedilmemiş de olabilir.

Almayın. Lisansı almanız yeterli. Rufus yazılımı ile USB belleğe yazabilirsiniz. Tabii bunun için belki başka bir bilgisayar ya da internet kafeye gitmeniz gerekebilir bunu yapmak istemiyorsanız ancak DVD ile kurulum yapabilirsiniz.

BIOS veya herhangi bir şekilde ekran gelmiyor HDMI bağlantısı yapmama rağmen monitör PC'den gelen sinyal bulamadı gibi bir yazı veriyor, HDMI ile ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşündüm hafta içi VGA bağlantısıyla deneyeceğim iş yerindeki bilgisayarımdan kabloyu alıp bakacağım. Hafta içi iş yerindeki bilgisayarda CD oynatici var olmadı USB'ye yükleme yapar eve gelir öyle kurarım ekran ondan açılmıyordur belki. Bir de o videoyu izledim ama genelde kullanılacak kablolar anlatılmış boşta kalan kablo veya yuvalardan bahsedildiğini duymadım ya da o an canım sıkkın diye kaçırmış olabilirim. Cevaplar için çok teşekkürler.

Doğru, boşta kalan kablolar ayrı bir rehber olacağı için değinmedim. TV ile olmazsa monitörü bekleyin.

Şimdi fark ettim o videodaki arkadaşsın sen 😂😂 TV ile oldu. Bu arada flash diske BIOS güncellemesi yükledim o şekilde kasaya takınca TV algıladı, HDMI veya VGA'da sorun yokmuş. Sürücüleri falan da yükledim bütün sorunlarım çözüldü gibi oldu yani. Herkese cevapları için teşekkürler.