Bilgisayarımda tam 2 farklı Windows kurulumu kullanıyorum. Bir tanesi dahili SSD'mde kurulu ve ana sistemim, diğeri ise harici SSD'mde kurulu olan Windows To Go kurulumum. Ana Windows'uma 2 gün önce format atıp Windows 11 Pro 24H2 Yapı 26100.560 64 Bit yükledim, şu anlık çok iyi. Windows Copilot ve çevrimiçi Bing arama özelliğini de kapattım. Ayrıca format attığım için artık ana Windows kullanıcı adımı Bo-Katan yaptım. Rey ismine elveda.
WTG kurulumumda da Win11Debloat aracını kullandım, bu sayede hem gereksiz uygulamalardan kurtuldum hem de araç otomatik olarak çevrimiçi arama özelliğini kapattı. Daha sonra ben bir de bunun üstüne Windows Copilot'u kapattım, gayet iyi oldu.
Ana sistemimin masaüstü görüntüsü:
Bu da Windows To Go kurulumumun masaüstü görüntüsü:
Biliyorum, Rey berbat bir karakter. Fakat WTG ile ana Windows'umu boot sırasında kolayca ayırt edebilmek için böyle bir ayrım yapmam şart. Yoksa ben artık her zaman Bo-Katan koyuyorum.
Ayrıca sağ alttan da görebileceğiniz gibi Windows To Go sistemde Enterprise sürümünü kullanıyorum. WTG'de asla Home/Pro kullanmam, lisans çakışması olmaması için.
Windows 11 24H2'den de epey memnunum bu arada. Şu anlık hiçbir sorunla karşılaşmadım, gayet stabil.