Formasyon alarak Öğretmenliğe geçiş yapılabiliyordu diye hatırlıyorum lakin ilk 2 yıl kazanacağınız para pek iyi olmayacaktır. Dişinizi sıkabilirseniz iyi dershaneler bir yerden sonra teklifleri dayıyor.
Bir de şunu belirtmem lazım ki eğer lise düzeyinde öğretmenlik düşünüyorsanız soru repertuarınızı geniş tutmanız gerek, belli soru köklerinden ziyade yorum yeteneği kazandıracak soru köklerini ve soru tiplerini iyi kavramanız gerekiyor ki öğretmenlik yaptığınız süreçte öğrencilere bu yorum ve soru tipleriyle alakalı fikir kazandırabilesiniz.
Onun dışında iş olanağı olarak nitelikli üniversitenin nitelikli mezunu olarak çıktığınız senaryoda gayet iyidir lakin niteliksiz üniversiteden mezun olursanız iş hayatı bi tık çileli olabilir.
Geçenlerde temel bilimlerle alakalı bir bölüm tavsiyesi konusunda 'Ege Üniversitesi altındaki üniversiteleri direk eleyin.' denildiğiniyle alakalı bir mesaj okumuştum. Şayet doğruysa nitelikli üniversite şart olur.
Bu bölümü okurken özel ders verecek düzeyde olur musunuz orası meçhul. Genellikle tecrübeli hocalara yöneliyor öğrenciler, bu sebeple biraz zorlanabilirsiniz.

1. bu bölüm okuyarak öğretmen olunur mu?
Evet, formasyon alarak veya pedagojik formasyon içeren tezsiz yüksek lisans yaparak lise matematik öğretmeni olabilirsin. KPSS ile atanman gerekir.

(Fakat atamaları hakkında pek bilgim yok)

2. bu bölümün iş olanakları nasıldır?

Akademik kariyer (yüksek lisans/doktora)

Öğretmenlik.

Yazılım, veri analizi, finans gibi alanlara yönelenler için özel sektör.
Ancak doğrudan iş bulmak zor; ek yetenek (yazılım, analiz vs.) Gerekiyor.

3. bu bölüm okunurken özel ders verebilir miyim?
Evet, hatta bu en yaygın ek gelir yolu. Lise veya ortaokul seviyesinde özel ders vererek para kazanabilirsin.

Bu bölüm okuyarak öğretmen olunur mu?
Formasyon alarak okuyabilirsin.
Bu bölümün iş olanakları nasıldır?
Ne yapmak istedigine bagli. Is olanagi bakimindan cok fazla secenegi var ama onemli olan hangi secenegi severek yapacagini bulmak.
Bu bölüm okunurken özel ders verebilir miyim?
Verebilirsin. Matematik okuyan butun arkadaslarim neredeyse ozel ders veriyor.

Bunun disinda okumasi zor bir bolumdur. Sonuna kadar teorik bir bolum. Kafayi kirip bölümü birakanlar epey fazla. Ben Matematik bölümü okumuyorum lakin ortak derslerimiz epey var (Istatistik ve Bilgisayar Bilimleri), oradan biliyorum zorlugunu.

Formasyon alarak öğretmenliğe geçiş yapılabiliyordu diye hatırlıyorum lakin ilk 2 yıl kazanacağınız para pek iyi olmayacaktır. Dişinizi sıkabilirseniz iyi dershaneler bir yerden sonra teklifleri dayıyor.
Bir de şunu belirtmem lazım ki eğer lise düzeyinde öğretmenlik düşünüyorsanız soru repertuarınızı geniş tutmanız gerek, belli soru köklerinden ziyade yorum yeteneği kazandıracak soru köklerini ve soru tiplerini iyi kavramanız gerekiyor ki öğretmenlik yaptığınız süreçte öğrencilere bu yorum ve soru tipleriyle alakalı fikir kazandırabilesiniz.
Onun dışında iş olanağı olarak nitelikli üniversitenin nitelikli mezunu olarak çıktığınız senaryoda gayet iyidir lakin niteliksiz üniversiteden mezun olursanız iş hayatı bir tık çileli olabilir.
Geçenlerde temel bilimlerle alakalı bir bölüm tavsiyesi konusunda 'Ege Üniversitesi altındaki üniversiteleri direk eleyin.' denildiğiniyle alakalı bir mesaj okumuştum. Şayet doğruysa nitelikli üniversite şart olur.
Bu bölümü okurken özel ders verecek düzeyde olur musunuz orası meçhul. Genellikle tecrübeli hocalara yöneliyor öğrenciler, bu sebeple biraz zorlanabilirsiniz.

Hocam benim 287 yerleştirme puanım(ben denemelere giriyorum dershanede TYT AYT diye de)

Hocam 287 puanım var ben dershaneleri denemesine giriyorum da nasıl sizce?
1. bu bölüm okuyarak öğretmen olunur mu?
Evet, formasyon alarak veya pedagojik formasyon içeren tezsiz yüksek lisans yaparak lise matematik öğretmeni olabilirsin. KPSS ile atanman gerekir.

(Fakat atamaları hakkında pek bilgim yok)

2. bu bölümün iş olanakları nasıldır?

Akademik kariyer (yüksek lisans/doktora)

Öğretmenlik.

Yazılım, veri analizi, finans gibi alanlara yönelenler için özel sektör.
Ancak doğrudan iş bulmak zor; ek yetenek (yazılım, analiz vs.) Gerekiyor.

3. bu bölüm okunurken özel ders verebilir miyim?
Evet, hatta bu en yaygın ek gelir yolu. Lise veya ortaokul seviyesinde özel ders vererek para kazanabilirsin.

Temel bilimleri büyük ve köklü üniversitelerde okursanız ekmeğini çok iyi yersiniz diye düşünüyorum. Ama Anadolu'da yer alan üniversitelerde okunursa tüm yük omzunuzda olacak. Matematik okumak demek her alanda iş bulabilmeniz demek, kamu-banka-finans daha cabası. Kısaca kötü bir üniversitede bu bölümü okursanız tüm iş size düşüyor hocam. İşsiz kalma ihtimaliniz de bir hayli yüksek.

AYT netiniz TYT netinize nazaran bir tık daha iyi gibi, bu net skalası ile mühendislik fakülteleri okey midir bilemiyorum fakat organize sanayi şehirlerinde otomotiv mühendisliği gibi bölümler okuyabilme şansınız varsa deneyin derim. Belki TYT 50 üzeri çıkartabilirseniz barajı aşabilirsiniz. En iyi netinizi de sınavda yapıyorsunuz zaten. Analitik düşünün, keyfinizi değil. Güzel bir şekilde düşünerek geleceğinizi de şekillendirin derim.