Değerli arkadaşlar geçtiğimiz günlerde sistemimi güncelleyerek DDR5'e geçiş yaptım. İşlemci olarak Ryzen 5 7500F kullanmaktayım. İşlemcimin sıcak çalışan bir işlemci olduğunu bilerek aldığım için yanında Cooler Master MasterLiquid Core 240L Spectrum marka sıvı soğutma sistemini satın aldım fakat fanların ve pompanın montajını doğru yapıp yapmadığımı bilemiyorum.
Pompa soketini CPU_FAN portuna taktım. Fan soketlerini ise SYS_FAN1 portuna taktım. Boşta 44-58 derece arasında değişiklik gösteren işlemci sıcaklığım tam yük altında ise, 76-80 derece arasında gidip geliyor.
Kullandığım anakart ekonomik bir model olduğu için herhangi bir AIO_PUMP portu bulunmamaktadır. Doğru bir yorum yapabilmeniz için sistemimin bilgilerini aşağıya yazıyorum. Ayrıca soğutucunun kasa içerisindeki görselini ekliyorum. Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Pompa soketini CPU_FAN portuna taktım. Fan soketlerini ise SYS_FAN1 portuna taktım. Boşta 44-58 derece arasında değişiklik gösteren işlemci sıcaklığım tam yük altında ise, 76-80 derece arasında gidip geliyor.
Kullandığım anakart ekonomik bir model olduğu için herhangi bir AIO_PUMP portu bulunmamaktadır. Doğru bir yorum yapabilmeniz için sistemimin bilgilerini aşağıya yazıyorum. Ayrıca soğutucunun kasa içerisindeki görselini ekliyorum. Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
- CPU: AMD Ryzen 5 7500F
- GPU: ASUS Dual RTX 5060 OC Edition
- MB: MSI Pro B840M-B
- RAM: Crucial Pro DDR5-6000 MHz 36-38-38-80 1.35V
- SSD: Crucial T500 (1 TB), Kingston NV3 (1 TB)
- Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid Core 240L Spectrum
- PSU: Cooler Master MWE 600W 80Plus Bronze.
- Kasa: Cooler Master MasterBox MB520.
Son düzenleyen: Moderatör: