Yöntem, Massgrave'in kendi KMS sunucusunu kullanıyor diye biliyorum.

Geri döndürülemez şekilde aktivasyon yapmak istemiyorum. Hoşuma gitmiyor.
MassGrave'in kendi KMS sunucuları yok. MassGrave sadece para ödemeden Microsoft'u kandırarak çeşitli yollarla cihazı lisanslı olarak işaretlemeyi sağlar.

HWID konusuna gelirsek, HWID lisansı aslında öyle geri döndürülemez bir lisans değil. Örneğin HWID ile aktivasyon yaptınız. Sonra elinize bir lisans keyi geçti, bu keyi kullanarak etkinleştirme yapabilirsiniz. HWID lisansı sisteme virüs gibi yapışmaz, hatta format atarsanız silinir. Ben bunu çok deneyimledim. Her formatta tekrardan HWID etkinleştirmesi yapıyorum çünkü format atınca gidiyor lisans.

MassGrave'in kendi KMS sunucuları yok. MassGrave sadece para ödemeden Microsoft'u kandırarak çeşitli yollarla cihazı lisanslı olarak işaretlemeyi sağlar.

HWID konusuna gelirsek, HWID lisansı aslında öyle geri döndürülemez bir lisans değil. Örneğin HWID ile aktivasyon yaptınız. Sonra elinize bir lisans keyi geçti, bu keyi kullanarak etkinleştirme yapabilirsiniz. HWID lisansı sisteme virüs gibi yapışmaz, hatta format atarsanız silinir. Ben bunu çok deneyimledim. Her formatta tekrardan HWID etkinleştirmesi yapıyorum çünkü format atınca gidiyor lisans.

HWID yapınca gitmemesi gerek diye biliyorum.
Enterprise surumden bahsediyorsan, zaten her seferde etkinleştirmek zorundasın, MAK kullandığı için.
Ama Pro ve Home de oto etkinleştirmesi gerek diye dusunuyorum.
PC'ye 1 kereye mahsus HWID yapınca.

Hocam bende Home Single Language sürümünün oem lisansı var, şimdi ben LTSC sürümüne geçip HWID kullandıktan sonra bendeki lisans silinir mi?
LTSC sürümünde HWID kullanamazsınız, IoT Enterprise LTSC sürümünde kullanabilirsiniz ama. Düz LTSC sürümünde KMS38 yöntemini kullanarak aktifleştirin. Ayrıca evet, Home Single Language sürümündeki lisansı başka bir sürümde kullanamazsınız. Ama lisans silinmez, sadece başka sürümde kullanamazsınız.

LTSC sürümünde HWID kullanamazsınız, IoT Enterprise LTSC sürümünde kullanabilirsiniz ama. Düz LTSC sürümünde KMS38 yöntemini kullanarak aktifleştirin. Ayrıca evet, Home Single Language sürümündeki lisansı başka bir sürümde kullanamazsınız. Ama lisans silinmez, sadece başka sürümde kullanamazsınız.
Yanlış yazmışım Enterprise olanın da kullanıcam, merak ettiğim için Win11 Enterprise geçmeyi düşünüyorum sistem kullanımı felan düşsün diye, sonra biraz kullandıktan sonra geri Home S.L sürümüne geçerim belki.

Yanlış yazmışım Enterprise olanın da kullanıcam, merak ettiğim için Win11 Enterprise geçmeyi düşünüyorum sistem kullanımı felan düşsün diye, sonra biraz kullandıktan sonra geri Home S.L sürümüne geçerim belki.
Anladım. Deneyebilirsiniz bir şey olmaz. Home sürümüne geri dönünce o lisansınız geri gelir.

Gelmezse bile en kötü ihtimalle onu da MAS ile etkinleştirirsiniz. Zaten zararlı bir araç değil, güvenilir. Key ile etkinleştirmeden bir farkı yok her türlü etkinleşmiş oluyor.

Anladım. Deneyebilirsiniz bir şey olmaz. Home sürümüne geri dönünce o lisansınız geri gelir.

Gelmezse bile en kötü ihtimalle onu da mas ile etkinleştirirsiniz. Zaten zararlı bir araç değil, güvenilir. Key ile etkinleştirmeden bir farkı yok her türlü etkinleşmiş oluyor.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için hocam sağ olun.

@snop02, Enterprise'dan bahsetmiyorum. Düz Pro sürüm. HWID yapmama rağmen format atınca gidiyor, her seferinde baştan etkinleştiriyorum.

20 yıla yakın key kullandıgım için, işim olmadı.
HWID yada mas kullanmadıgım için, yorum yapamam.
Ama arkadasım HWID'ya da mas yaptı (hangisi bilmiyorum).
Format atınca herhangi sorun yasamıyor, ki bu işlerden o kadar da anlamaz.
Ona istinaden fikir yuruttum.